Θα κυβερνάω ως το 2030!..

tsispaasrassfwe4

Ο Αλέξης Τσίπρας από την Κέρκυρα περιχαρής εξομολογήθηκε σε συνομιλητές του:

-Θα κυβερνάω ως το 2030!..

Σημειώνουμε ότι ως το 2030 θα πρέπει η Ελλάδα να πληρώνει 10 δις ευρώ ετησίως ως τοκοχρεολύσια στους πιστωτές της. Ο Αλέξης Τσίπρας αντλεί την βεβαιότητα ότι θα κυβερνάει ως το 2030 γιατί σύμφωνα με τους δανειστές μας μόνο ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός μπορεί να τους εξασφαλίσει ότι θα παίρνουν τα λεφτά τους χωρίς να ανοίγει ρουθούνι στην Αθήνα και χωρίς ουδεμία αντίσταση. Σκοπεύει δηλαδή να γίνει ο Ελληνας Ερντογάν. Γι΄αυτό και ο Ταγίπ επέλεξε την πρωθυπουργική θητεία του Τσίπρα να επισκεφθεί την Αθήνα!

Ετσι ο πρώην ροκάς πρωθυπουργός εμφανίστηκε πολύ άνετος στο βήμα του Περιφερειακού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα.

Από εδώ ο πολυχρονεμένος πρωθυπουργός, εγκάλεσε “ορισμένα” ΜΜΕ για “χυδαία προπαγάνδα Fake news”, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το ζήτημα των πλειστηριασμών, από τους οποίους ισχυρίστηκε ότι κινδυνεύουν μόνον σπίτια “μεγάλων μπαταχτσήδων” που χρεοκόπησαν τις επιχειρήσεις τους και “έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό”.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας, υπεραμύνθηκε του νομοθετικού πλαισίου που υπάρχει για την προστασία των αδύνατων δανειοληπτών, ενώ μίλησε για “ασύδοτη, ασύστολη, και κατά τη γνώμη μου ανιστόρητη και ασυγχώρητη εγχώρια προπαγάνδα”.

Μεταξύ άλλων, είπε για:

Η τρίτη αξιολόγηση ολοκληρώνεται με ασυνήθιστα γρήγορους ρυθμούς.
Η έγκαιρη ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας και μάλιστα χωρίς πρόσθετα μέτρα αποτελεί αναμφισβήτητα μια επιτυχία όχι μόνο για την κυβέρνηση, αλλά για όλους μας.

Η οικονομία μας σημειώνει αναπτυξιακούς ρυθμούς για τρία συνεχή τρίμηνα το 2017, κάτι που έχει να συμβεί από το 2006

Η Ελλάδα βαδίζει με ασφάλεια στην έξοδο από το πρόγραμμα, τον Αύγουστο του 2018, καθώς έχει ήδη πετύχει δυο δοκιμαστικές εξόδους στις αγορές.
Αυτό δεν αποτελεί ισχυρισμό της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά αναγνωρίζεται από το σύνολο του διεθνούς Τύπου.
Και το συνομολογούν όλοι οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Να σημειώσω όμως στο σημείο αυτό κάτι που με στεναχωρεί ιδιαίτερα
Ενώ έχουμε θετική ανταπόκριση και των αγορών και των εταίρων μας, τους βλέπουμε να παραδέχονται τη μεγάλη επιτυχία της οικονομίας, αλλά υπάρχει ένα σαράκι που μας τρώει.

Το μεγάλο ελληνικό παράδοξο είναι πως  όσο καλύτερα πηγαίνουν τα πράγματα για τη χώρα, και την οικονομία, τόσο χειρότερα παρουσιάζονται από μια ασύδοτη, ασύστολη, και κατά τη γνώμη μου ανιστόρητη και ασυγχώρητη εγχώρια προπαγάνδα.

Συγκεκριμένοι εκδοτικοί και επιχειρηματικοί κύκλοι, με συγκεκριμένα συμφέροντα, και με συγκεκριμένα ποινικά βάρη ορισμένοι από αυτούς, δίνουν τον τόνο σε μια ξέφρενη προσπάθεια κατεδάφισης.
Και δεν έχει να κάνει με την Κυβέρνηση αλλά με τη χώρα. Βλέπουμε στα πρωτοσέλιδα μια εικόνα που δεν αξίζει στις θυσίες που έχει κάνει ο λαός αυτά τα χρόνια.

