Οι χρυσαυγίτες αλλάζουν δέρμα

polytexneio

Αλλαγή ατζέντας από την ξενοφοβία στον εθνολαϊκισμό επιχειρεί τις τελευταίες ημέρες η Χρυσή Αυγή.

Προσπαθώντας να πάρει μιαν «ανάσα», ύστερα από τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν πως ο σκληρός πυρήνας της δεν έχει πληγεί από τη σωρεία αποκαλύψεων σχετικά με την εγκληματική της δράση, αλλά κυρίως τη στασιμότητα στην προσπάθεια της πολιτείας και των διωκτικών αρχών να παρουσιάσουν νέα στοιχεία σχετικά με τη δράση των μελών της, η Χρυσή Αυγή «ανασυντάσσεται» και ετοιμάζεται να περάσει στην αντεπίθεση ποντάροντας στην παρατεταμένη ανέχεια μεγάλου τμήματος του ελληνικού λαού.

Το δόγμα των «δύο άκρων», το οποίο επιχειρεί να προωθήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα η Ν.Δ., δεν φαίνεται να συγκινεί τη βάση της «λαϊκής Δεξιάς» και ως εκ τούτου δεν παρατηρείται «επαναπατρισμός» όσων έχουν απομακρυνθεί από το κόμμα του Σαμαρά. Και όσο τα «σενάρια» περί νέου μνημονίου και οριζόντιων περικοπών στις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες πληθαίνουν αποδομώντας το «success story» της κυβέρνησης, οι χρυσαυγίτες αφήνουν στην άκρη τη ρατσιστική ρητορική επιχειρώντας νέο «άνοιγμα» στα οικονομικώς αδύναμα κοινωνικά στρώματα.

Το περασμένο Σάββατο οι δρόμοι της Αθήνας γέμισαν από φέιγ-βολάν που καλούσαν σε «γενικό ξεσηκωμό τους Έλληνες Εθνικιστές», ενώ για τις 26 Οκτωβρίου, παραμονές της επετείου του «Όχι», έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο στα γραφεία της στον σταθμό Λαρίσης.

Προφανώς, θα εξελιχθεί σ’ ένα εθνικιστικό ντελίριο με ύμνους για τη δικτατορία του φιλοναζιστή Μεταξά και το «Κίνημα της 4ης Αυγούστου», με αίτημα την αποφυλάκιση των φυλακισμένων μελών της οργάνωσης με το επιχείρημα ότι «διώκονται για τις πολιτικές τους ιδέες».

Τις τελευταίες ημέρες στις τοπικές οργανώσεις της Χ.Α. σε όλη την Ελλάδα παρατηρείται έντονη κινητοποίηση μεταξύ των μελών της σε μια προσπάθεια η συγκέντρωση να προκαλέσει με τον όγκο της θυμίζοντας τις πρόσφατες «μαύρες φιέστες» στις Θερμοπύλες και στην επέτειο των Ιμίων.

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.