ΝΕΕΣ ΡΙΠΕΣ ΣΟΙΜΠΛΕ Aπό την Ελλάδα εξαρτάται εάν θα παραμείνει στην EYΡΩΖΩΝΗ!

kourdistoportocalisoimble063d44db38-b-1024x681

Για άλλη μία φορά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, καλεί την Ελλάδα να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο, ο Γερμανός υπουργός πρόσθεσε πως είναι αισιόδοξος για την επίτευξη μιας συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, “εάν η Ελλάδα τηρήσει τη συμφωνία με το Eurogroup”.

Πρόσθεσε ακόμη ότι από την Ελλάδα εξαρτάται να αποφασίσει εάν θα παραμείνει στην ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας ότι το Βερολίνο είναι ανοιχτό να συζητήσει για ενδεχόμενη ελάφρυνση χρέους της Αθήνας το 2018, εάν χρειαστεί ένα τέτοιο μέτρο.

Πρόσθεσε δε πως τώρα δεν είναι η κατάλληλη ώρα να συζητηθεί το ενδεχόμενο χορήγησης περαιτέρω ελάφρυνσης χρέους στην Ελλάδα.

“Εάν η συμφωνία τηρηθεί από όλες τις πλευρές, είμαι βέβαιος ότι θα λειτουργήσει”, δήλωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Αναφέρθηκε στη συμφωνία του Eurogroup τον Μάιο του 2016, και στο ότι η ελάφρυνση χρέους θα έπρεπε, ως θέμα αρχής, να εξεταστεί από το 2018 και αν, αντίθετα με τις προσδοκίες, αυτό είναι αναγκαίο, θα μπορούσαν να ληφθούν τέτοια μέτρα”.

Ο Γερμανός πολιτικός δήλωσε δε πως είναι αισιόδοξος για την έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος σε Ολλανδία και Γαλλία, ενώ κάλεσε τη Ρωσία να σταματήσει τον πόλεμο προπαγάνδας, με τη δημοσίευση ψευδών ειδήσεων.

Ο Schaeuble πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητο τα υπόλοιπα 27 μέλη της ΕΕ να παραμείνουν ενωμένα στις διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία για το Brexit.

Επίσης δήλωσε πως πιστεύει ότι οι εν λόγω διαπραγματεύσεις θα είναι δύσκολες και περίπλοκες. Πρόσθεσε πως με την λήξη των συνομιλιών θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον καθένα ότι το να μείνεις στην ΕΕ έχει περισσότερα πλεονεκτήματα από το να βγεις από την ΕΕ.

“Τώρα είναι σημαντικό η ΕΕ των 27 να παραμείνει ενωμένη”, δήλωσε ο Schaeuble, προσθέτοντας ότι θα είναι σημαντικό να αποδείξουν στις άλλες χώρες της ΕΕ ότι δεν θα πρέπει να μπούνε στον πειρασμό να ακολουθήσουν τη Βρετανία στην έξοδο, πιστεύοντας ότι θα μπορούσε κανείς να έχει τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής στην ΕΕ χωρίς να τηρεί τις υποχρεώσεις.

Τόνισε ακόμη ότι η Γερμανία είναι ανοιχτή σε νέες μορφές συνεργασίας με τη Βρετανία, ενώ στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι θέλει μια “λογική” συμφωνία Brexit για το City του Λονδίνου.

Επίσης, τόνισε πως ο υψηλότερος πληθωρισμός στην ευρωζώνη, αντανακλά την πρόοδο που σημειώνεται στην οικονομική ανάκαμψη της περιοχής.

Τόνισε ωστόσο ότι είναι σημαντικό να έχει κανείς κατά νου τα διδάγματα από την τελευταία οικονομική κρίση.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

πηγη