Είμαι πολύ μπροστά – Πολυγαμία τώρα!

Στο λόγο της τιμής μου, όταν έγραφα το απόγευμα πως η Ελλάδα, μετά το σύμφωνο συμβίωσης, πρέπει να ψηφίσει και την πολυγαμία, δεν γνώριζα πως αυτή η πρόταση υπήρχε ήδη και είχε κατατεθεί στο προτεινόμενο σύμφωνο συμβίωσης από την ομάδα «Ανοιχτές Σχέσεις».

Ένας καλός άνθρωπος στο Facebook, μου έστειλε το σχετικό link, και με άφησε ξερό.


     style="display:inline-block;width:250px;height:250px"
     data-ad-client="ca-pub-9897597435333950"
     data-ad-slot="5336220628">


Η ομάδα Ανοιχτές Σχέσεις ζητά να διευρυνθεί το σύμφωνο συμβίωσης, ώστε να μπορούν να το συνάψουν όλα τα άτομα που βρίσκονται σε συμβίωση, άσχετα από το φύλο και τον αριθμό τους.

Χαίρομαι πολύ που υπάρχουν τόσο ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι στην χώρα μας. Βέβαια, λυπάμαι και που υπάρχουν τόσοι βλάκες στα social media -που δεν καταλαβαίνουν καν τι διαβάζουν- αλλά τι να κάνουμε;

Ανεβάζω την πρόταση της ομάδας Ανοιχτές Σχέσεις για το σπάσιμο του ταμπού της μονογαμίας, με την ελπίδα να εισακουστεί από τους εθνοπατέρες, και το σύμφωνο συμβίωσης να ισχύει και για περισσότερους από δυο ανθρώπους:

Το σχόλιό μας για το προτεινόμενο σύμφωνο συμβίωσηςΔιαβάστε το σχόλιο που καταθέσαμε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης αναφορικά με το προτεινόμενο σύμφωνο συμβίωσης. Αισιοδοξούμε ότι όντως «θα δημοσιευθεί μόλις ελεγχθεί από τον διαχειριστή»!

19 Νοεμβρίου 2015, 21:55

Εκ μέρους της ομάδας «Ανοιχτές Σχέσεις», θα ήθελα να καταθέσω τα εξής:

– Στηρίζουμε το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, όπως και όλα τα θεσμικά αιτήματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.- Ζητάμε να γίνουν στο προτεινόμενο σύμφωνο, και ιδιαίτερα στο Άρθρο 12, οι αλλαγές που συνιστούν 28 ΛΟΑΤΚΙ+ και άλλες οργανώσεις. Θα τις βρείτε εδώ: https://docs.google.com/document/d/1X3R8Y4TOnr3KAGTDjc2PK4ep3SdhHiAL2ZO2BwgPPj0/edit?pli=1-

Διεκδικούμε να διευρυνθεί το σύμφωνο συμβίωσης ώστε να μπορούν να το συνάψουν όλα τα άτομα που βρίσκονται σε συμβίωση, άσχετα από το φύλο και τον αριθμό τους.

Θυμίζουμε ότι οι συντροφικές σχέσεις δεν παίρνουν κατ” ανάγκη τη μορφή ζευγαριού.

Υπάρχουν περιπτώσεις τριών ή περισσότερων ενήλικων ατόμων που αποφασίζουν να μοιραστούν τη ζωή τους και την κατοικία τους και να μεγαλώσουν από κοινού τα παιδιά τους.

Τα πολυσυντροφικά άτομα θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να κατοχυρώσουν νομικά τη σχέση τους, όπως και όλα τα άλλα.

Οι πολυσυντροφικές οικογένειες αξίζουν την ίδια προστασία και αναγνώριση όπως και οι οικογένειες με έναν ή δύο γονείς.

(Βέβαια, για να μην τρελαθούμε κιόλας με το Κράτος-αφέντη, τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα, όταν οι άνθρωποι θα μπορούν να έχουν σχέση με όποιους και όσους ανθρώπους επιθυμούν, ανεξαρτήτως φύλου, χωρίς να χρειάζονται την έγκριση του Κράτους. Αλλά, για την ώρα, καλό θα είναι κι αυτό.)

http://pitsirikos.net/2015/12/%ce%b5%ce%af%ce%bc%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%8d-%ce%bc%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%ac-%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%85%ce%b3%ce%b1%ce%bc%ce%af%ce%b1-%cf%84%cf%8e%cf%81%ce%b1/