Τα θαύματα κρατούν λίγες μέρες ως γνωστόν !!!

cebdcf84ceb9cebdcebfcf80cebfcf85cebbcebfcf83-ceb1cf81ceb8cf81cebf-ceb2ceb5cebdceb9ceb6ceb5cebbcebfcf83-ceb1cebaceb7cf83

Αν έρχονται εκλογές, τότε πολ­λά θαύματα από λίγες μέρες το καθέ­να, σε πάνε μέχρι το Μάη

“Πατρίδα; Πουλημένη στο σφυρί! Λευτεριά; Με χαλκάδες δεν μπορεί!”.

Τα θαύματα κρατούν λίγες μέρες ως γνωστόν. Αν όμως έρχονται εκλογές, τότε πολ­λά θαύματα από λίγες μέρες το καθέ­να, σε πάνε μέχρι…το Μάη.

by…Τάνια

Η βροχή θαυμάτων άρχισε να πέφτει με τη δημι­ουργία του Πλεονάσματος. Ως το μάννα εξ ουρανού, το Πλεόνασμα μπορούσαν οι πολίτες να α-πλώσουν το χέρι τους στον ουρανό, να το συλλέξουν και να τραφούν.

Μετά έγινε της Αγίας ΔΕΗ. Μόλις πέθαναν πολίτες από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα, αποτέλεσμα του φυσικού φαινομένου της ατελούς καύσεως, με δυο, λαϊκές, κουβέντες δηλητηριάστηκαν από τις αναθυμιάσεις των μαγκαλιών που κοσμούν πλέον τα σπίτια ουκ ολίγων συνανθρώπων μας, έσπευσαν να συνδέσουν ξανά το ρεύμα σε κάποια από τα σπίτια αυτά. Για την πατρότητα του θαύματος ήρισαν, δηλαδή πλακώθηκαν οι δήμαρχοι (εκλογές έρχονται) και η ΔΕΗ. Μετά τη δέουσα τηλεοπτική κάλυψη και τον κατάλληλο ντόρο, επικράτησε σιωπή. Επανασυνδέθηκαν τελικά όλα τα νοικοκυριά στα οποία έχει κοπεί το ρεύμα; Ή μήπως σαν όλα τα θαύματα και αυτό κράτησε λίγες μέρες;

Και αφού μιλάμε για τη ΔΕΗ, θα πρέπει να αναφερθούμε στο επικείμενο θαύμα. Με την πώλησή της σε ιδιώτες, θα φτηνήνει το ρεύμα, σύμφωνα με τους μάγους των ιδιωτικοποιήσεων, διότι «θα επικρατήσουν οι κανόνες του ανταγωνισμού της ελεύθερης αγοράς». Οι ίδιοι ακριβώς κανόνες που ίσχυσαν και για το γάλα. Οι εταιρείες που απέμειναν στον χώρο, έφτιαξαν γρήγορα – γρήγορα το καρτέλ τους και η τιμή του γάλακτος στην Ελλάδα είναι από τις ψηλότερες στην Ευρώπη. Τώρα μάλιστα για να μειώσουν τις τιμές ζητούν να πουλούν ληγμένο γάλα στα ράφια (πέντε ημερών) και να μην έχουν την ευθύνη για το τι θα συμβεί. Σύμφωνα με τους «κανόνες του ανταγωνισμού της ελεύθερης αγοράς», ο μόνος που θα είναι υπεύθυνος τελικά, θα είναι … η αγελάδα.

 Διαρκές τουριστικό θαύμα συντελείται αυτές τις μέρες στην Κεφαλλονιά. Η επισκεψιμότητα στο νησί αυξήθηκε κατακόρυφα μέσα στο καταχείμωνο. Ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί του και κουστωδίες παρατρεχάμενων φωτογραφίζονται σε «συσκέ­ψεις» σοβαροί και συνοφρυωμένοι, μέσα σε περίκλειστες αίθουσες για το φόβο των γιούχα και των «φέρε τα παιδιά σου να μείνουν εδώ» (Δένδιας), των αχάριστων λαϊκών που δεν αντιλαμβάνονται τη «φοβερή κρατική κινητοποίηση» (Άδωνις).

Επισκέψεις της μιας μέρας, μπας και με τη διανυκτέρευση οι «κρατικοί παράγοντες», γνωρίσουν αυτοπροσώπως τον Εγκέλαδο. Τώρα μετά τόσες συσκέψεις, περιμένουμε να μας ανακοινωθούν τα «ισοδύναμα» μέτρα που θα μας πάρουν, για να αντικαταστήσουν τα ψίχουλα που θα δώσουν στην Κεφαλλονιά.

Ενοχλημένος ο Γίγαντας Εγκέλαδος, που το όνομά του ετυμολογικά κατά μια γλωσσολογική άποψη αποτελεί σύντμηση των (έγκειμαι + λαάς), που σημαίνει ο εγκατεστημένος στα πετρώματα, στο στερεό φλοιό της Γης, από τα τσιμπούρια που κάθισαν στο σώμα του, σήκωσε το γιγάντιο κορμί του μέσα από τη γη και σείστηκε για μια ακόμα φορά για να τους αποδιώξει.

Το νέο σεισμό όμως, τον πλήρωσαν πάλι οι λαϊκοί γιατί οι «παράγοντες» την είχαν κοπανήσει. Τι περιμένεις από τον ανεγκέφαλο αρχαιοελληνικό Γίγαντα, θαύματα;

Ακόμα και το σκήνωμα του Άγιου Γεράσιμου που έμεινε ως εκ θαύματος ανέπαφο, για εκατονταετίες, σηκώθηκε από την εκθεματική κλίνη του και αποφασιστικά αναχώρησε προς άγνωστο σπήλαιο που δημιούργησε ο Εγκέλαδος και μιλώντας για πρώτη φορά μετά από 435 χρόνια απόλυτης σιωπής, είπε οργισμένα «Άι σιχτίρ!».

Μπορεί η κυβέρνηση να «επενδύει» στα θαύματα, αλλά θα συστήναμε να πηγαίνει προσεκτικά. Τις προάλλες, ο Πάπας Φραγκίσκος στη Ρώμη α­φού προσευχήθηκε για την … ειρήνη στην Ουκρανία, έβαλε δυο παιδάκια να αφήσουν δυο περιστέρια από το γνωστό παράθυρο από όπου ευλογεί, να πετάξουν στον αέρα. Αμέσως ένας γλάρος και ένα κοράκι με ταχύτητα Στούκας, κατασπάραξαν τα ανύποπτα περιστέρια. Τι να σήμαινε άραγε σημειολογικά η ατυχής κατάληξη του θαύματος; «Άσε ήσυχη την Ουκρανία παπά»; ή μήπως «Ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με τα θαύματα»; Θα δείξει.  Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Λαικός Δρόμος..   http://paganeli.wordpress.com/