Βόμβες από ΔΝΤ και Τόμσεν: Θέλουμε ΚΑΙ μείωση αφορολόγητου-συντάξεων ΚΑΙ μικρά πλεονάσματα

wpid-wp-1481613617094.png

Στα «πυρά» που δέχεται το ΔΝΤ πως απαιτεί περισσότερη λιτότητα από την Ελλάδα απαντούν οι Μορίς Όμπστφελντ και Πόλ Τόμσεν σε άρθρο τους που υπογράφουν από κοινού και το οποίο δημοσιεύεται στο blog του ΔΝΤ.

Οι δύο αξιωματούχοι μεταξύ άλλων, διευκρινίζουν ότι είναι λανθασμένη η άποψη ότι το Ταμείο απαιτεί περισσότερη δημοσιονομική λιτότητα και ότι αυτό το θέτει και ως προϋπόθεση για την ελάφρυνση του χρέους που απαιτείται επειγόντως.

«Αντίθετα, όταν η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος του EMS συμφώνησε με τους Ευρωπαίους για πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα 3,5% μέχρι το 2018 προειδοποιήσαμε ότι αυτό θα δημιουργούσε έναν βαθμό λιτότητας που θα εμπόδιζε την εδραίωση της εκκολαπτόμενης ανάκαμψης. Προβλέψαμε ότι τα μέτρα του προγράμματος θα απέδιδαν ένα πλεόνασμα μόλις 1,5% του ΑΕΠ και αναφέραμε ότι αυτό θα μας αρκούσε για να στηρίξουμε ένα πρόγραμμα. Δεν ζητήσαμε πρόσθετα μέτρα για την επίτευξη μεγαλύτερου πλεονάσματος. Όμως, αντίθετα προς τις συμβουλές μας, η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς να συμπιέσει περαιτέρω τις δαπάνες προσωρινά, αν χρειάζονταν για να διασφαλιστεί ότι το πλεόνασμα θα έφτανε στο 3,5%.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή