Aχαστοι Καραμανλικοί κάνουν άγρια πλάκα στον άτολμο Μητσοτάκη

mediadefaultimages1413697

Αυτό που συμβαίνει με τους άχαστους καραμανλικούς και τον ταλαίπωρο Κυριάκο Μητσοτάκη που είναι διαρκώς σε ομηρία γίνεται όλο και πιο γκροτέσκο. Με αφορμή την offshore της Mαρέβα “το «δεξί χέρι» του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή που απηχεί τις απόψεις της «καραμανλικής», κεντροδεξιάς πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας, ανήρτησε ένα μήνυμα γεμάτο υπονοούμενα στο twitter, σημειώνοντας ότι «σε λίγες ώρες θα αρχίσουμε να βλέπουμε τη κορυφή του παγόβουνου».

«Όταν την Δευτέρα μίλησα για καταιγίδες πολλοί με ρώτησαν τι εννοουσα…σε λίγες ώρες θα αρχίσουμε να βλέπουμε τη κορυφή του παγόβουνου…», έγραψε.

Θα πρέπει λοιπόν ο Κυριάκος να διαγράψει σήμερα κιόλας τον Καραμανλή-για να δείξει επιτέλους πυγμή και να μην τον παίρνουν στο ψιλό οι άχαστοι καραμανλικοί. Οι οποίοι πλέον του κάνουν χοντρή πλάκα. Σύμφωνα μάλιστα με όσα γράφει στη συνέχεια ο Σάκης Μουμτζής στο liberal υπήρξε συνάντηση των Β. Αντώναρου, Θ.Ρουσόπουλου, Κ.Βαξεβάνη και Γ.Μαντζουράνη σε κεντρικό εστιατόριο της Αθήνας. Γύρευε πόσο διασκέδαζαν με τον Κυριάκο και την ατολμία του.

Ο Μουμτζής σχολιάζει ως εξής την συνάθροιση>
IMG_5546-1024x768
Διάβασα πως συναντήθηκαν σε κεντρικό εστιατόριο της Αθήνας, οι κ.κ. Β.Αντώναρος, Θ.Ρουσόπουλος, Κ.Βαξεβάνης και Γ.Μαντζουράνης. Ως καλοπροαίρετος άνθρωπος που είμαι, περίμενα την επομένη της δημοσιεύσεως της σχετικής είδησης, την πανηγυρική διάψευση της από τους κ.κ. Αντώναρο και Ρουσόπουλο. Τέτοια διάψευση δεν έγινε. Δυστυχώς.

Συνεπώς, η είδηση θεωρείται αληθής. Τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι πολλά και ζητούν πειστικές απαντήσεις. Εξηγήσεις, θα έλεγα.

Οι κ.κ. Βαξεβάνης και Μαντζουράνης έχουν έναν συγκεκριμένο ρόλο στο σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ. Ουδέποτε το έκρυψαν. Στα δημοκρατικά πολιτεύματα το κάθε δημόσιο πρόσωπο κρίνει και κρίνεται.

Ο ρόλος ειδικά του κ.Βαξεβάνη δεν είναι απλώς να προωθεί τα συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως με την ειδησεογραφία του να επιτίθεται κατά της Νέας Δημοκρατίας. Με χτυπήματα κάτω από την ζώνη. Μάλιστα, πολλά στελέχη της έχουν προσφύγει κατά καιρούς στην Δικαιοσύνη για τα δημοσιεύματα του κ.Βαξεβάνη.

Οπότε τίθεται το ερώτημα: τι δουλειά είχαν τα δύο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας με δύο ανθρώπους που δραστηριοποιούνται δυναμικά εναντίον της; Ο ένας δε εξ αυτών θεωρείται ορκισμένος εχθρός της.

Γιατί προκάλεσαν με αυτήν την δημόσια συνάντηση τους; Θα μπορούσαν κάλλιστα να συναντηθούν σε έναν ιδιωτικό χώρο, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και να συζητήσουν τα θέματα τους.

Προφανώς, ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα προς την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Ποιο είναι αυτό; Εικάζω, πως με αυτήν την συνάντηση, που προκάλεσε πολλούς βουλευτές της παράταξης, ήθελαν να δείξουν πως αδιαφορούν για τις διαχωριστικές γραμμές που θέτει όχι μόνον η ηγεσία του κόμματος, αλλά και η δραστηριότητα των δύο συνδαιτυμόνων τους.

Ήθελαν να δείξουν πως αυτοί έχουν την δική τους άποψη για το τι είναι ο κ.Βαξεβάνης και τι ο κ.Μαντζουράνης. Μια διαφοροποίηση όλο νόημα.
Το αξιοπερίεργο είναι πως ο κ.Θ.Ρουσόπουλος μετά από πολύχρονη αδράνεια και σιωπή, εξέφρασε, προσφάτως, την επιθυμία να πολιτευθεί με την Νέα Δημοκρατία. Αυτός ένας, αποδεδειγμένα, ευφυής άνθρωπος πιστεύει πως τέτοιες, παρά φύσιν, συναντήσεις προωθούν την υποψηφιότητα του;

Είμαι σίγουρος πως αντιλαμβάνεται ότι δεν την βοηθούν. Άρα κάτι άλλο βαθύτερο συμβαίνει, που πιθανόν, να το δούμε στις οθόνες μας προσεχώς.

Βέβαια, θα πει ο αναγνώστης πως πρόκειται για δύο, ουσιαστικά παροπλισμένα στελέχη, με μηδενική απήχηση στην βάση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς απουσίαζαν από την μάχη την περίοδο 2011-2014. Μάλιστα, ο κ. Β.Αντώναρος, κατά καιρούς, έχει εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για τον Α.Τσίπρα.

Συνεπώς, ποιον ενδιαφέρει τι λένε και τι κάνουν; Μόνον τον μικρόκοσμο που κινείται γύρω από την πολιτική καθημερινότητα. Μήπως όμως δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα; Μήπως ένα ολόκληρο σύστημα του συντηρητικού χώρου—που κινείται ερήμην του Κ.Καραμανλή—θέλει να δώσει χείρα βοηθείας στον χειμαζόμενο ΣΥΡΙΖΑ;

Μήπως επιθυμεί να τον κρατήσει ζωντανό, ώστε να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο και στις μετεκλογικές εξελίξεις; Υποθέσεις θα μπορούσαν να γίνουν πολλές για το τι κρύβεται πίσω από αυτήν την, ομολογουμένως, προκλητική για την Νέα Δημοκρατία συνάντηση.

Ίσως όλες αυτές οι απορίες να λυνόταν αν ο κ.Θ.Ρουσόπουλος, που επιθυμεί να είναι και υποψήφιος βουλευτής, έδινε αμέσως πειστικές εξηγήσεις.

Για τον κ.Β.Αντώναρο τα πράγματα είναι πιο απλά. Είναι θαυμαστής του Αλέξη και δεν το κρύβει.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη