ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ! Κόκκινος συναγερμός στην ΕΛΑΣ με προσαγωγές ακόμα και δημοσιογράφων – Φοβούνται χτύπημα κατά της τρόικας!

wpid-wp-1438752505537.jpeg

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια ενώ η παρουσία δεκάδων ανδρών της ΕΛΑΣ  και κλούβες είναι κάτι παραπάνω από αισθητή σε πολλά σημεία του κέντρου των Αθηνών.

Αυτό που φοβούνται η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ είναι ένα χτύπημα-προβοκάτσια κατά των εκπροσώπων των θεσμών που βρίσκονται στην Αθήνα για διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση.

Ένα τέτοιο χτύπημα θα έβαζε μπουρλώτο στις κρίσιμες συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, με απρόβλεπτες συνέπειες για την επίτευξη της συμφωνίας και φυσικά για το μέλλον της χώρας εντός της ευρωζώνης.

Εδώ και μέρες κυκλοφορούν πληροφορίες που θέλουν ομάδες που κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο να ετοιμάζουν ένα τέτοιο χτύπημα που μπορεί να είναι από μια κίνηση στα όρια του ακτιβισμού με συμβολικό χαρακτήρα μέχρι και μια τρομοκρατική ενέργεια.

Για το λόγο αυτό έχουν αυξηθεί στο κατακόρυφο τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή γύρω από το Χίλτον όπου διαμένουν οι εκπρόσωποι των θεσμών αλλά και σε σημεία κλειδιά όπως στο υπουργείο Οικονομικών, στο Γενικό Λογιστήριο του

Κράτους και σε όλα τα σημεία που έχουν σχέση με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις και που θεωρούνται πιθανοί στόχοι.

Παράλληλα ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ πραγματοποιούν συνεχώς περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας κάνοντας ελέγχους και προσαγωγές.

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ επιβεβαιώντας τις προσαγωγές δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ που «κινούνταν στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Συντάγματος, πλησίον φυλασσόμενων στόχων κυβερνητικού και οικονομικού ενδιαφέροντος».

Στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ σημειώνεται επίσης «από τις πρωινές ώρες σήμερα είχαν ληφθεί αυξημένα μέτρα αστυνομικής επιτήρησης στο κέντρο της Αθήνας, με σκοπό να αποτραπεί οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια σε βάρος προσώπων και εγκαταστάσεων» εννοώντας φυσικά τους εκπροσώπους των θεσμών.

Νωρίτερα τις προσαγωγές φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφων που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας είχε καταγγείλλει η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Ε.Φ.Ε.)

Όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση οι προσαγωγές έγιναν σε διαφορετικά σημεία της πόλης, χωρίς νόμιμη αιτία και παρά την επίδειξη των αντίστοιχων επαγγελματικών ταυτοτήτων.

«Η αστυνομία θεωρεί ότι η παρουσία των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα συνεπάγεται κατάλυση των θεσμών της χώρας; Ή απλώς επωφελείται από την επικαιρότητα για να συνεχίσει τις παραδοσιακές της πρακτικές εκφοβισμού των εκπροσώπων του Τύπου» αναφέρει η ΕΦΕ η οποία «καταδικάζει απερίφραστα κάθε απόπειρα περιορισμού της ελευθερίας του Τύπου και δηλώνει ότι τα μέλη της δεν θα πάψουν να ασκούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο τους δικαίωμα να ενημερώνουν το κοινό»..

pitsirikidotnet.gr

http://www.triklopodia.gr/apokalipsi-sok-kokkinos-sinagermos-stin-elas-prosagoges-akoma-ke-dimosiografon-fovounte-chtipima-kata-tis-troikas/