Λαφαζάνης: Να πούμε ξανά το μεγάλο «όχι»

wpid-wp-1438024411211.jpeg

«Το “όχι” δεν ήταν τίποτα λιγότερο ή περισσότερο, από την υπεράσπιση των αξιών και αρχών της Αριστεράς και της πατρίδας μας» | EUROKINISSI
27.07.2015, 21:27 | Ετικέτες: ΣΥΡΙΖΑ ,
Παναγιώτης Λαφαζάνης , κόμματα ,
κυβέρνηση , Αλέξης Τσίπρας, πρωθυπουργός
Αυτοί που σήκωσαν το ανάστημά τους στη Βουλή, δέχονται έναν πολύ βρόμικο πόλεμο από εγχώρια και διεθνή κέντρα, υπογράμμισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος σήκωσε το γάντι που είχε πετάξει νωρίτερα ο πρωθυπουργός, καλώντας τους επικριτές του να αναλογιστούν τί θα σήμαινε ένα εναλλακτικό σχέδιο.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην πολιτική εκδήλωση με τίτλο «Το όχι δεν ηττήθηκε, συνεχίζουμε» που διοργάνωσε στο κλειστό του Πανελληνίου στην Κυψέλη, η ιστοσελίδα iskra. Με αυτήν την πρωτοβουλία, η Αριστερή Πλατφόρμα επιχείρησε να προβεί σε επίδειξη ισχύος και παράλληλα να στείλει μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα ότι ένα σημαντικό τμήμα της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνεί με την απόφασή του να αποφύγει τη ρήξη με τους δανειστές και να συνάψει μαζί τους μια «μνημονιακή» συμφωνία.
Ο κ. Λαφαζάνης στάθηκε ιδιαίτερα στο «όχι» του δημοψηφίσματος αλλά και στην καταψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων στη Βουλή. Όπως υπογράμμισε «είμαστε περήφανοι για το “όχι’» στη Βουλή «κι ας ξέραμε ότι αυτό θα συνεπέφερε την απομάκρυνσή μας από την κυβέρνηση», συμπληρώνοντας πως «δεν είμαστε στην Αριστερά για να κυνηγάμε καρέκλες και αξιώματα».
«Το “όχι” δεν ήταν τίποτα λιγότερο ή περισσότερο, από την υπεράσπιση των αξιών και αρχών της Αριστεράς και της πατρίδας μας», υποστήριξε ο πρώην υπουργός.

image

Ο κ. Λαφαζάνης μίλησε για «συντροφικά μαχαιρώματα από στελέχη και ηγετικές μορφές στον ΣΥΡΙΖΑ», μετά την καταψήφιση των μέτρων στη Βουλή. «Δεν πρόκειται να απαντήσω στις συντροφικές κατηγορίες», σημείωσε. Παράλληλα, αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι υπονομεύει το κόμμα και την ενότητά του.
«Η χώρα διαθέτει εναλλακτική λύση απέναντι στα μνημόνια, η οποία προϋποθέτει τη ρήξη με το καθεστώς της εθνικής υποτέλειας», είπε ο κ. Λαφαζάνης. «Δεν είναι η ώρα να παρουσιάσω όλο το πρόγραμμα αυτής της εναλλακτικής λύσης», συμπλήρωσε, ωστόσο τόνισε ότι ένα σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι η εθνικοποίηση/κοινωνικοποίηση των τραπεζών, ενώ άλλο ένα είναι να κρατικοποιηθούν όλες οι στρατηγικές επιχειρήσεις – τασσόμενος ευθέως κατά των ιδιωτικοποιήσεων. Έκανε λόγο και για μεγάλη διαγραφή του δημόσιου χρέους, προκειμένου «η χώρα να έχει μέλλον».
Προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω είναι η απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια και τη λιτότητα, τόνισε, επίσης, ο κ. Λαφαζάνης. Υπογράμμισε ότι η έξοδος από το ευρώ δεν συνιστά με κανέναν τρόπο καταστροφή.
EUROKINISSI
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο Μανώλης Γλέζος.

image

http://www.efsyn.gr/arthro/lafazanis-na-poyme-xana-megalo-ohi