«Όλοι μαζί μπορούμε»

7434

Πριν μερικά χρονάκια είχαμε πάρει με τις λεμονόκουπες τον Γιώργο Νταλάρα για τα κονέ που είχε με το ΠΑΣΟΚ, ένεκα της συζύγου του Άννας Νταλάρα τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και την έμμεση στήριξη του στην πολιτική των μνημονίων. Με περίσσια χαιρεκακία βλέπαμε τότε να φυγαδεύεται ο άλλοτε λαϊκός αοιδός της φτωχολογιάς, για να γλιτώσει από το γιαούρτωμα στις συναυλίες του.

Έξι και κάτι χρόνια μετά βλέπουμε το ίδιο κοινό που γιουχάιζε τον Νταλάρα να γεμίζει ολόκληρο Καλλιμάρμαρο στάδιο και να επευφημεί μία σειρά καλλιτεχνών, του ποιοτικού στερεώματος παρακαλώ, που ξεδιάντροπα δέχτηκαν να εμπαίξουν τον κόσμο.

«Όλοι μαζί μπορούμε», ναι, αλλά όχι παρέα με τον ΣΚΑΙ και τον κάθε ΣΚΑΙ που αγωνίστηκε με τόσο λύσσα και οργή να φτωχοποιήσει τον πληθυσμό αυτής τις χώρας. Να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω λάδι, λέει η σοφή παροιμία. Πρώτα στηρίζουμε και προπαγανδίζουμε την πιο νοσηρή φιλελεύθερη πολιτική, συμμετέχουμε ενεργά στο έγκλημα και μετά πουλάμε κοινωνική ευαισθησία σε ανθρώπους που άλλοτε ήταν νοικοκύρηδες…
Τους πετάς από σπίτι και δουλειά κι ύστερα καμώνεσαι τον φιλάνθρωπο επειδή θα τους δώσεις το ίδιο πιάτο φαγητό που εσύ τους έκλεψες. Και στήνεις και πανηγύρι από πάνω, γιατί; Για να τους γελοιοποιήσεις;

Γιατί τι άλλο εκτός από γελοιοποίηση και εμπαιγμός των θυμάτων της κρίσης, ήταν αυτή η φάρσα που στήθηκε στο Καλλιμάρμαρο; Μια σύγχρονη ρωμαϊκή φιέστα αμέσως μετά τους σφαγιασμούς στο Κολοσσαίο.
Το στάδιο όμως ήταν γεμάτο. Ναι ήταν, γιατί το φιλότιμο εύκολα εξαπατάται, γιατί ο κόσμος είπε δε βαριέσαι, μπροστά στον συνάνθρωπο που υποφέρει θα κάνω τα στραβά μάτια στον μεγαλοπαράγοντα ΣΚΑΙ, εξάλλου ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Και το ερώτημα είναι αν σκέφτηκαν το ίδιο και οι δεκάδες των καλλιτεχνών που έλαβαν μέρος σ αυτήν την παρωδία. Πήγαν άραγε εκεί με το σκεπτικό ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα; Κάποιοι ίσως ναι, κάποιοι άλλοι όχι.
Κάποιοι ξεπούλησαν τον σταυρωμένο λαό για τριάντα αργύρια. Κρίση έχουμε άλλωστε και ο ο σώζων εαυτόν σωθήτω…

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°