Αποκάλυψη σοκ: Με το νόμο Παρασκευόπουλου αποφυλακίστηκε και ο δολοφόνος της Δώρας!

Dolofonos-doras-8-696x388

Χάρη στον νόμο Παρασκευόπουλου ήταν ελεύθερος ο 58χρονος δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη!
Οπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., τον Ιούνιο του 2011 είχε συλληφθεί για κατοχή και διακίνηση 37,5 κιλών χασίς. Το δικαστήριο, τότε, τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 20 χρόνων.

Ο 58χρονος οδηγήθηκε στις φυλακές της Χαλκίδας, αλλά έμεινε μέσα μόλις 6 χρόνια. Έτσι, τον Μάιο του 2017 αποφυλακίστηκε, εκμεταλλευόμενος τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.
Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 58χρονος, βρισκόταν στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών, όταν είδε την άτυχη Δώρα στο μνήμα του φίλου της, και σκέφτηκε να της αρπάξει την τσάντα που κρατούσε.

Θρασύς, όπως τον περιέγραψαν γνωστοί και γείτονές του, ο 58χρονος σεσημασμένος, θεώρησε εύκολη υπόθεση την επίθεση στην 30χρονη κοπέλα και όρμησε επάνω της αρπάζοντάς της την τσάντα.

Η Δώρα όμως, κοπέλα που το ‘λέγε η καρδιά της, δεν άφηνε την τσάντα της από το χέρι, ταλαιπωρώντας τον 58χρονο άνδρα. Αμέσως εκείνος, με τον σουγιά που είχε στα χέρια του, τις έφερε πολλαπλές μαχαιριές σκοτώνοντας την και αρπάζοντας τελικά την τσάντα.

Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τον 58χρονο δράστη, πρόκειται για έναν άνθρωπο βίαιο που ζούσε μέσα στην παρανομία και το έγκλημα και ο οποίος έχει κάνει ξανά φυλακή δύο φορές για υποθέσεις που αφορούν ναρκωτικά.
FullSizeRender-3
FullSizeRender-1
Ο 58χρονος δολοφόνος είναι γνωστός στην γειτονιά του ως ο «Κωλαράκιας», ενώ μένει στο πατρικό του πατέρα του από τότε που αποφυλακίστηκε. Είναι πατέρας ενός παιδιού, το οποίο δεν βλέπει, καθώς εγκατέλειψε την γυναίκα του εδώ και χρόνια, ενώ χόμπι του είναι το ψάρεμα, αφού όσο ζούσε και ο πατέρας του είχε μια βάρκα.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες πριν από τρεις μέρες είχε επισκεφτεί το κατάστημα με είδη αλιείας της γειτονιάς του προκειμένου να αγοράσει κάτι αγκίστρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μια εβδομάδα, γείτονες του τον είδαν να πουλάει κάλτσες και φανελάκια του σε περαστικούς στη γειτονιά, λέγοντας:

«Τα πουλάω γιατί βγήκα για να βοηθήσω».

Ο κατά ομολογία του δολοφόνος της 32χρονης Δώρας ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή το πρωί.

Τι απαντά ο Κοντονής

Στο θέμα της αποφυλάκισης του κατηγορούμενου για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη με τον νόμο Παρασκευόπουλου αναφέρθηκε σε δήλωση του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

«Προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων, γίνεται γνωστό ότι ο κατηγορούμενος για τη φρικτή δολοφονία στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών φυλακίστηκε το 2011 και τιμωρήθηκε αρχικά με ποινή 20 ετών, και τελεσίδικα, το 2017 με ποινή 12 ετών, με την έκδοση της δευτεροβάθμιας απόφασης είχε ήδη συμπληρώσει τις προϋποθέσεις της συνήθους υφ’ όρον απόλυσης κατ’ άρθρα 105 επ. Ποιν. Κώδικα, δηλ. τα 3/5 της ποινής του, καθώς είχε ήδη εκτίσει 9 χρόνια ποινής», δήλωσε ο κ. Κοντονής.

«Κατόπιν τούτου η αποφυλάκισή του, στις 15.6.2017, ήταν δεδομένη», συμπλήρωσε και κατέληξε: «Στην περίπτωση αυτή η εφαρμογή των ν. 4322/2015 και ν. 4411/2016 παρήλκε. Ελπίζουμε η παραπληροφόρηση να σταματήσει εδώ».

Επί της ουσίας, ο 58χρονος κατηγορούμενος για την δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη δεν αποφυλακίστηκε εκμεταλλευόμενος τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, διότι είχε ήδη εκτίσει τα 3/5 της ποινής του και θα αποφυλακιζόταν ούτως ή άλλως σύμφωνα με την νομοθεσία.

Το Ποτάμι καλεί τον Κοντονή να παρουσιάσει στοιχεία ότι ο κατηγορούμενος στην υπόθεση Δώρας Ζέμπερη δεν βγήκε από τη φυλακή με το νόμο Παρασκευόπουλου

«Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια: Ρωτάμε ευθέως τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντoνή να μας υποδείξει το βούλευμα του αρμοδίου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με το οποίο διατάχθηκε η υφ΄ όρων απόλυση του συγκεκριμένου κατηγορουμένου για την δολοφονία της άτυχης κοπέλας στο Β΄ νεκροταφείο Αθηνών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι και προσθέτει: «Διαφορετικά και αυτός ο κατηγορούμενος θα έχει αποφυλακιστεί αυτόματα με τις καταστροφικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου».

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη