Οι ψεύτες ξαναχτύπησαν…

oi-pseutes-ksanaxtupisan-me-ton-teleutaio-tous-proupologismo

Οι ψεύτες ξαναχτύπησαν. Κατέθεσαν το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2018 παρουσιάζοντας μια Ελλάδα να ευημερεί και τους πολίτες να ζουν στον σοσιαλιστικό παράδεισο του κ. Τσίπρα. Υποσχέθηκαν μάλιστα μέσω του Χουλιαράκη ότι θα είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός των μνημονίων.

Είναι ψεύτες με περικεφαλαία. Υπόσχονται ανάπτυξη 2,4% αλλά ξεχνάνε να μας πουν ότι λόγω της περήφανης διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση, αυτή έκλεισε 8 μήνες αργότερα προσγειώνοντας την ανάπτυξη κάτω από το 1,8%. Ποιος θα πληρώσει τη διαφορά αυτή της μιας μονάδας;

Υπόσχονται νέα εντυπωσιακά πλεονάσματα και νέα επιδόματα φτώχειας στο τέλος του έτους.

Δε μας λένε όμως ότι αυτά τα πλεονάσματα βγαίνουν με αίμα, δάκρυα και ιδρώτα.

Και δε μας λένε ότι κάθε φορά που δίνουν ένα επίδομα ή μια 13η σύνταξη τα παίρνουν πίσω δύο και τρεις φορές μέσω νέων φόρων και περικοπών.

Ξέχασαν να μας πουν για το ποιος θα πληρώσει την υστέρηση εσόδων 1,8 δισ. ευρώ που προβλέπεται για το 2017.

Επίσης, ο πίνακας στον οποίο αποτυπώνεται η εξέλιξη των εσόδων του προϋπολογισμού, αποκαλύπτει το μέγεθος της ζημιάς που έχει προκαλέσει η υπερφορολόγηση, στις εισπράξεις του δημοσίου. Το 2016, έκλεισε με εισπράξεις άμεσων φόρων 21,839 δισ. ευρώ. Μετά από το μαχαίρι στο αφορολόγητο, τις αυξημένες στο 100% προκαταβολές φόρου εισοδήματος ελευθέρων επαγγελματιών, τις αλλαγές στην εισφορά αλληλεγγύης οι οποίες έγιναν με στόχο την αύξηση των εσόδων κατά 1 δισ. ευρώ, οι φετινές εισπράξεις εκτιμώνται στα 20,373 δισ. ευρώ, αντί για 21,525 δισ. ευρώ που προέβλεπε το Μεσοπρόθεσμο.

Του χρόνου, σε σχέση με τις τελικά αναμενόμενες επιδόσεις, αναμένεται αύξηση κατά περίπου 400 εκατ. ευρώ με τους άμεσους φόρους να αποδίδουν περίπου 1,1 δισ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2016.

Στο μέτωπο των έμμεσων φόρων, οι αυξήσεις σε ΦΠΑ, ΕΦΚ αλλά και η αυξημένη χρήση του πλαστικού χρήματος φαίνεται να αποδίδουν. Τα έσοδα από την έμμεση φορολογία προβλέπεται να διαμορφωθούν το 2018 σε 27,652 δισ. ευρώ με αύξηση 553 εκατ. ευρώ σε σχέση με τις φετινές επιδόσεις ή κατά περίπου 1 δισ. ευρώ σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις του Μεσοπρόθεσμου για φέτος.

Στραγγαλισμός των πολιτών δηλαδή για να βγάζει η κυβέρνηση πλεονάσματα, να επιδοτεί τη φτώχεια και στο τέλος να τους τα παίρνει από χίλιες πλευρές.

Είναι ψεύτες έτσι κι αλλιώς καθώς τους επόμενους μήνες, αν δεν κλείσει η τρίτη αξιολόγηση, θα αλλάξει και σίγουρα θα γίνει χειρότερη.

Και παραπλανούν τον κόσμο λέγοντας αρλούμπες για έξοδο από την κρίση και για ανάπτυξη. Ευτυχώς, θα είναι ο τελευταίος τους προϋπολογισμός.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη