ΘΑΥΜΑ-ΘΑΥΜΑ 7 XΡΟΝΙΑ ο πρόεδρος του ΣΕΒ βλέπει καταιγίδα ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ!

fessastsipras-1024x778

Εχει αποκατασταθεί(!) το πολιτικό (!) και οικονομικό περιβάλλον (!), μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας με αφορμή συνέδριο του ΣΕΒ, με θέμα «Ψηφιακή Στρατηγική της Ελλάδας: Ο δρόμος για την Ανάπτυξη», το οποίο θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Μουσικής στις 11 και 12 Μαΐου. Το μόνο (!) που απομένει, επισήμανε, είναι να υπάρξει ένα πλαίσιο φιλικό προς τις επιχειρήσεις ώστε ξένοι και έλληνες επενδυτές να μπορέσουν να τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους σε νέες επενδύσεις στην χώρα. Σύμφωνα με τον κ. Φέσσα χρειάζεται ένας συνδυασμός κυβερνητικών ενεργειών και της πρόθεσης Ελλήνων και ξένων επενδυτών να βάλουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα.

7 Χρόνια Μνημονίων ο πρόεδρος του ΣΕΒ επαναλαμβάνει τον εαυτό του. Φαντασιώνεται καταιγίδα επενδύσεων και μεγάλους επενδυτές που καταφθάνουν στην Αθήνα για να του συστηθούν και να τον συγχαρούν για ένα τόσο φιλόξενο προς τις επενδύσεις κράτος. Mάλιστα αυτό το Μνημόνιο-στην πραγματικότητα το 4ο- είναι το πιο ύπουλο από όλα όσα έχουν προηγηθεί.
Την ίδια ώρα οι Financial Times επανέρχονται στο σενάριο του Grexit και μάλιστα «εθελοντικά! Κι αυτό θα συμβεί εάν οι Ευρωπαίοι δεν επιμείνουν στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

“Φυσικά, υπάρχει και άλλη πιθανότητα: Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί να μην εφαρμόσουν τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για να μπορέσει η Ελλάδα να επιστρέψει έγκαιρα στην ανάπτυξη. Οι Έλληνες, έχοντας υποστεί μία μεγάλη ύφεση, σχεδόν χωρίς προηγούμενο, μπορεί τελικά να χάσουν την υπομονή τους και να αποφασίσουν ότι θα ήταν καλύτερα να φύγουν από το ενιαίο νόμισμα, με όλους τους κινδύνους και τις ευκαιρίες που συνεπάγεται, παρά να δεσμευτούν σε μία αιώνια εξαθλίωση. Τα ελληνικά ομόλογα, με νόμισμα αναφοράς το ευρώ, θα είχαν κακή επίδοση σε ένα τέτοιο σενάριο”, καταλήγει το δημοσίευμα.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη