ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ Ο «φιμωμένος ήρωας» Θεοδωράκης, ξεπλένει το Λιμενικό για το Φαρμακονήσι;

ce15d-112

Σωστά είχε μαντέψει ο Παναγιώτης Χατζηστεφάνου ότι κάτι βρωμούσε με την δήθεν λογοκρισία της εκπομπήςΠρωταγωνιστές του Σταύρου Θεοδωράκη με θέμα το Φαρμακονήσι.

Έγραφε ο σπουδαίος και μοναδικός Παναγιώτης

« Άλλο θέλουν να λογοκρίνουν, άλλο έχει ενστάσεις η εισαγγελέας ότι θα επηρεαστεί η διαδικασία της έρευνας. Δεν θα μας το παίξει και φιμωμένο από την χούντα το Mouga. Κάτι βρομάει εδώ, και δεν πρόκειται σίγουρα περί λογοκρισίας…»

Kαι αφού στο μεταξύ έχουμε φάει στην μάπα ύμνους προς το πρόσωπο του λογοκριμένου αγωνιστή δημοσιογράφου του Mega εμαφνίζεται στα ΝΕΑ του Σαββατοκύριακου απόσπασμα της εκπομπής Πρωταγωνιστές στην οποία μιλάει βατραχάνθρωπος του Λιμενικού και ο οποίος αποκαλύπτει ότι τους άτυχους λαθρομετανάστες τους είχαν σκοτώσει οι λαθρέμποροι.

Ο Δημήτρης γράφουν τα ΝΕΑ «είναι ένας από τους επίλεκτους βατραχανθρώπους του Λιμενικού. Τα μάτια του έχουν δει πολλά. Ακόμη κι αυτός όμως σοκαρίστηκε από τα όσα αντίκρισε στο Φαρμακονήσι, στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του βυθισμένου σκάφους που αποτέλεσε τον υγρό τάφο για γυναίκες και μικρά παιδιά.

«Για να μπορέσουμε να έχουμε πρόσβαση στην καμπίνα, αναγκαστήκαμε να σπάσουμε τους μεντεσέδες και να βγάλουμε την πόρτα. Και είδαμε μέσα ανθρώπους πεθαμένους. Εγώ μέτρησα τουλάχιστον πέντε. Αρχικά απεγκλωβίσαμε ένα κοριτσάκι και ένα σακίδιο. Μετά ήρθαν οι συνάδελφοι», διηγείται και η σοκάρει με τη δευκρίνισή του. «Δεν μπορείς να καταλάβεις κάτι παραπάνω, από τα ρούχα καταλαβαίνεις ότι είναι κοριτσάκι. Ακόμα και για εμάς που έχουμε δει πολλά ήταν άσχημο θέαμα. Μικρά παιδιά, γυναίκες, κλεισμένοι στην καμπίνα, με άσχημο καιρό, σε ένα σαπιοκάραβο, χωρίς σωσίβια…».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου ποιες ήταν οι σκέψεις του όταν βγήκε στην επιφάνεια, ο δύτης απάντησε «Εχουμε απεγκλωβίσει ξανά ανθρώπους σε ναυάγια, αλλά αυτή τη φορά… παιδιά γυναίκες… το έγκλημα ήταν πέρα από κάθε λογική. Γιατί αν δεν είναι έγκλημα αυτό που κάνουν οι λαθρέμποροι, τότε ποιο είναι;».    http://kourdistoportocali.com/

Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό που μένει στο τέλος είναι οι κακοί λαθρέμποροι και οι ήρωες του Λιμενικού που έσωσαν όσους μπορούσαν…