Τζιτζικωσταρέμος!

wpid-wp-1443937553721.jpeg

Κοσμοσυρροή και πατείς με πατώ σε στη Συγγρού, όπου γίνονται οι εγγραφές νέων μελών για την ψηφοφορία της Νέας Δημοκρατίας.

Κανένας δεν θέλει να χάσει το θέαμα και υπερθέαμα των εκλογών αυτών, γι’ αυτό όλοι σπεύδουν στη Συγγρού να γραφτούν, παραβλέποντας τη συνδρομή των δύο ευρώ.

Προσωπικά ήμουν 674ος στη σειρά, αλλά και 1.845ος να ήμουν δεν θα με πείραζε, γιατί οι εκλογές δεν χάνονται με τίποτα με τέτοιους υποψηφίους που αναμένεται να σκορπίσουν γέλιο.

Βέβαια, δεν είναι Δελφινάριο, που λένε όλοι, αλλά τουλάχιστον Μπάντμιντον είναι.

Οταν έφτασα μπροστά στον αρμόδιο υπάλληλο για την εγγραφή, τον ρώτησα αν οι υποψήφιοι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να γελάσει το χειλάκι μας.

Ο υπάλληλος απάντησε ότι όλοι οι υποψήφιοι θα δώσουν βέβαια τον καλύτερο εαυτό τους και θα ξεραθούμε από τα γέλια. Πρότεινε, μάλιστα, αν θέλουμε μπορούμε να γραφτούμε να ψηφίσουμε και δεύτερη φορά, για να απολαύσουμε εις διπλούν το μοναδικό κι ανεπανάληπτο θέαμα.

Γράφτηκα, λοιπόν, στη Νέα Δημοκρατία να ψηφίσω αλλά και για να δω τα καραγκιοζιλίκια από κοντά. Είμαι ευτυχής λοιπόν, όσο ήταν και οι άλλοι 673 σύντροφοι Νεοδημοκράτες και άλλων κομμάτων που περιμέναμε στη σειρά.

Ποιος θα βγει, δεν μας νοιάζει. Θα μας ανταμείψει σίγουρα το μοναδικό θέαμα των αντιπαραθέσεων των υποψηφίων αρχηγών!

Μια μικρή συμπάθεια την έχω όμως: Τσιτζικωσταρέμος!

Σιγά τη Σουηδία που υιοθετεί το εξάωρο!
​Η Ελλάδα έχει υιοθετήσει το πεντάωρο και το τετράωρο, το τρίωρο κι ακόμα παρακάτω.

Ρεπό στις 22 Οκτωβρίου για τους φόρους

ΕΥΤΥΧΩΣ που υπάρχουν οι φορολογικές υποχρεώσεις τον Οκτώβριο και δίνουν ενδιαφέρον στη ζωή μας. Κάθε μέρα όλο και κάτι έχουμε να πληρώσουμε στην Εφορία και βρίσκουμε αφορμή να πάμε στην τράπεζα.

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ όμως. Εμείς δεν φωνάζαμε ότι βαρεθήκαμε να βλέπουμε τους δικαστικούς αντιπροσώπους; Ας φάμε στη μάπα τώρα τους τραπεζικούς αντιπροσώπους.

ΕΥΤΥΧΩΣ που δεν έρχονται τώρα οι ειδοποιήσεις για τους φόρους με ταχυδρομικούς φακέλους στο σπίτι. Θα είχαν φρακάρει οι είσοδοι, θα ήμασταν όλοι έξω από τα σπίτια.

ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ αυτό που γινόταν. Εβλεπες στην είσοδο μόνο φακέλους με παράθυρο. Η από την Εφορία ήταν ή λογαριασμοί ρεύματα κ.λπ. Σου ερχόταν να πηδηχτείς από το παράθυρο του φακέλου.

ΤΩΡΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ τα μαντάτα ηλεκτρονικά. Εδώ και μέρες είμαι όλες τις ώρες στο Taxis. Περιμένω με τις ώωωωρες πότε θα αναρτηθεί ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ.

ΓΕΝΙΚΑ όλοι αυτό κάνουμε. Αδειασε το φέισμπουκ και πήγε στο Taxis. Διαμαρτυρήθηκε ο Ζούκερμπεργκ. Αν συνεχιστεί αυτό το πράγμα, καταστράφηκε. Θα το κλείσει το μαγαζί.

ΥΠΑΡΧΕΙ όμως ένα πολύ ευχάριστο. Μας έβαλαν ρεπό την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, να μην έχουμε καμιά φορολογική υποχρέωση να πάμε στις τράπεζες.

ΥΠΑΡΧΕΙ όμως κι ένα πολύ δυσάρεστο. Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου μας έχουν βάλει φορολογική υποχρέωση. ΟΧΙ, δεν πάω με τίποτα στην τράπεζα τέτοια ιστορική μέρα.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ διαμαρτύρεται που όλοι μιλάνε για φοροκαταιγίδα τον Οκτώβριο. Εμπνέεται όμως από τον μήνα. Θέλει όλες οι πληρωμές να γίνονται Οκτώβριο. Γι’ αυτό θα παρατείνει τον Οκτώβριο μέχρι τις 45 Οκτωβρίου.

