Κάποτε, μου είχαν πει πως υπάρχει αγάπη.

wpid-wp-1480708345871.jpg

Κάποτε, μου είχαν πει πως υπάρχει αγάπη.
Πως υπάρχει καλοσύνη, ταπεινότητα, μετριοπάθεια, συναδελφικότητα και πίστη.
Κανείς όμως δε μου είπε πως, πίσω από όλα αυτά, υπάρχει μια μεγάλη κινητήριος δύναμη. Λέγεται ελπίδα.
Οι περισσότεροι άνθρωποι την ψάχνουν σε εξωτερικά από αυτούς ερεθίσματα και εθισμούς. Τσιγάρο, ναρκωτικά, τυχερά παιχνίδια, υψηλές καριέρες, χρήματα…
Μα εκείνο που δεν γνωρίζουν, εκείνο το οποίο δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει είναι πως, η ελπίδα δεν είναι κάτι που αναδύεται ξαφνικά μόνο του μέσα μας ή έρχεται από εξωτερικές ασχολίες. Η ελπίδα είναι όσα αφήσαμε, όσα δε ζήσαμε, όσα κρατήσαμε μέσα μας ως  αναμνήσεις και απωθημένα συναισθήματα. Αυτά μας κρατούν με πείσμα στη ζωή και αυτά είναι το κίνητρο για να πάμε παρακάτω. Για να τα κυνηγήσουμε και να τα ζήσουμε. Για να ρουφήξουμε τη ζωή μέχρι το μεδούλι, μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο.
Και όταν κάποτε φτάσουμε σε βαθιά γεράματα, όταν δε θα έχουμε πια πολλές σωματικές δυνάμεις, να έχουμε αυτή την ελπίδα ακόμα ζωντανή μέσα μας. Πως η ζωή δεν τελειώνει στα εβδομήντα πέντε, στα ογδόντα πέντε ή στα εκατό. Πως όλοι έχουν δικαίωμα στην αγάπη και στη ευτυχία.

Όλοι μπορούν να ελπίζουν σε κάτι. Λαχείο, ιδανικός έρωτας, μεταθανάτια ζωή, δόξα. Κάποιοι λίγοι, οι επονομαζόμενοι φιλόσοφοι, γνωρίζουν πως ακριβώς  πρέπει να το κάνουν.  Ελάχιστοι άνθρωποι  όμως, γνωρίζουν το σημείο επανεκκίνησης τους για να  πραγματώσουν την ελπίδα τους σωστά, το λεγόμενο σημείο 0.
Εσύ λοιπόν, ελπίζειςq Και πάνω απ’ όλα, γνωρίζεις ποιος είναι ο σωστός τρόπος να  ελπίζεις..


°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°