Βρώμικο σχέδιο πολιτικής αποστασίας με υπογραφή Μαξίμου

Ιδού οι αποστάτες!

Νέες βόμβες στο πολιτικό σκηνικό από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Σκουρλέτη. Εκανε λόγο για αποστάτες με αφορμή το αστείο κείμενο περί συναίνεσης που περιέφεραν στη Βουλή ένα μπουλούκι τραχανοπλαγιάδες. Το κείμενο αυτό υπέγραψε μεταξύ άλλων ο γραφικός Τατσόπουλος ο οποίος ως τώρα δήλωνε ότι θα ακολουθήσει την γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ στη προεδρική εκλογή.

Σήμερα κυκλοφόρησε και μια επιστολή στη Βουλή από τους Ανεξάρτητους βουλευτές, από χθες το βράδυ και σήμερα είναι και στα χέρια πολύ περισσοτέρων. Επιμένετε στη θέση περί αποστατών;

-Εγώ θέλω να σας πω ότι, πράγματι αυτή τη στιγμή ένα σχέδιο πολιτικής αποστασίας είναι σε εξέλιξη. Αυτή η πρωτοβουλία, κατά τη εκτίμησή μου, βρίσκεται σε απόλυτη συνεννόηση με τη Ν.Δ. Δεν είναι τυχαίο ότι και χθες ο κ. Μεϊμαράκης διατύπωσε κάτι ανάλογο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Επαναλαμβάνω, όσοι ψήφισαν ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ, όλα τα υπόλοιπα κόμματα, ψήφισαν αυτούς τους ανθρώπους για να λειτουργούν μέσα στα πλαίσια των κομμάτων τους.

Μιλάω, λοιπόν, για πολιτική αποστασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν θεωρώ ότι θα πετύχει αυτό το σχέδιο τον στόχο του και επαναλαμβάνω ότι αυτή τη στιγμή το γεγονός ότι, με βάση αυτή την προσπάθεια, διαλύονται τα κόμματα έτσι όπως είχαν διαμορφωθεί το ’12, επιτείνει έτσι περαιτέρω την απονομιμοποίηση αυτής της Βουλής και τη μη αντιπροσωπευτικότητά της με βάση τους πραγματικούς συσχετισμούς. Οι βουλευτές έχουν τη συνείδησή τους, το λέει και το Σύνταγμα, αλλά έχουν εκλεγεί και με βάση ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Δεν είμαστε σε μια λίστα αλφαβητική. Ψηφίζουμε, για παράδειγμα, τον κ. Πορτοσάλτε που είναι Ν.Δ. και τον Σκουρλέτη που είναι Συριζαίος από κάτω.

http://kourdistoportocali.com/post/39929/skourletis