Συνέντευξη με τη Γιάννα Αγγελοπούλου

• Θα μείνει αξέχαστη η εκδήλωση που διοργανώσατε…

«Προετοίμαζα πολλούς μήνες αυτή τη συνέντευξη του κυρίου Τσίπρα με τον Βασίλη…»

• Τον Βασίλη;

«Τον Μπιλ Κλίντον, καλέ! Πού έμπλεξα με σένα! Τις ερωτήσεις που έγιναν για τις επενδύσεις, τις φτιάξαμε με τον κύριο Κλίντον για να βοηθήσουμε τον Αλέξη. Ηταν ερωτήσεις-πάσα για να βάλει γκολ. Πάρε-βάλε. Μέσι, σου λέω, ήταν οι πάσες, για να βάλει το γκολάκι. Δεν χρειαζόσουν να είσαι και ο Ρονάλντο, καλέ».

• Υπονοείτε τα γνωστά για τα αγγλικά;

«Οχι. Εγώ είμαι υπέρ της άποψης ότι ο Κλίντον ήταν αυτός που τα έκανε σαλάτα, γιατί μιλούσε με τη βαριά και δυσνόητη προφορά από το Αρκανσο. Εντάξει, και ο Αλέξης έχει και μια προφορά…, ένα αξάν από την Αρτα, μην το κάνουμε όμως θέμα».

• Πολλοί εκπλήττονται για τη σχέση σας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαι ΣΥΡΙΖΑ από τα γεννοφάσκια μου. Μην αντικρίσω Σαμαρά, Γιωργάκη παλιότερα. Και σας αποκαλύπτω, κύριε Λουκέτο, ότι τους Ολυμπιακούς με το “Μπέλα τσάο” και το “Αβάντι πόπολο” με τη Βίσση ήθελα να ξεκινήσω, αλλά δεν με άφησε ο καπιταλιστής ο Ζακ Ρογκ. Το φόρεσα όμως το φορεματάκι μου στην τελετή έναρξης. Το Μαρξ Μάρα. Τέλος πάντων, ψήφισα Αλέξη, του έδωσα τη δεύτερη ευκαιρία που ζήτησε. Ιδεολογικό είναι το πράγμα. Τι νομίσατε, καλέ; Για να ξεμπερδεύουμε με το χθες. Ετρεμε το φυλλοκάρδι μου μη βγει ο κύριος Μεϊμαράκης. Το φαντάζεστε να έρθει να μιλήσει στο Ιδρυμα Κλίντον με αυτό το μουστάκι; Οταν το σκέπτομαι συνέχεια λιποθυμάω. Και μας περιμένουν ίσως χειρότερα. Δεν θέλω να σκέπτομαι ποτέ ότι θα μιλήσει στο Ιδρυμα Κλίντον αυτός ο Τζατζικώστας… πώς τον λένε. Ω, μον ντιε!»

Στην Αμφίπολη ο Καμμένος

♦ Την Αμφίπολη θα επισκεφθεί ο Πάνος Καμμένος μετά την ιστορική και επική επίσκεψή του στη Σαλαμίνα, όπου κράτησε ενός λεπτού σιγή στα θύματα της ναυμαχίας της Σαλαμίνας.

♦ Η ανακάλυψη του τάφου του Ηφαιστίωνα προκάλεσε τα αντανακλαστικά του υπουργού Εθνικής Αμυνας, γι’ αυτό θα επισκεφθεί τον τύμβο της Αμφίπολης για να γίνει δοξολογία και να κρατήσει ενός λεπτού σιγή για τον Ηφη – το χαϊδευτικό όνομα του Ηφαιστίωνα, όπως τον φώναζε ο Μέγας Αλέξανδρος.

♦ Ο κ. Καμμένος θα κρατήσει στην Αμφίπολη ενός λεπτού σιγή και για τον Αλέξανδρο, συνολικά δηλαδή δύο λεπτά σιγή.

♦ Στο μεταξύ ήρθαν στο φως νέες λεπτομέρειες από την ιστορική επίσκεψη στη Σαλαμίνα.

♦ Το κόκκινο χαλί που είχε στρωθεί μέχρι τη θάλασσα ήταν της γνωστής φίρμας χαλιών Μοιραράκη.

♦ Οταν εκεί, στην άκρη της θάλασσας, καθόταν ελαφρά σκυμμένος και μισόκλεισε τα μάτια αποτίνοντας φόρο τιμής στους Σαλαμινομάχους, δεν σκεπτόταν καλαμαροχτάποδα στη θάλασσα. Τον πήρε όμως ο ύπνος κι έπεσε στο νερό κι έτρεξε το Λιμενικό να τον σώσει.

♦ Αντίδραση πάντως και μάλιστα έντονη για την επίσκεψη Καμμένου στην Αμφίπολη σημειώθηκε από τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛΛ. Νικολόπουλο λόγω της ιδιαίτερης φιλίας του Ηφαιστίωνα με τον Μέγα Αλέξανδρο.

♦ Το κακό τρίτωσε, τηλεφώνησε κι είπε αγριεμένος στον αρχηγό του: «Δεν με βάζεις υπουργό, δεν με θέλεις ούτε καν β´ αντιπρόεδρο Βουλής, πας να κρατήσεις κι ενός λεπτού σιγή για τα πο@στιρλίκια. Παραιτούμαι».

http://www.efsyn.gr/arthro/tzitzikostaremos