Θα σταθώ μόνο στην ξέφρενη, λαϊκίστικη, ψευδή τους έπιασε ο πόνος ξαφνικά για το σπίτι του φτωχού βιοπαλαιστή.

Να υπενθυμίσω, λοιπόν τόσο στους ευαίσθητους ολιγάρχες, όσο και στους πολιτικούς τους ακολούθους, ότι με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο, προστατεύεται πλήρως η πρώτη κατοικία των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών για οφειλές μέχρι 200.000 ευρώ και για αξίες ακινήτου μέχρι 280.000 ευρώ. Από αυτή τη ρύθμιση καλύπτεται κάτι παραπάνω από το 70% του συνόλου των ακινήτων πρώτης κατοικίας ενώ την ίδια στιγμή δίνεται και η δυνατότητα ρύθμισης των σχετικών οφειλών.

Επίσης για τους εμπόρους έχει ήδη νομοθετηθεί και υλοποιείται στην πράξη ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για επιχειρήσεις με οφειλές άνω των 20.000 ευρώ.
Η δέσμευση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει σαφής. Καμία λαϊκή κατοικία δεν πρόκειται να εκπλειστηριαστεί. Κι αυτό ενισχύεται και από το παρατηρητήριο που έχουμε συγκροτήσει σε συνεργασία με τις τράπεζες.
Κάποιες κατοικίες κινδυνεύουν: Οι βίλες μεγάλων μπαταχτσήδων, που προτίμησαν τους φορολογικούς παραδείσους, από την “κόλαση” της αποπληρωμής τους.

Μας κατηγορούν ότι έχουμε έχουμε ταξική μεροληψία, ε μπορεί να την έχουμε.

Δεν έχουμε σκοπό να προστατεύσουμε αυτούς που χρεοκόπησαν τις επιχειρήσεις τους και έβγαλαν τα λεφτά στο εξωτερικό. Σας προκαλώ να δείτε μία προς μία τις περιπτώσεις των πλειστηριασμών.
Για να τελειώσει επιτέλους αυτή η χυδαία παραπληροφόρηση των fake news.

Η μεγάλη επιτυχία δεν ήταν ότι έκλεισε γρήγορα η αξιολόγηση αλλά ότι έκλεισε και θετικά.

•    Διασφαλίστηκαν οι συντάξεις χηρείας, με κατώτατο πλαφόν στο ύψος της εθνικής σύνταξης, δηλαδή τα 384 ευρώ.
•    Συμφωνήθηκε να θεσμοθετηθεί προνόμιο υπέρ των εργατικών απαιτήσεων, οι οποίες θα ικανοποιούνται πριν από τις απαιτήσεις οποιουδήποτε άλλου πιστωτή κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης ή πτώχευσης της επιχείρησης.
•    Αυξάνεται ο προϋπολογισμός για τα οικογενειακά επιδόματα κατά 260.000.000 ευρώ, έτσι που το συνολικό ποσό από τα σημερινά 650.000.000 ευρώ ανεβαίνει στα 910.000.000 ευρώ. Μιλάμε , δηλαδή, για μια αύξηση του κοινωνικού προϋπολογισμού 40%.
•    Παράλληλα, διευρύνονται οι εισοδηματικές κλίμακες για τα πλέον αδύναμα στρώματα, πράγμα που σημαίνει ότι οι οικογένειες με 1 και 2 παιδιά, δηλαδή 682.000 οικογένειες σε σύνολο περίπου 804.000, θα λάβουν οικογενειακά επιδόματα αυξημένα από 57% έως και 110%.
•    Επιπλέον 40 εκατομμύρια θα διατεθούν για την παροχή σχολικών γευμάτων, ενώ ακόμα 15 εκατομμύρια θα κατευθυνθούν για την επέκταση των βρεφονηπιακών σταθμών.
•    Συμφωνήθηκε η ρητή εξαίρεση δύο σημαντικών κλάδων από την εφαρμογή του κανόνα προσλήψεων-αποχωρήσεων, το λεγόμενο 1 προς 4. Ένας είναι ο κλάδος των συμβασιούχων στην καθαριότητα. Ο άλλος είναι των Πυροσβεστών Πενταετούς Θητείας. Πρόκειται για 2.000 εργαζόμενους, για τους οποίους θα λάβει τέλος το άδικο καθεστώς της εργασιακής ανασφάλειας.
•     Η ΔΕΗ διατηρεί τον αδιαμφισβήτητο δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της, και παραμένει ο βασικός πυλώνας της αγοράς ενέργειας υπό το νέο θεσμικό περιβάλλον.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°