Οταν το παρακράτος αποφάσισε να βγάλει από τη μέση τους Χρυσοχοίδη-Παπαδήμο

wpid-PAPADIMOS0525194215_img_914514957307154-1024x683.jpg

O Δημήτρης Πόπωτας και η Αρια Καλύβα αποκάλυψαν στο Πρώτο Θέμα ότι ο Λουκάς Παπαδήμος έχει υποστεί σοκ και διστάζει να βγει από την Εντατική του Ευαγγελισμού στην οποία βρίσκεται εδώ και 25 μέρες-σήμερα Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017.

Κατά τη γνώμη μας ο λόγος που ο άνθρωπος φοβάται να βγει από την Εντατική, πέρα από το σοκ που ίσως είναι δύσκολο να διαχειριστεί, είναι η συνειδητοποίηση ότι εκεί έξω κινδυνεύει παρότι φυλάσσεται.

Ο Παπαδήμος συνειδητοποίησε ότι ο κρατικός μηχανισμός που ανέλαβε να τον προστατεύει μετά το πέρας της θητείας του είναι διάτρητος, κεφαλογραβιέρα, σουρωτήρι.

Ετσι προσπαθεί να λύσει ο ίδιος το μυστήριο για το πως έφτασε ο φάκελος στα χέρια του και που βρίσκεται η τρύπα στην ασφάλειά του. Γιατί τρύπα-κενό ασφαλείας-υπάρχει όπως αποδείχθηκε. Και παρά τα ρεπορτάζ που διαβάσαμε δεν έχουμε εικόνα εάν ο φάκελος πέρασε από κάποιο παπαρομηχάνημα του κρατικού μηχανισμού πριν παραδωθεί στον παραλήπτη του.

Οπως επίσης δεν έχουμε εικόνα για το πως φυλάσσεται ο Λουκάς Παπαδήμος. Εχει μόνιμα συγκεκριμένους αστυνομικούς ή όσους του διαθέτει για παράδειγμα το ΑΤ της περιοχής του. Τα ονόματα των αστυνομικών του Παπαδήμου βρίσκονται σε κάποια λίστα στην οποία μπορεί να έχει πρόσβαση κάποιος “παρακρατικός” δάκτυλος για παράδειγμα; Πως είναι δυνατόν τόσο χαλαρά φάκελοι-βόμβα να φθάνουν σε πρώην πρωθυπουργούς; Σ΄αυτό το σημείο κάντε τις συγκρίσεις με την κατάληξη που είχε ο φάκελος-βόμβα που έστειλε ο εγχώριος κρατικός μηχανισμός στον Σόιμπλε: Tα γερμανικά μηχανήματα τον εντόπισαν. Την ίδια τύχη είχαν και οι φάκελοι με παραλήπτες άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Μόνο στην Ελλάδα αυτού του είδους οι αποστολές πετυχαίνουν τον στόχο τους όπως συνέβη με τον άτυχο υπασπιστή του Χρυσοχοίδη Γιώργο Βασιλάκη. Στο ρεπορτάζ του στη Καθημερινή (25-06-2010) ο Γιάννης Σουλιώτης περιέγραφε ως εξής εκείνο το τραγικό περιστατικό:

Το πιο εκκωφαντικό μήνυμα θανάτου έστειλαν χθες τρομοκράτες στον πυρήνα ασφαλείας της χώρας, σε μια αιματηρή επανεμφάνιση που ακολούθησε τη σύλληψη των μελών του «Επαναστατικού Αγώνα». Οι δράστες της χθεσινής ύπουλης επίθεσης κατάφεραν να προκαλέσουν σοκ σε επιτελείς και ελληνική κοινωνία. Η βόμβα, που στοίχισε τη ζωή στον υπασπιστή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, Γιώργο Βασιλάκη, εξερράγη λίγο μετά τις 8.30 μ.μ. στο γραφείο του, το οποίο απέχει λίγα μόλις μέτρα από το στρατηγείο του υπουργού στον 7ο όροφο του κτιρίου της Λεωφόρου Κατεχάκη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο υπασπιστής του υπουργού βρισκόταν μόνος του στο γραφείο και γι’ αυτό δεν κατέστη, αρχικά τουλάχιστον, εφικτό να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η έκρηξη. Εάν δηλαδή η βόμβα εξερράγη στα χέρια του τη στιγμή που επιχείρησε να ανοίξει τη συσκευασία που περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό ή εάν η έκρηξη σημειώθηκε σε ανύποπτο χρόνο τραυματίζοντάς τον ωστόσο θανάσιμα.

Εως αργά χθες θεωρούνταν πιθανότερο να επρόκειτο για έκρηξη παγιδευμένου δέματος με παραλήπτη τον ίδιο τον υπουργό, και άγνωστο πώς κατάφερε να φτάσει στο γραφείο του δίχως να εντοπιστεί. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε δέμα με συσκευασία δώρου, δίχως πάντως να αποκλείεται κάθε άλλο ενδεχόμενο. Από τους παρευρισκόμενους στενούς συνεργάτες του υπουργού, ζητήθηκε λεπτομερής κατάθεση για τις τελευταίες παραλαβές δεμάτων πριν από το μοιραίο συμβάν, ενώ στο στρατηγείο του υπουργού μετέβη αργά τη νύχτα ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου.

Η έκρηξη, σύμφωνα με στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που έσπευσαν στο σημείο, ήταν μεσαίας ισχύος και πέραν του θανάσιμου τραυματισμού του αστυνομικού, προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές στα γραφεία στην ανατολική πλευρά στον 7ο όροφο της Κατεχάκη. Εκείνη την ώρα ο υπουργός βρισκόταν στο γραφείο του, ενώ ακριβώς από κάτω, στον 6ο όροφο του υπουργείου όπου στεγάζεται το κέντρο επιχειρήσεων ήταν σε εξέλιξη σύσκεψη της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. παρουσία του αρχηγού κ. Λ. Οικονόμου, του υπαρχηγού κ. Γ. Ραχωβίτσα και ανώτατων αξιωματικών του Σώματος.
Παρότι δεν είχαν προσδιοριστεί με ακρίβεια τα χαρακτηριστικά του εκρηκτικού μηχανισμού, στενοί συνεργάτες του υπουργού ανέφεραν ότι η βόμβα προσομοιάζει με εκείνη που εξερράγη την 28η Μαρτίου στα Κάτω Πατήσια και προκάλεσε τον θάνατο του ανήλικου Αφγανού. Ωστόσο, κατά τις πρώτες εκτιμήσεις δεν επρόκειτο για ωρολογιακό μηχανισμό. Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι μηχάνημα με ακτίνες Χ που βρίσκεται εγκατεστημένο στο ισόγειο του κτιρίου λειτουργούσε κανονικά δίχως ωστόσο να μπορεί να απαντηθεί το ερώτημα γιατί το δέμα δεν εντοπίστηκε εάν και εφόσον υπεβλήθη σε έλεγχο, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο ασφαλείας. Ως πιθανότερο εξεταζόταν το σενάριο να εστάλη μέσω ΕΛΤΑ ή εταιρείας κούριερ και να μην υπεβλήθη στον απαραίτητο έλεγχο στην είσοδο του κτιρίου. Μια δεύτερη πιθανή εκδοχή θέλει το δέμα να εστάλη αρχικά στο πολιτικό γραφείο του υπουργού στο κέντρο της Αθήνας (όπου φυσικά δεν υπάρχουν συστήματα ελέγχου) και να μεταφέρθηκε στο γραφείο του υπασπιστή από συνεργάτες του υπουργού.

«Οι δολοφόνοι θα βρεθούν και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Δεν φοβόμαστε και δεν τρομοκρατούμαστε, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να καταστήσουμε τους πολίτες ασφαλείς. Εχασα έναν πολύτιμο και αγαπημένο συνεργάτη», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

To γεγονός ότι 7 χρόνια μετά κάποιοι παρακρατικοί τύποι αποφάσισαν να βγάλουν από τη μέση τον Λουκά Παπαδήμο για να εξουδετερώσουν το σενάριο να είναι εκ νέου πρωθυπουργός Οικουμενικής αποκαλύπτει περίτρανα ότι το εγχώριο διεφθαρμένο πελατειακό κράτος διαθέτει τους παρακρατικούς μηχανισμούς του οι οποίοι το προστατεύουν. Το πελατειακό κράτος της Ελλάδας εκτός από ένστικτο επιβίωσης ανά τους αιώνες έχει αναπτύξει και ένα δαιδαλώδες σύστημα ασφαλείας του που μοιάζει να είναι σχεδόν αδιαπέραστο. Αυτό το σύστημα είδε σαν απειλή τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη αλλά και τον Λουκά Παπαδήμο και αποφάσισε να δράσει…

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή

Υποβολή απάντησης