Οι Συριζαιοι έχουν ειδικότητα στις κουκούλες και… τα κουκουλώματα.

wpid-wp-1452111209505.jpeg

Ενισχύονται οι υποψίες μεθοδευμένης συγκάλυψης των ευθυνών . Στο νησί συζητάνε για τις συγγενικές σχέσεις γιατρών που ελέγχονται με στελέχη της κυβέρνησης.. ” Η Ν.Πολλάκη, Επιμελήτρια αναισθησιολογιας Βενιζέλειου Νοσοκομείου, είναι συγγενής του υπουργού Υγείας”, κομματικού τραμπούκου Παύλου Πολάκη; Εαν ναι, επιχειρείται κουκούλωμα στο θάνατο της 4χρονης Μελίνας;
Κανέναν λόγο δεν βρίσκει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ώστε να δοθεί εντολή για Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τον αδόκητο και άδικο χαμό της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) την περασμένη Τρίτη έπειτα από επέμβαση για την αφαίρεση αδενοειδών εκβλαστήσεων (κρεατάκια)!

Το απολύτως ελάχιστο από τυπικής, ουσιαστικής και ηθικής πλευράς φαίνεται ότι είναι τελικά μείζον ζήτημα για τους επικεφαλής του υπουργείου Υγείας, τους Κρητικούς γιατρούς, κκ Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη, τους πολιτικούς προϊσταμένους των εργαζομένων των νοσοκομείων Βενιζέλειο και ΠΑΓΝΗ όπου εκτυλίχθηκε η μοιραία επέμβαση για το κοριτσάκι.
Συνεχίζοντας την πεπατημένη που επιλέχθηκε από την περασμένη εβδομάδα, και μόλις δημοσιοποιήθηκε το τραγικό συμβάν, δηλαδή να παρακολουθούν με ανεξήγητη – αλλά και ασυγχώρητη- απάθεια τις εξελίξεις, στελέχη του υπουργείου Υγείας υποστηρίζουν ότι «δεν υπάρχει λόγος να διαταχθεί ΕΔΕ από το υπουργείο Υγείας» καθώς «οι αρμόδιοι στο νοσοκομείο γνωρίζουν τι θα κάνουν».

Την ίδια στιγμή, στην Κρήτη οι ψίθυροι περί δεσμών γιατρού που μετείχε στη μοιραία χειρουργική επέμβαση με πολιτικό της κυβέρνησης έχουν γίνει πλέον κραυγές και ζητούν την πλήρη και απόλυτη διερεύνηση της υπόθεσης. Επιπλέον εμπλοκή προκαλείται και από το γεγονός ότι τα νοσοκομεία είναι ακέφαλα, καθώς οι διοικήσεις τους αποπέμφθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες πριν από λίγες εβδομάδες. Προκαλεί λοιπόν απορία η εμπιστοσύνη που δείχνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στους «αρμόδιους» των νοσοκομείων, δεδομένου ότι οι αρμόδιοι και εκτελούντες χρέη διοίκησης είναι οι διευθυντές της Ιατρικής Υπηρεσίας στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα, κ.κ Γιώργος Χαλκιαδάκης και Ευθύμης Καρακώστας, δηλαδή πρωτίστως γιατροί με απαιτητικό κλινικό και χειρουργικό έργο σε καθημερινή βάση και φυσικά όχι στελέχη διοικητικά με ανάλογη εμπειρία.

Οι εκτελούντες χρέη διοικητή ζήτησαν να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση για τη μοιραία επέμβαση κατόπιν της υπόδειξης των νομικών και των υπηρεσιακών παραγόντων των δύο νοσοκομείων. Δηλαδή ανέθεσαν σε διευθυντή κλινικής του Βενιζέλειου νοσοκομείου να προβεί σε μια άτυπη συλλογή και καταγραφή στοιχείων για να διαπιστωθεί η τέλεση τυχόν πειθαρχικού παραπτώματος και οι συνθήκες τέλεσής του. Μετά την ολοκλήρωσή της θα αποφασιστεί εάν συντρέχει λόγος να γίνει ΕΔΕ.

image

Το φως της έρευνας (έστω και άτυπης) που διεξάγεται αυτές τις μέρες στα δύο νοσοκομεία πέφτει περιέργως και σε μια υπόθεση… διάρρηξης που σημειώθηκε πριν μερικούς μήνες στη φαρμακαποθήκη του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και κατά την οποία οι δράστες είχαν αφαιρέσει φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την αναισθησία στις χειρουργικές επεμβάσεις.

Για την υπόθεση αυτή έχει διενεργηθεί ΕΔΕ και έχουν αποδοθεί ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα χωρίς όμως να επιβληθούν και διοικητικές κυρώσεις λόγω της μη λειτουργίας του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού οργάνου στην Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

Οι δύο υποθέσεις είναι φαινομενικά άσχετες μεταξύ τους. Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από τη μέχρι τώρα έρευνα και συλλογή στοιχείων ίσως  υπάρχει τουλάχιστον ένας «κρίκος» που συνδέει τα δύο περιστατικά.

Για όλα αυτά επικρατεί στην Κρήτη μια βουβή οργή και ως συνήθως κάθε πληροφορία που έρχεται στο φως μεγεθύνει τις υποψίες για συγκάλυψη, εφόσον δεν υπάρχουν ακόμα σαφείς ενέργειες και ανακοινώσεις από την πολιτική ηγεσία, την οποία μοιραία «αγγίζει» το θέμα.

http://ixnos.blogspot.com/2016/01/blog-post_47.html