Η «ΣΑΤΑΝΙΚΗ» ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΒΑΖΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ -Κάνε τις εκλογές τώρα και πάρε πίσω την εξουσία την Άνοιξη του 2015…

SavedPicture-2014129151849.jpg

Καθώς ο Σαμαράς έδινε εντολή στο πιλότο του πρωθυπουργικού αεροσκάφους να προσγειωθεί στην Κεφαλονιά, έχοντας στο πλευρό του τον Σίμο Κεδίκογλου, για τον ίδιο ξεκινούσε η πιο συγκλονιστική προεκλογική περίοδος. Άλλωστε η τηλεφωνική προτροπή της Μέρκελ ηχούσε στ΄αυτιά του

-Κάνε τις εκλογές τώρα και πάρε πίσω την εξουσία την Άνοιξη του 2015…

Οι Γερμανοί θέλουν με κάθε τρόπο να δώσουν ένα γερό μάθημα στον «αυθάδη Τσίπρα» και δείχνουν αποφασισμένοι για όλα. Άλλωστε και οι ίδιοι πιστεύουν ότι είναι έξυπνη κίνηση για τον Σαμαρά να πάει τώρα σε εκλογές να δώσει στην ουσία την πρωθυπουργία στον Τσίπρα και μέσα σε ελάχιστους μήνες να επιστρέψει καβάλα στο άλογο. Τολμηρό όσο και επικίνδυνο σχέδιο αλλά γι΄αυτό η πολιτική είναι ενίοτε συναρπαστική.

Ο Τσίπρας από την άλλη πλευρά δείχνει έτοιμος και εξίσου αποφασισμένος. Γνωρίζει πως δεν υπάρχουν περιθώρια σαν πρωθυπουργός να πάρει πίσω τις εξαγγελίες του. Έχει στραμμένα πάνω του τα διεθνή ΜΜΕ και σε καμία περίπτωση δεν θάθελε να τον απαξιώσουν σε χρόνο dt στην περίπτωση που αρχίσει τις γονυπετίες στον Σόιμπε και τη Μέρκελ. Είναι άλλωστε εκτός από υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν και επικεφαλής της ιταλικής αριστεράς στις ευρωεκλογές, ένας παίκτης στην διεθνή πολιτική σκακιέρα. Γνωρίζει δε πως σαν πρωθυπουργός δεν θα έχει την πολυτέλεια να αποκηρύξει τα δικά του «Ζάππεια», όπως έκανε ο πρωθυπουργός όταν συνειδητοποίησε την αποφασιστικότητα των Γερμανών.

Έτσι στο πολύ πιθανό σενάριο να έχουμε εθνικές εκλογές τον Μάιο ή τον Οκτώβριο του 2014, ο Τσίπρας θα πρέπει στους μήνες που θα μας χωρίζουν ως την Άνοιξη του 2015 να κάνει παπάδες σαν πρωθυπουργός και να αφήσει με τα μαγικά του άφωνη την παγκόσμια κοινή γνώμη κατατροπώνοντας την Μέρκελ και τον Σόιμπλε. Σε διαφορετική περίπτωση την Ανοιξη του 2015 εκτός από τον ίδιο, θα υποστεί πανωλεθρία και η αριστερά στο σύνολό της και θα κάνει δεκαετίες να συνέλθει.

Φυσικά εκτός από το πολιτικό γόητρο είναι πολλά και τα λεφτά! Τι εννοούμε; Ότι πλησιάζει η ώρα να μπουν στο τραπέζι τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας: Πετρέλαιο και ορυκτός πλούτος γενικότερα, εκτάσεις φιλέτα-βλέπε παραλιακό μέτωπο-λιμάνια, αεροδρόμια, μαρίνες και ότι τέλος πάντων έκανε τους δανειστές να ποντάρουν ένα σκασμό δις σ΄αυτή εδώ την Κολομβία των Βαλκανίων. Επεδή πονόψυχοι δεν είναι για να μας δανείσουν σημαίνει ότι διαθέτουμε «κρυμμένο» πλούτο. Διαφορετικά πάπαλα.

Ποιος θα διαχειρισθεί τις μεγάλες μπίζνες; Ο Σαμαράς ή ο Τσίπρας ή κάποιος άλλος πρωθυπουργός στην περίπτωση που ο Σαμαράς μεταπηδήσει στην προεδρία της Δημοκρατίας;

Ένας άλλος λόγος που οι εκλογές θα γίνουν μέσα στο 2014 είναι και το φαινόμενο Πολύδωρα!

Σύμφωνα με τις πρώτες μυστικές δημοσκοπήσεις παρότι ο ίδιος δεν έχει ανακοινώσει επίσημα το κόμμα του εμφανίζεται να παίρνει ένα ποσοστό κοντά στο 10-12% πριονίζοντας Χρυσή Αυγή, ΝΔ και ΑΝ.ΕΛ. Ο Πολύδωρας είναι δεινός ρήτορας και παίκτης χωρίς αντίπαλο στο μπαλκόνι αλλά και στα τηλεοπτικά πάνελ. Σε περίπτωση που συσπειρωθούν δίπλα του κι άλλες δυνάμεις, κινήσεις και κινήματα, είναι πολύ πιθανό να χτυπήσει ένα 15% στέλνοντας την ΝΔ στα τάρταρα.

Με τον Πολύδωρα έχουν ήδη συστρατευθεί όλοι σχεδόν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που βλέπουν την κυβέρνηση να καταληστεύει την περιουσία τους. Είναι αυτοί που αποτέλειωσαν το χαζοΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου εξαιτίας του χαρατσιού.

Όπως αντιλαμβάνεστε το πολιτικό παιγνίδι αποκτά μια άγρια ομορφιά και είναι ίσως η πρώτη φορά που το διαδίκτυο θα είναι ο καταλύτης των εξελίξεων δίνοντας την χαριστική βολή στους παραδοσιακούς φαληρισμένους μηντιάρχες των θαλασσοδανείων… Kourdistoportokali.com