Η βλακεία των συντρόφων

wpid-wp-1447673896445.jpeg

Χτες Κυριακή, στο Πολυτεχνείο, μια ομάδα αναρχικών επιτέθηκε σε μπλοκ αναρχικών και αριστεριστών, επειδή νόμιζαν πως πρόκειται για μέλη της ΚΝΕ.

Οι αναρχικοί πλάκωσαν στο ξύλο τους αναρχικούς και μετά εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία ζητούν συγγνώμη από τους συντρόφους τους.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, θα ήθελα να επισημάνω πως δεν έχουμε δώσει στη βλακεία τη σημασία που έχει στο πέρασμα των αιώνων.

Συζητάμε, γράφουμε και αναλύουμε, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη μας τη βλακεία. Έχουμε υποτιμήσει τη βλακεία.

Για παράδειγμα, προσπαθούμε να εξηγήσουμε με λογικό τρόπο την ακατανόητη πράξη κάποιου -πολιτικού ή πολίτη-, χωρίς να μας περνάει ποτέ από το μυαλό πως μπορεί απλά να είναι βλάκας και η πράξη του αποτέλεσμα της βλακείας του.

Σήμερα η βλακεία μας επιτίθεται από παντού και μάλιστα είναι απόλυτα νομιμοποιημένη, αφού οι δηλώσεις των ηγετών του πλανήτη κολυμπάνε πια μέσα στη βλακεία.

Μάλλον δεν είναι τυχαίο ΄το ότι κανείς από τους κορυφαίους δασκάλους όλων των εποχών -Σωκράτης, Χριστός, Μαρξ, Γκάντι κλπ- δεν αναφέρθηκε στους βλάκες και την βλακεία.

Ο Τρότσκι μόνο τόλμησε να αναφερθεί στους βλάκες συντρόφους και όλοι ξέρουμε ποιο ήταν το τέλος του.

Με αφορμή την επίθεση των αναρχικών στους αναρχικούς -επειδή τους πέρασαν για άλλους-, θέλω να πω πως από τον βλάκα εχθρό μπορεί και να γλιτώσεις.

Από τον βλάκα σύντροφο αποκλείεται.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Το pitsirikidotnet.gr είναι ανεξάρτητο και βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του. Υποστηρίξτε  τις διαφημίσεις μου της Google πατώντας στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.. Ευχαριστώ.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

image

http://feedproxy.google.com/~r/pitsirikos/uPfN/~3/uesxo6GD1mE/