ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΩΝ ΚΗΦΗΝΩΝ Κυριάκος Μητσοτάκης>O τεχνοκράτης που κατάντησε Ρουπακιώτης!

1830

PHOTOGRAPHER Menelaos Myrillas

FOSPHOTOS / ALL RIGHTS RESERVED

Διαβάζοντας κανείς το βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη παθαίνει ίλιγγο από τις σπουδές και τις περγαμηνές του:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων.Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο.  Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.  Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital.   Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης.   Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”.

Ο νέος αυτός άνθρωπος με το πλούσιο βιογραφικό που πριν γίνει υπουργός ήταν- και πολύ σωστά- σφόδρα επικριτικός με το άθλιο Δημόσιο και τους κηφήνες του κομματικού παρακράτους που είχαν διορισθεί από τα κόμματα της εξουσίας, αίφνης έχει μετατραπεί σε Ρουπακιώτης και κατάντησε να πληρώνει ακόμη και τους μισθούς των εγκλείστων στον Κορυδαλλό για δολοφονία παρακαλώ, υπαλλήλων του χυδαίου Δημοσίου. Τον έκραξαν γι΄αυτό τα διεθνή ΜΜΕ. Ο ίδιος κάποιους μήνες μετά την ανάληψη του Υπουργείου του σαπισμένου κομματικού μηχανισμού-εξαιρούνται οι ικανοί και έντιμοι υπάλληλοι του Δημοσίου-μας έχει φλομώσει στη θεωρία και από τηγανίτα τίποτα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι, ακόμη και εκείνοι που έχουν μπει στο στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης παραμένουν στην θέση τους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαντλείται στις θεωρίες και στα λόγια του αέρα. Κατάντια και κτίμα.

Η παθητική στάση του θυμίζει την συμπεριφορά Στουρνάτα ο οποίος για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει δεν τολμά να ακουμπήσει τους φοροφυγάδες της λίστας Λαγκάρντ και τα λαμόγια των άλλων λιστών και εξαντλεί την τεχνοκρατική του δεινότητα στο πετσόκομμα μισθών, συντάξεων και στα πάσης φύσεως χαράτσια, έμμεσους και άμμεσους φόρους.

Ντροπή σας…

http://kourdistoportocali.com