Η Ευρώπη έχει τον Πρόεδρο που της αξίζει

gioynker_2_0-1024x643

Eνας απλός κουτσομπόλης που χαριεντίζεται αδιακρίτως με τους συνομιλητές του και ο οποίος δεν ξέρει να κρατάει το στόμα του κλειστό. Κι όμως αυτός ο απερίγραπτος τύπος υποδύεται 7 χρόνια τον φίλο του ελληνικού λαού και κυρίως της εγχώριας ηγεσίας ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει στο εγχώριο διεφθαρμένο κράτος να παραμένει εξίσου διεφθαρμένο, παρά τα μνημόνια που ενέσκηψαν σαν κόλαφος στους πολίτες. Ενα διεφθαρμένο δημόσιο με καταλυτική συμβολή στην χρεοκοπία και με δημοσίους υπαλλήλους που αρνούνται να αξιολογηθούν.

Αυτός ο τύπος υποδύεται τον Πρόεδρο της Ευρώπης που μας αξίζει. Υποδύεται με σκέρτσα καφενόβιου ελληναρά τον φίλο του Πάκη, του Τσίπρα, του Βενιζέλου, του Σαμαρά και πάει λέγοντας. Τελευταία δεν μπόρεσε να κρατήσει το στόμα του κλειστό μετά την συνάντησή του με την πρωθυπουργό της Βρετανίας για την οποία ο ανεκδιήγητος Juncker, σύμφωνα με την FAZ,  δήλωσε ότι η βρετανή πρωθυπουργός έμοιαζε με «μια γυναίκα που δεν εμπιστεύεται σχεδόν κανέναν, αλλά και που δεν είναι έτοιμη να αποχωρήσει για να απεμπλακεί».

(Δηλαδή ο τύπος δεν έχει ούτε καν την αρμόζουσα αβρότητα απέναντι σε μια γυναίκα)

«Επισήμανε ότι στην πατρίδα της φίλοι και εχθροί συνωμοτούν πίσω από την πλάτη της για να την ανατρέψουν. Η Μέι είπε ότι δεν έχει χώρο για ελιγμούς. Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να της δημιουργήσουν χώρο», έγραψε η γερμανική εφημερίδα.

«Η όψη της Μέι έλεγε τα πάντα», φέρεται να είπε αργότερα στους συνεργάτες του ο Juncker, για να προσθέσει: «Έχει σακούλες κάτω από τα μάτια της, μοιάζει σα να μην μπορεί να κλείσει μάτι». «Χαμογελάει στις κάμερες, αλλά φαίνεται να πιέζεται”, σε αντίθεση με το παρελθόν που μπορεί και να τρανταζόταν από το γέλιο. “Τώρα χρειάζεται να βάλει τα δυνατά της για να μη χάσει την αυτοκυριαρχία της».

Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι και στη διάρκεια του δείπνου την Πέμπτη με τους υπόλοιπους ηγέτες της ΕΕ, η May ζήτησε βοήθεια για να ξεπεράσει την πόλωση στη χώρα της. Η -«αγχωμένη, μελαγχολική και αποκαρδιωμένη», καθώς και με «κύκλους στα μάτια»- πρωθυπουργός της Βρετανίας απηύθυνε «έκκληση για βοήθεια» στον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker, κατά το δείπνο που είχαν την περασμένη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, έγραψε η Frankfurter Allgemeine Zeitung

Κάποιοι έχουν συμφέρον να «υπονομεύσουν τη διαπραγματευτική θέση» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ό,τι αφορά το Brexit, δήλωσε ο Ελληνας εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, κληθείς να σχολιάσει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, τονίζοντας ότι ο Juncker χρησιμοποίησε αυτές τις λέξεις ή οτιδήποτε σχετικό.

«Κανονικά δεν σχολιάζουμε διαρροές, αλλά σήμερα θα το κάνω» είπε ο κ. Σχοινάς, προσθέτοντας: «Κάποιοι μας στοχοποιούν, προκειμένου να εξυπηρετήσουν την πολιτική τους ατζέντα ή τις πολιτικές τους προτεραιότητες ή ακόμη και να υπονομεύσουν τη διαπραγματευτική μας θέση». «Θα το εκτιμούσαμε εάν αυτοί οι άνθρωποι μας άφηναν ήσυχους. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε και καθόλου χρόνο για κουτσομπολιό» συνέχισε.

«Δεν έχω απολύτως τίποτα να σχολιάσω. Ένας από τους παρόντες αρνήθηκε, σήμερα το πρωί, ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε οτιδήποτε τέτοιο (…) Δεν έχω τίποτα να προσθέσω», σημείωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ 10.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°