Megaro mou

ce15d-112

Με μια θαρραλέα απόφαση και κόντρα στα μεγάλα συμφέροντα των συντεχνιών που τόσα χρόνια μαίνονται την δημόσια περιουσία, η κυβέρνηση Σαμαρά και το υπουργείο Οικονομικών του Στουρνάρα, αποφάσισε να σώσει και το Μέγαρο Μουσικής. Έτσι πλέον, τηλεοπτικά κανάλια και Μέγαρο είναι σωσμένα και ασφαλή, ενώ τη σειρά τους για τη σωτηρία του Πολιτισμού περιμένουν καρτερικά τα σκυλάδικα της χώρας, διεκδικώντας -επιτέλους- πλήρη φορολογική ασυλία.

Το Μέγαρο Μουσικής είναι πολύ τυχερό που τις τύχες του κρατάει ο Σταύρος Ψυχάρης. Ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ καταφέρνει να παίρνει κατοστάρικα δάνεια για το Mega, να διαγράφονται διακοσάρικα δάνεια από το Μέγαρο Μουσικής, και να μην ανοίγει μύτη.

Το Μέγαρο Μουσικής έχει συνάψει μέχρι σήμερα τρία δάνεια με εγγύηση ελληνικού δημοσίου, που φτάνουν το ύψος των 245 εκατομμυρίων ευρώ. Ευτυχώς, δυσκολεύτηκε να αποπληρώσει μόνο τα 230 από αυτά, κι έτσι τα ανέλαβε το ελληνικό δημόσιο. Στο υπουργείο Οικονομικών σκέφτονται μάλιστα να αναλάβουν και τα 120 εκατομμύρια ευρώ των δανείων του ΠΑΣΟΚ, ενώ αν πάνε όλα καλά θα απαλλάξουν και τη Νέα Δημοκρατία από το βάρος των 145 εκατομμυρίων του δικού της χρέους.

Καταλυτικό ρόλο φαίνεται να έπαιξε ο τιτανοτεράστιος υπουργός Πολιτισμού, που κατάφερε να μην πουληθεί ο Πολιτισμός.

Ο κόκκινος Πάνος, σε μια συνάντηση που είχε για το θέμα με τον Στουρνάρα, τον Σταϊκούρα, τον πρόεδρο του Μεγάρου και έναν Πικραμένο, ήταν απόλυτος για τη διάσωση του Πολιτισμού.

Δυστυχώς, την τελευταία στιγμή εισακούστηκαν οι απαιτήσεις του Σταϊκούρα, και έτσι το Μέγαρο παραχώρησε στο ελληνικό Δημόσιο το παλιό του κτίριο. Ευτυχώς του άφησαν το καινούριο, ενώ αν πέρναγε η πρόταση Στουρνάρα θα του έπαιρναν και το μετρό.

Το χαρούμενο γεγονός της διαγραφής των χρεών θα εορταστεί με μια σεμνή τελετή στην οποία θα τραγουδήσει η Πάολα, θα χορέψει ο Φωκάς Ευαγγελινός και θα προλογίσει ο Σταύρος Θεοδωράκης.   http://rebeliskos.wordpress.com/

ce15d-112