Νέα ΕΠΙΘΕΣΗ Τσίπρα στο ΔΝΤ

wpid-wp-1481867982579.jpeg

Nέα επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στο ΔΝΤ το οποίο κατηγόρησε για αντιδημοκρατική επιμονή, σε ό,τι αφορά τη λήψη μέτρων μετά τη λήξη του προγράμματος. Ο πρωθυπουργός πήρε για μια ακόμη φορά το ρίσκο να επιτεθεί ανοιχτά στο Ταμείο το οποίο όμως θέλουν οι Γερμανοί βουλευτές να είναι μέσα στο σχήμα των δανειστών. Σημειώστε επίσης ότι το ΔΝΤ έχει δανείσει δις ευρώ την χώρα μας και πολύ δύσκολα ο Τσίπρας θα ξεμπερέψει ανώδυνα.
Στη συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, τόνισε ότι τα μέτρα στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων και των νησιωτών δεν θέτουν σε κίνδυνο το πρόγραμμα και τους στόχους.
Κάλεσε το Ταμείο να κατανοήσει ότι η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε., σημειώνοντας πως οι συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι πυρηνικό στοιχείο του κοινωνικού κεκτημένου της Ευρώπης.
«Είναι σαφές ότι η ελληνική οικονομία έχει περάσει σε φάση ανάκαμψης, ενώ ζήτησε από όλες τις πλευρές να εργαστούν για να διατηρηθεί η σταθερότητας», είπε ο πρωθυπουργός. Σημείωσε ότι είναι «απαράδεκτο ορισμένοι να θέλουν να φέρουν ξανά αυτό το διαπραγματευτικό παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας και του ελληνικού λαού, ο οποίος έχει υποφέρει από προγράμματα λιτότητας, που οι ίδιοι έχουν παραδεχθεί ότι θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί».
Όσον αφορά το Κυπριακό, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης περιέγραψε τις εξελίξεις στους ηγέτες των κρατών μελών της Ε.Ε., κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, ενώ είπε πως ήταν ομόφωνη η απόφαση του Συμβουλίου η Ε.Ε. να είναι ενεργό μέλος της πολυμερούς διάσκεψης της Γενεύης.
Ο πρωθυπουργός είπε για το μεταναστευτικό, πως «επιβεβαιώσαμε τους βασικούς άξονες της ευρωπαϊκής πολιτικής». Σημείωσε ότι εγκρίθηκε το νέο κοινό σχέδιο δράσης το οποίο συμφώνησε η Ελλάδα με την Επιτροπή για την αναβάθμιση των μηχανισμών διαχείρισης των μεταναστευικών ροών, στο πλαίσιο της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας. Πρόσθεσε πως θα υπάρξει τον πρώτο μήνα άμεση αποσυμφόρηση των camps που βρίσκονται στην ενδοχώρα.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή