Οι νέοι… Παττακοί της Αριστεράς

oi-neoi-pattakoi-tis-aristeras

Είναι εντυπωσιακό, αλλά μόνο με το… μυστρί του Παττακού μπορούν να συγκριθούν οι κορδέλες του Τσίπρα και του Σπίρτζη.

Από τις 18 Απριλίου του 2016 μέχρι χθες, δηλαδή σε διάστημα μικρότερο από 14 μήνες ή σε 506 ημέρες, η κυβέρνηση οργάνωσε συνολικά 12 τελετές παράδοσης. Σε πολλές από αυτές το «παρών» έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ στις υπόλοιπες, που αφορούσαν, κατά βάση, την τμηματική παράδοση αυτοκινητοδρόμων το γενικό πρόσταγμα είχαν ο κ. Σπίρτζης και άλλα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη.

Βεβαίως ο Σπίρτζης, ως παπανδρεϊκός Πασόκος, ξέρει από αυτά και γι’ αυτό φρόντισε να μπολιάσει και τον ΣΥΡΙΖΑ στον μαυρογιαλουρισμό που τον διακατέχει. Οι άνθρωποι σχεδόν κάθε ένα μήνα έστηναν και μια φιέστα και μάλιστα σε περίοδο όπου δεν υπήρχε στο βάθος κάποιο σενάριο εκλογών.

Φανταστείτε τώρα που μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο τι άλλο θα δούμε να εγκαινιάζουν. Η πλάκα είναι ότι τα έργα αυτά ξεκίνησαν την περίοδο 2004 – 2009, μπλόκαραν αρκετές φορές, ξεμπλόκαραν και κάποια στιγμή, όταν σκοτώθηκε πολύς κόσμος, όταν η Κομισιόν απείλησε να πάρει τα λεφτά της πίσω κι όταν και οι νταβατζήδες έβαλαν νερό στο κρασί τους, τα έργα υλοποιήθηκαν.

Ακόμη και η συνεργασία Ελλάδας – Βουλγαρίας στον σιδηρόδρομο, που και γι’ αυτό έκανε φιέστα ο Τσίπρας, ήταν ένα σχέδιο πολύ πριν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Πραγματικά, ούτε οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί ή υπουργοί που είχαν μέσα τους την προβολή και την αλλαγή ατζέντας μέσω εγκαινίων, δεν έκαναν τόσες πολλές φιέστες και δεν οικειοποιήθηκαν τον κόπο άλλων. Ο Τσίπρας και ο Σπίρτζης θα μείνουν στην ιστορία ως οι νέοι… Παττακοί της Αριστεράς που κρατάνε μονίμως ένα μυστρί ή ένα ψαλίδι για να κόψουν την κορδέλα.

Μα καλά δεν έχουν συναίσθηση της πραγματικότητας; Δεν αντιλαμβάνονται ότι ο κόσμος γελάει μαζί τους; Δεν τους λέει κάποιος ότι γίνονται αστείοι όταν φέρονται με τόσο δημαγωγικό τρόπο; Ή δεν μπήκαν στον κόπο να δουν την γνωστή ταινία με τον Κωσταντάρα, για το πώς ένας λαϊκιστής πολιτικός τρώει τις μούντζες μέχρι που καταλαβαίνει τι κάνει και παραιτείται; Φυσικά δεν περιμένουμε από το παρεάκι του Μαξίμου να παραιτηθεί; Ίσως να καταλάβουν πόσο άχρηστοι είναι όταν χάσουν την εξουσία. Και τότε να… αυτοεξοριστούν στο διάστημα, μέσω της υπηρεσίας διαστήματος που ετοίμασε ο Παππάς.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη