Ποιος πληρωνει τον βαρκαρη; ΣΟΚ.. 500.000.000 εκατ. χρωστάνε στις τράπεζες οι 6

kyrakou-3-1024x682

Με δέος διακρίνουμε ανάμεσα στους αιτώντες τηλεοπτική άδεια και το μοναδικό δίδυμο Γιομπαζολιά-Βρυώνη-Γιομπαζολιά. Εν προκειμένω τον ρόλο του Μένιου ανέλαβε ο Μάκης, ώστε να προσδώσει με το κύρος του βαρύτητα στην αίτηση. Οι 6 φάκελοι που κατατέθηκαν στο αμαρτωλό ΕΣΡ: ΣΚΑΪ, Star, Alpha, ANT1, «Ε» και η Τηλεοπτική Ελληνική, η οποία όπως είπαμε εκπροσωπήθηκε από τον δημοσιογράφο Μάκη Γιομπαζολιά, ο οποίος συνεργάζεται με τον τέως ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού «Ε» Φίλιππο Βρυώνη.

Όπως προκύπτει, λοιπόν, λόγω του ότι τις άδειες διεκδικούν έξι υποψήφιοι, δεν θα γίνει δημοπρασία, αλλά ανάθεση, με το Δημόσιο να εισπράττει 35 εκατ. ευρώ (σε δέκα ισόποσες δόσεις) για κάθε μία άδεια. Κανονικά οι τράπεζες μετά την υποβολή των αιτήσεων θα πρέπει να τους κλείσουν την στρόφιγγα των δανείων καθότι οι περισσότεροι από δαύτους δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και από τη στιγμή που υποστηρίζουν ότι διαθέτουν έκαστος 32 εκατ. κασαδούρα γιατί να μην σπεύσουν πρώτα να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τα τραπεζικά ιδρύματα ώστε να μην εξαναγκάζεται ο ταλαίπωρος ο Μήτσος ο Φούντας να τους πληρώνει τα θαλασσοδάνεια;

Οι γενναίοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας και Αντώνης Μπαλωμενάκης είχαν καταγράψει την πραγματική διάσταση των θαλασσοδανείων στο προσχέδιο του περίφημου Πορίσματός τους:

–   Για το Star αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «Υπό τις παρούσες συνθήκες, το Πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος εκτιμά ότι η διατήρηση της εταιρίας εν λειτουργία και η προοπτική εξυπηρέτησης του δανεισμού της, συνδέονται άρρηκτα με τη συνέχιση της εισροής νέων κεφαλαίων από τους μετόχους, τακτική που ακολουθείται με συνέπεια μέχρι σήμερα, εν μέσω δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος.  Όμως επιβάλλεται η ενίσχυση εκ παραλλήλου των εξασφαλίσεων, που κρίνονται απολύτως απαραίτητες» ενώ στο τέλος υπο την κεφαλίδα τεκμηρίωση αναγράφεται : «Ακόμη και το πόρισμα της ΤτΕ τονίζει ότι είναι αναγκαίο να ληφθούν εξασφαλίσεις, προσωπικές ή εμπράγματες Μάλιστα από τα 70.3 εκ που συνιστούν τους αναλαμβανόμενους κινδύνους από τις τράπεζες όπως αναφέρει και το πόρισμα της ΤτΕ του (2016) τα 44 εκ ευρώ είναι ακάλυπτα, δηλαδή το 62.5%. εκ ευρώ είναι ακάλυπτοι κίνδυνοι και οι προβλέψεις (ζημία) ανέρχονται στα 27.2 εκ ευρώ.

–   Για τον Αντ1 (172.000.000 καλοχτενισμένα εκατ. ευρώ ομολογιακό δάνειο) σημειώνεται ότι «Όλες οι καταγραφείσες υπερβάσεις είναι επιλήψιμες και ελεγκτέες. Κινούνται πέραν και εκτός των κανόνων και όρων της πιστωτικής πολιτικής εκ μέρους των οργάνων των Τραπεζών που έλαβαν τις σχετικές εγκριτικές αποφάσεις».

Για τις Καθημερινές Εκδόσεις (92 εκατ. ο δανεισμός ΣΚΑΙ-ΚΑΘΗΕΡΙΝΗΣ) αναφέρεται: « Εν κατακλείδι το τελικό συμπέρασμα της Τράπεζας της Ελλάδος είναι πως με το Κοινό Ομολογιακό Δάνειο: “Οι Τράπεζες, ισχυροποίησαν τις καλύψεις τους, ενώ με την αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρείας καθώς και τη συνεχή και ουσιαστική στήριξη της και από τους μετόχους της, δημιουργούνται προϋποθέσεις επίτευξης λειτουργικών αποτελεσμάτων για την εξυπηρέτηση των συναφών υποχρεώσεών της.»

Στα συμπεράσματα για τον ΣΚΑΙ υπογραμμίζεται ότι «Από τα ως άνω ευρήματα οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι ο όμιλος του κυρίου Ιωάννη Αλαφούζου αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερα ευνοϊκό τρόπο από την Εθνική Τράπεζα που αποτελεί και την τράπεζα που χρηματοδότησε σχεδόν αποκλειστικά τον όμιλο αυτό. Εντοπίστηκαν περιπτώσεις όπου χορηγήθηκαν δάνεια με αμφίβολης αξίας εξασφαλίσεις όπως π.χ την εγγραφή προσημείωσης στο δικαίωμα ψιλής κυριότητας επί ακινήτων, όπου το προϊόν του νέου δανείου χρησιμοποιήθηκε και για την εξόφληση τόκων προηγούμενων δανείων , άλλη περίπτωση όπου χορηγήθηκε ως εξασφάλιση μη γεγεννημένη απαίτηση της εταιρείας ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ από τον ΟΤΕ…»

Ο Κυριακού για παράδειγμα χρωστάει 170.000.000 εκατ. ευρώ_πoσό ιλιγγιώδες για τα σημερινά δεδομένα.

Το Πόρισμα της Εξεταστικής ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρει στα συμπεράσματά του ότι όλοι σχεδόν οι μηντιακοί όμιλοι που εξετάσθηκαν εάν δεν βάλουν χρήματα οι ιδιοκτήτες-επιχειρηματίες θα έχουν την τύχη του ΔΟΛ.

Εδω το περίφημο Πόρισμα της Εξεταστικής που σπάει τα Ταμεία.

Πως ο Μήτσος, ο Φούντας, από την Δραπετσώνα πληρώνει τα θαλασσοδάνεια των ξιπασμένων μηντιαρχών



Στη Δραπετσώνα τώρα ο Μήτσος, ο  Φούντας σηκώνεται κάθε πρωί στις 4 τα χαράματα (πάγωσε η τσιμινιέρα), για να πιάσει δουλειά, πρωινή βάρδια στο χυτήριο. Με το στανιό και με πολλές υπερωρίες φέρνει στο σπίτι στο τέλος του μήνα 700 ευρώ.Η Σούλα, η γυναίκα του, κάνει κάθε μέρα το θαύμα της Κανά για να ταίσει με 50 γραμμάρια ρύζι και 150 γραμμάρια ψωμί 4 στόματα.

Ο Μπόμπολας λοιπόν ο ολιγάρχης που χρωστάς 170 εκατ. ευρώ στις τράπεζες πουλάς στον Ιβάν Σαββίδη τα σήματα των χρεοκοπημένων εφημερίδων του Πήγασου, «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής» καθώς και την εφημερίδα Ημερησία έναντι τιμήματος 3 εκατομμυρίων ευρώ και 580.000 ευρώ αντίστοιχα!!!!

Δηλαδή στην πραγματικότητα έχεις βαρέσει κανονιά το θαλασσοδάνειο των 170 εκατ. ευρώ μέρος του οποίου καλείται να πληρώσει ο Μήτσος ο Φούντας από την Δραπετσώνα, ο γιος του Μήτσου Φούντα και το δέκατο τρισέγγονο της οικογένειας που ξεκίνησε με πατριάρχη τον Μήτσο τον Φούντα-τον μεγάλο μαλάκα από την Δραπετσώνα που ψηφίζει Σύριζα.

Επειδή όμως εσύ ο Μπόμπολας δεν θέλεις να χάσεις τον έλεγχο των εφημερίδων (άσχετα αν τις διαβάζει κανείς) που πούλησες τάχα μου στον Ιβάν Σαββίδη βάζεις τον συνεταίρο σου στοιχηματζή Μάρη να αναλάβει το management του εκδοτικού σχεδίου του Ιβάν Σαββίδη!

Ετσι και τα χρέη των 170 εκατ. ευρώ ξεφορτώνεσαι και τα φορτώνεται ο Μήτσος Φούντας από την Δραπετσώνα και ο έλεγχος των εφημερίδων παραμένει στα χέρια σου.

Πάμε παρακάτω.

Με τον ίδιο τρόπο είναι πολύ πιθανό σε δύο χρόνια από σήμερα ο Σταύρος Ψυχάρης να αγοράσει από τον Βαγγέλη Μαρινάκη με 5-6 εκατ. ευρώ τον ΔΟΛ ο οποίος χρωστούσε 250 εκατ. ευρώ αλλά πέρασε στα χέρια του εφοπλιστή με 22 εκατ. ευρώ.

Ο Ψυχάρης θα μπορούσε να πάρει πίσω τον ΔΟΛ με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη και εγγυήτρια την Ντόρα.

Τα 250 εκατ. ευρώ θαλασσοδάνεια του ΔΟΛ θα τα πληρώσει η οικογένεια του μαλάκα του Μήτσου Φούντα από την Δραπετσώνα.

Θεικό ε;

Ολα αυτά με φόντο την Κολομβία της Ευρώπης…

Να δώσουμε συγχαρητήρια λοιπόν στον Τσίπρα και τον Καμμένο που κατάφεραν να πάρουν το σπίτι της μάνας του Αλέξη αλλά τα θαλασσοδάνεια των εκμαυλισμένων μηντιαρχών παραμένουν απλήρωτα.

Καναλάρχες και μηντιάρχες της συμφοράς οι περισσότεροι από τους οποίους απέκτησαν ΜΜΕ για να πηδάνε ξανθιές τηλεπερσόνες και να επηρεάζουν τις πολιτικές εξελίξεις παραμένουν ανέγγιχτοι από την κρίση τα μνημόνια και φυσικά από τους πλειστηριασμούς.

Αυτό το κράτος ονειρεύτηκε ο Αλέξης Τσίπρας; Τι θα έχει να πει αύριο στα παιδιά του γι΄αυτή τη ξεφτίλα;

Ο Τσίπρας και ο Καμμένος δεν έχουν δικαίωμα από την ιστορία ν αφήσουν τον πόλεμο με τους νταβατζήδες στη μέση ούτε να τα βρουν μαζί τους. Αυτοί οι ξιπασμένοι τύποι χρωστάνε δις ευρώ, κάποιοι μάλιστα δεν έχουν τίποτε στ΄όνομά τους (ενώ αγοράζουν ακόμη και κρουαζιερόπλοια) και αφήνουν στα κορόιδα την εξόφληση των θαλασσοδανείων τους. Περιμένουν μάλιστα κάποιο παραθυράκι του εξωδικαστικού συμβιβασμού για να μην πληρώσουν μία.

Την ώρα λοιπόν που ο Τσίπρας παίρνει το φτωχόσπιτο της μάνας του, οι πολυτελείς βίλες των εγχώριων μηντιαρχών εντός και εκτός Ελλάδας παραμένουν ανέγγιχτες και οι ίδιοι τα βράδια απολαμβάνουν την μυκονιάτικη πανσέληνο στην υγειά των κορόιδων.

Στο μεταξύ οι φάκελοί τους παραμένουν στα συρτάρια κάποιων διεφθαρμένων λειτουργών της Δικαιοσύνης και αναρωτιέται κανείς τι σόι συμβουλές δίνει η Βασιλική Θάνου στον Αλέξη Τσίπρα μια και η Δικαιοσύνη με προκλητικό τρόπο εξακολουθεί να καταδιώκει τη μαρίδα και να αφήνει τους καρχαρίες να σκίζουν τα δίχτυα της.

Τι σόι συμβουλές λοιπόν δίνει η Θάνου (με την πλούσια εμπειρία της) στο Μαξίμου;

Που φαίνεται το έργο της όταν οι νταβατζήδες και οι παράγκες τους οργιάζουν στο χώρο της δικαιοσύνης;

Οταν οι υποθέσεις τους δεν φθάνουν ποτέ στο ακροατήριο;

Οταν μετά από 7 χρόνια μνημόνια οι ίδιοι και οι κλεμμένες περιουσίες τους παραμένουν ανέπαφοι;

Φυσικά ούτε και από τη FAZ περιμένουμε να γράψει αυτές τις αλήθειες μια και κάποιοι από τους εγχώριους επιχειρηματίες-ολιγάρχες είναι διαχρονικά αχυράνθρωποι του γερμανικού κράτους και των γερμανικών πολυεθνικών. Οπως επίσης και οι υπόλοιποι υπηρέτες αμερικανικών, γαλλικών, ρωσικών και πάει λέγοντας συμφερόντων.

Η πρόκληση με την ασυλία των μηντιαρχών γίνεται ακόμη πιο αηδιαστική όταν οι ίδιοι οι σπερματεγχύτες βουλευτές του Σύριζα στο πόρισμα της Εξεταστικής για τα θαλασσοδάνεις στα ΜΜΕ και στα κόμματα γράφουν ότι αυτά τα δάνεια των ΜΜΕ και έχουν δωθεί καταχρηστικά και δεν αποπληρώνονται.

Καλούμε λοιπόν τον Τσίπρα, τον Καμμένο, τον Πολάκη να μας πουν τι θα κάνουν με τα θαλασσοδάνεια των μηντιαρχών και εκδοτών οι οποίοι αφού λεηλάτησαν τις τράπεζες και έβγαλαν έξω τη λεία τους εξακολουθούν να γελάνε σε βάρος των κορόιδων που πληρώνουν τα κερατιάτικα.

Κι αν ο Τσίπρας δεν θέλει να απολογηθεί στις έρμες συριζοπούλες που δεν έχουν ζιπουνάκι να φορέσουν και σεμεδάκι να ρίξουν πάνω στην συσκευή της τηλεόρασης, για να μην κρυώνει, ας απολογηθεί στη μητέρα του: Σε όλες τις ηλικιωμένες μανάδες που χάνουν τα σπίτια τους στους πλειστηριασμούς τη στιγμή που οι ξιπασμένοι καναλάρχες, εκδότες και τα στελέχη τους απολαμβάνουν με τις θαλαμηγούς τους το καλοκαίρι της Κολομβίας της Ευρώπης…

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη