ΤΟΥΣ ΕΛΟΥΣΕ ΚΡΥΟΣ ΙΔΡΩΤΑΣ ΜΟΛΙΣ ΞΕΠΡΟΒΑΛΕ ΤΟ Υ/Β «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ». ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ

apanigk

Σε ετοιμότητα τέθηκαν οι Τούρκοι πεζοναύτες στην ναυτική βάση Foça για αμφίβιες επιχειρήσεις ενώ το ερευνητικό σκάφος Barbaros, ξαφνικά το βράδυ της Παρασκευής ενώ παρέκαμπτε τον κόλπο της Μόρφου και είχε πάρει πορεία προς τα δυτικά, άλλαξε ρότα προς νότο και από τα ξημερώματα του Σαββάτου πλέει ανοιχτά της Πάφου, με κατεύθυνση προς τα Οικόπεδα 5 και 6 της κυπριακής ΑΟΖ, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας mignatiou.com, που επικαλείται έγκυρες κυπριακές κυβερνητικές πηγές.

Με αυτόν τον τρόπο η Αγκυρα θέλει να δηλώσει την παρουσία της στην κυπριακή ΑΟΖ, αρκετά μίλια μακριά από το σημείο στο οποίο έχει εγκατασταθεί το γεωτρύπανο West Capella, στο Οικόπεδο 11.

Η Τουρκία έχει αμφισβητήσει ανοιχτά τα Οικόπεδα 5 και 6 της κυπριακής ΑΟΖ, θεωρώντας ότι ανήκουν στην τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Πιθανότατα η αλλαγή ρότας του «Μπαρμπαρός» σχετίζεται με κάποιο τουρκικό σχέδιο πρόκλησης θερμού επεισοδίου μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέχρι το πρωί του Σαββάτου δεν είχε εκδοθεί NAVTEX για πραγματοποίηση ερευνών του Barbaros στην περιοχή, κάτι που θα ήταν παράνομο, σημειώνει η ιστοσελίδα, καθώς η αρμοδιότητα για τη συγκεκριμένη περιοχή ανήκει στην Κύπρο.

Στο μεταξύ, στο West Capella το τρυπάνι αρχίζει σήμερα την κάθοδό του προς τον βυθό, 1.698 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο».

Μέχρι στιγμής παρά τις φραστικές απειλές η Τουρκία δεν έχει προβεί σε κάποια ενέργεια που να δημιουργεί φόβους για κρίση με παρεμπόδιση της γεώτρησης.

Η έξοδος του Barbaros και η αποστολή της φρεγάτας Gokseada, κατά τις εκτομήσεις αποτελούν σπασμωδικές κινήσεις χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο.

Όσο για το υποβρύχιο και τις δύο άλλες φρεγάτες του τουρκικού ναυτικού που βρίσκονται στην ανατολική Μεσόγειο, όπως αναφέρουν στρατιωτικοί κύκλοι, βρίσκονται πολύ μακριά από τον χώρο των ερευνών και η αποστολή τους δεν σχετίζεται με την παρακολούθηση η παρεμπόδιση της γεώτρησης.

Στην ευρύτερη περιοχή περιπολούν επίσης σκάφη του Γαλλικού πολεμικού ναυτικού και αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ.

Πριν τη γεώτρηση η Λευκωσία είχε κάνει επαφές τόσο στη Ουάσιγκτον όσο και στο Παρίσι, διασφαλίζοντας ότι δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις, και ως φαίνεται τα μηνύματα εστάλησαν στην Άγκυρα.

