Λουκέτο σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βάζουν οι δανειστές!

wpid-wp-1450384446756.jpeg

Δεν καταλαβαίνουν τίποτε οι δανειστές. Τι σκαρφίστηκαν πάλι; Απαιτούν, λέει, άμεση τακτοποίηση των τραπεζικών δανείων που πήραν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, κάτι που θα οδηγήσει ευθέως σε χρεοκοπία τα δύο αυτά ιστορικά κόμματα. Έτσι απλά!


     style="display:inline-block;width:250px;height:250px"
     data-ad-client="ca-pub-9897597435333950"
     data-ad-slot="5336220628">


Το χρέος των δύο κομμάτων ξεπερνά τα 400 εκατομμύρια ευρώ και η ρύθμιση – λεόντειος έως εξοργιστική, για να λέμε και του στραβού το δίκιο- που έχει γίνει, προβλέπει ότι από την κρατική επιχορήγηση που δικαιούνται, τους αποδίδεται μόνο το 40%, ενώ το υπόλοιπο πηγαίνει στις τράπεζες για την αποπληρωμή των δανείων.

Πάνε χρόνια που τα κόμματα δεν καταγράφουν έσοδα από τις συνδρομές των μελών τους που στο παρελθόν ήταν η κυριότερη πηγή.

Το κουαρτέτο ζητά τώρα να καταργηθεί η ρύθμιση και να πηγαίνει στις τράπεζες το 100% της επιχορήγησης, κάτι που συνεπάγεται λουκέτο σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Το ενδεχόμενο αυτό επισήμανε η κυβέρνηση στους δανειστές, που όμως επιμένουν στη θέση τους γιατί θεωρούν τη ρύθμιση προνομιακή για τα κόμματα και ζημιογόνο για τις τράπεζες. Συναφές είναι και το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ.

http://www.zougla.gr/o-apoditiriakias/article/louketo-se-nd-ke-pasok-vazoun-i-danistes