Σοκολατάκια και οι χαρτογιακάδες

Δεν ξέρω, Πιτσιρίκο, αν είναι παλιό ή νέο, αλλά εγώ σήμερα το άρμεξα από ένα σχόλιο μιας «Κατερίνας» και από εκείνη την ώρα δεν μπορώ να σταματήσω να τρώω.!!!

ΣΧΟΛΙΟ:

Ένας Βρετανός πολίτης στη φορολογική του δήλωση και στο ερώτημα: «Πόσα άτομα σας επιβαρύνουν;” συμπλήρωσε την παρακάτω απάντηση:

– 2,1 εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες,
– 4,4 εκατομμύρια άνεργοι,
– 900.000 εγκληματίες σε 85 φυλακές,
– 650 ηλίθιοι στο κοινοβούλιο με απέραντες δαπάνες,
– Όλοι οι χαρτογιακάδες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Εφορία την επέστρεψε λέγοντας ότι η απάντησή του ήταν απαράδεκτη.

Ο πολίτης στη συνέχεια επανήλθε με το ερώτημα:

Γιατί, ξέχασα κάποιον;

Δεν ξέρω τώρα τι θα μπορούσε να γράψει ένας Έλληνας και τι άλλο να συμπληρώσει ή να αλλάξει στην δήλωσή του, αλλά εγώ πρόσθεσα 1-2 κιλά, τρώγοντας ένα κουτί σοκολατάκια που είχε βάλει στην άκρη η γυναίκα μου για κανένα ξένο -όπως μου έλεγε- ή για καμιά στιγμή αδυναμίας.

Βλέπεις, είναι της παλιάς κοπής η γυναίκα μου και ξέρει να βάζει κάτι στην άκρη, αν και τελευταία και άλλοι νεοέλληνες βάζουν κάτι τις στην άκρη, ξέρεις εσύ, μήπως και!!!

Και ξέρεις γιατί τα έφαγα όλα τα σοκολατάκια, βρε Πιτσιρίκο;

Γιατί φοβάμαι μήπως οι Ευρωπαίοι Χαρτογιακάδες της Ευρωπαϊκής Ευρώπης των Ευρωπαίων πολιτών, αυτοί οι φιλελεύθεροι μωρέ που έχουν μια κοσμοθεωρία υπέρ της ατομικής ιδιοκτησίας (της δικής τους βεβαίως-βεβαίως), διατάξουν τους ομογάλακτους στην Ελλάδα να μου πάρουν το σπίτι επειδή χρωστάω στην εφορία αυτά που χρέωσαν σε εμένα, χωρίς εμένα.

Και αυτό θα το κάνουν, όπως λένε και όπως μου έλεγαν τόσα χρόνια, για να με προφυλάξουν από τους αριστερούς που θα έλθουν στην εξουσία επειδή οι αριστεροί δεν είναι υπέρ της ατομικής ιδιοκτησίας.

Και μετά, λένε, θα το πουλήσουν όσο-όσο γιατί οι «αγορές» δεν μπορούν να περιμένουν και πρέπει να πάρουν τα λεφτά τους πίσω. Ξέρεις πια λεφτά έεε Πιτσιρίκο…!!!!

Θα μου πεις τώρα και εσύ, τι δουλειά έχουν, όμως, τα σοκολατάκια με την κατάσχεση και το ξεπούλημα του σπιτιού σου;

Χμμ, βρε Πιτσιρίκο, τι ρωτάς και εσύ;

Αν μου πάρουν το σπίτι, θα μου πάρουν και τα σοκολατάκια που έχω μέσα, και αν μου πάρουν τα «σοκολατάκια» θα τα βάλουν σε ένα μεγάλο κουμπαρά και μετά θα αρχίσουν να τα μοιράζουν, για να πάρουν ψηφαλάκια για τις εκλογές που έρχονται, και εγώ ο μαλάκας θα μείνω πάλι «μπουκάλα».

Βλέπεις είναι γλυκιά η γλύκα από τα σοκολατάκια μου. Σκέτος πειρασμός.!!!

Άι σιχτίρ, αμάν πια ο φόβος, συνέχεια φοβάμαι, φοβάμαι.!!

Και τι να πεις μετά και στην γυναίκα σου που πίστευε ότι μπορεί τα παιδιά ή τα εγγόνια της να βρούνε μερικά από τα φυλαγμένα σοκολατάκια της για να γλυκαθούν και αυτά;

Ότι έφαγα όλα τα σοκολατάκια από φόβο;;;

Άι σιχτίρ, ώρα να ξεπεράσουμε τον φόβο.!!!

Με αγάπη

Κωνσταντίνος (όχι ο μέγας ούτε και ο κοκός)

(Αγαπητέ Κωνσταντίνε, διάβασα το μέιλ σου με τα σοκολατάκια, και αμέσως έφαγα ένα κιλό μελομακάρονα που είχα πάρει για τη μάνα μου. Και θυμήθηκα τη Μελίνα Μερκούρη που, όταν την ρώτησαν κάποτε για τις αναμνήσεις της, είπε «Θυμάμαι τον Μάνο Χατζιδάκι να αγοράζει γλυκά από το Βυζάντιο για τη μητέρα του, και να τα τρώει ο ίδιος». Ούτε εγώ φοβάμαι. Είμαι απόγονος κλεφτών και αρματολών. Και ακούω μόνο κλέφτικα. Θα τους αφαλοκόψουμε! Να είσαι καλά.)     Σοκολατάκια και οι χαρτογιακάδες      http://pitsirikos.net

pitsirikos-logo