Η εμφάνιση του «Παπανικολή»

Το υποβρύχιο έκανε την εμφάνιση του την Πέμπτη στον κόλπο της Σούδας. Υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν το υποβρύχιο να εμφανίστηκε γιατί «σαλπάρει» για την κυπριακή ΑΟΖ για να ενισχύσει την ελληνική άμυνα μιας που επιβλέπει το πλωτό γεωτρύπανο West Capella (ENI-TOTAL), το οποίο πραγματοποιεί έρευνες για υδρογονάνθρακες.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει την αντίδραση και τις απειλές της Τουρκίας, η οποία έχει αποστείλει στην περιοχή δύο φρεγάτες και ένα υποβρύχιο, καθώς και το σκάφος ερευνών «Barbaros»- κρατώντας ωστόσο αποστάσεις, καθώς στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολεμικά πλοία των ναυτικών δυνάμεων και άλλων χωρών, περιλαμβανομένων δύο γαλλικών σκαφών.

Παγκόσμιος πόλεμος για τους υδρογονάνθρακες

Ωστόσο, στην περιοχή δεν βρίσκονται μόνο οι πολεμικές ναυτικές δυνάμεις που προαναφέραμε. Ήδη, απέπλευσε και ο Στόλος της Αιγύπτου με τις τουρκικές επιθετικές κινήσεις να κορυφώνονται. Επίσημα για κοινές ασκήσεις με τη Γαλλία με την κωδική ονομασία «Κλεοπάτρα 2017″ ώστε να δικαιολογηθεί η μεγάλη στρατιωτική ανάπτυξη, ανεπίσημα διότι η Τουρκία θεωρεί ότι η γεώτρηση που ξεκίνησε χθες στο τεμάχιο 11 «Ονησίφορος» βρίσκεται σε αιγυπτιακά νερά. Και αυτή είναι η απάντηση της Αιγύπτου.

Για τον λόγο αυτό Αίγυπτος και Γαλλία δύο «παίκτες» της περιοχής τα συμφέροντα των οποίων ταυτίζονται απόλυτα μαζί με εκείνα της Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ ανακοίνωσαν κοινές ναυτικές ασκήσεις.

Η Αίγυπτος συμμετέχει με τα δύο Γαλλικά Mistral «ENS Gamal Abdel Nasser» και «Anwar El Sadat» τα οποία μπορούν να μεταφέρουν 16 ελικόπτερα, τέσσερα αποβατικά σκάφη, 70 τεθωρακισμένα και 450 στρατιώτες.

Οι ασκήσεις διεξάγονται στα Αιγυπτιακά χωρικά ύδατα στη Μεσόγειο και στην Ερυθρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Μεσόγειο έχουν αναπτυχθεί εκτός από τα Mistral και αριθμός φρεγατών, πυραυλακάτων,, ελικόπτερα, υποβρύχια και Αιγυπτιακά F-16.

Την ίδια στιγμή, θέμα ημερών είναι η παραλαβή 18 πυραυλακάτων από το Ρωσικό ναυτικό με πυραύλους επιφανείας-επιφανείας και επιφανείας –αέρος , οι οποίες θα αποτελούν το νέο τρομερό όπλο για την ενίσχυση του ρωσικού στόλου στη Μεσόγειο Θάλασσα, έχοντας πολλαπλές αποστολές, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Αυτό όμως που δεν ανακοίνωσαν οι Ρώσοι είναι το που θα έχει έδρα η δύναμη πυραυλακάτων, αν και η επικρατέστερη χώρα είναι η Λιβύη και το λιμάνι της Βεγγάζης ή του Τομπρούκ. Θα πρέπει να υπάρχει μια βάση ανεφοδιασμού πολλαπλών δυνατοτήτων και η Λιβύη εξυπηρετεί αυτό το σχέδιο.

Τα πλοία ονομάζονται «Karakurt», που σημαίνει ένα είδος αραχνών από το γένος των «μαύρων χήρων», το δάγκωμα των οποίων είναι θανατηφόρο για τα ζώα και τους ανθρώπους.

Με λίγα λόγια, βλέπουμε ότι τα κανόνια πέντε χωρών είναι στραμμένα στις Τουρκικές ΕΔ και στις επιδιώξεις της.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη