Το Ρίχνει στη ΛΟΤΑΡΙΑ η Κυβέρνηση… Τζακ Ποτ µε τις Αποδείξεις!

wpid-wp-1452365564449.jpeg

Επιστρατεύουν το «όπλο» της λοταρίας για να δώσουν κίνητρα στους φορολογούµενους να ζητούν απόδειξη

Και το «όπλο» της λοταρίας ετοιµάζεται να επιστρατεύσει το υπουργείο Οικονοµικών για να δώσει κίνητρα στους φορολογούµενους να συγκεντρώνουν αποδείξεις από αγορές συγκεκριµένων ειδών. Συγκεκριµένα, σύμφωνα με τη RealNews το οικονοµικό επιτελείο ανασύρει από τα συρτάρια σχέδιο που ήταν ήδη στα σκαριά -ακολουθώντας το επιτυχηµένο µοντέλο άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Πορτογαλία- για να καταπολεµήσει την φοροδιαφυγή.

Τι προβλέπει το σχέδιο

Στη συγκεκριµένη λίστα σχεδιάζουν να συµπεριλάβουν αποδείξεις από αγορές προϊόντων µικρού κόστους, όπως για παράδειγµα από περίπτερα και φούρνους, ενώ είναι πιθανό να µπαίνουν σε λοταρία και αποδείξεις παροχής υπηρεσιών από ελεύθερους επαγγελµατίες, όπως ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς και ελαιοχρωµατιστές -κυρίως υπηρεσίες επισκευών στο σπίτι-όπου συνήθως γίνεται παζάρι και ο φορολογούµενος επιλέγει συχνά να πληρώσει λιγότερα, µε αποτέλεσµα και οι δύο συναλλασσόµενοι να κλέβουν την εφορία.

Το σχέδιο, που υπάρχει στα συρτάρια από τη θητεία προηγούµενων υπουργών Οικονοµικών, προβλέπει ότι οι φορολογούµενοι θα στέλνουν τα στοιχεία της απόδειξης µέσω sms και θα συµµετέχουν σε κληρώσεις, οι οποίες θα διενεργούνται σε τακτά χρονικά διαστήµατα, κερδίζοντας από ηλεκτρικές συσκευές µέχρι αυτοκίνητα.

Το σχέδιο µε κωδικό «λοταρία» δεν ανατρέπει σε τίποτα τον ευρύτερο σχεδιασµό του υπουργείου Οικονοµικών να χτίζεται από φέτος το αφορολόγητο, αποκλειστικά µε αγορές που θα γίνονται µε πλαστικό χρήµα ή µέσω e-banking για όλες τις συναλλαγές, από σούπερ µάρκετ µέχρι πληρωµή τιµολογίων ∆ΕΚΟ. Εξαίρεση, όσες δαπάνες εγγράφονται σε συγκεκριµένους κωδικούς της φορολογικής δήλωσης, όπως οι ιατρικές, και η εξόφληση ενοικίων και δόσεων δανείων.

http://hellasforce.com/2016/01/09/