Ο Μάκης Τσέλιος θα σχεδιάσει τις στολές των έγκλειστων καναλαρχών

wpid-20150417085416

Αν κάποιο κανάλι είναι «υγιές» οικονομικά, δεν έχει λόγο να αυτολογοκρίνεται…

Είπε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου-Ω, γέροντα η ευχή!

Ο πρωθυπουργός ήταν ιδιαίτερα βίαιος με τους καναλάρχες ενώ σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ο Νίκος Παππάς σε συνεργασία με τον Νίκο Παρασκευόπουλο ανέθεσαν στον Μάκη Τσέλιο να σχεδιάσει τις νέες στολές που θα φορούν οι καναλάρχες-μηντιάρχες στις νέες φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Τα κανάλια μέσα στο επόμενο διάστημα θα αλλάξουν χέρια. Το Mega θα γίνει κρατικό και θα αναλάβει γενικός κουμανταδόρος ο Θοδωρής Μιχόπουλος-ο οποίος θα κάνει casting  στις νεαρές τηλεπαρουσιάστριες στα καφέ που είναι στο Τρίγωνο στο Παγκράτι.

Στον ΑΝΤ1, που επίσης χρωστάει κοντά στα 100 εκατομμύρια ευρώ, την γενική διεύθυνση θα αναλάβει η συντακτική ομάδα του ISKRA, ώστε η εσωκομματική αντιπολίτευση να αποκτήσει τηλεοπτικό μετερίζι. Ο νέος ANT1 θα εκπέμπει στα ρώσικα και ο Λαφαζάνης θα παρουσιάζεται ως ο Ελληνας Κιμ Γογκ Ουν. Οποιος δεν ενθουσιάζεται στην θέα του «Αρχιτέκτονα» Λαφαζάνη θα εκτελείται πάραυτα. Ο Λαφαζάνης που γλυκάθηκε τα σύκα της εξουσίας ετοιμάζεται να κάνει εντυπωσιακή κωλοτούμπα σαν Ρωσίδα μπαλαρίνα-έτσι θα αποκτήσει επάξια τον τίτλο Παναγιώτης Κομανέντσης αλλά σημασία έχει η χλίδα της υπουργικής εξουσίας. Αδικα ο ταλαίπωρος ο Τσίπρα έβαλε κωλόχερο στους βουλευτές του που έπεσαν σαν τα κοράκια στις κρατικές λιμουζίνες.

Πάρτε μια γεύση από την ομιλία του πρωθυπουργού και θα καταλάβετε τι περιμένει τους μηντιάρχες. Επίσης η κυβέρνηση ετοιμάζεται για διαχειριστικό-οικονομικό έλεγχο στις διαφημιστικές εταιρείες για τον εντοπισμό μαύρου χρήματος και σχέσεις διαπλοκής κάτω από το τραπέζι.

Στην ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου για τη διαπλοκή και τα ΜΜΕ απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας, στη Βουλή κατά τη διάρκεια της «ώρας του πρωθυπουργού».

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: « – Θα απαντήσω με όρους δημόσιου συμφέροντος. Θεωρώ αδιανόητο για μία κυβέρνηση να συνδέει τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου με το περιεχόμενο των καναλιών.

- Αν το πλαίσιο λειτουργίας των ΜΜΕ δεν είναι διαφανές και ρυθμίζεται σε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, τότε δημιουργείται μία ομερτά και μία σχέση διαπλοκής.

- Το τρίγωνο της αμαρτίας είχε κορυφές το σάπιο πολιτικό σύστημα, τα ΜΜΕ και τις τράπεζες.
- Οι τράπεζες σταμάτησαν να δανειοδοτούν υγιείς επιχειρηματίες και συνέχιζαν να χρηματοδοτούν ΜΜΕ.
- Θα κλείσουμε τον κύκλο της διαπλοκής, χωρίς να μας νοιάζει ποιον υποστηρίζει πολιτικά κάθε κανάλι.
- Αν κάποιο κανάλι είναι υγιές δεν έχει λόγο να αυτολογοκρίνεται
- Ο τρόπος που κάποιοι απέκτησαν συχνότητες, θυμίζει τον τρόπο που παραδόθηκαν στα ανατολικά κράτη περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου σε ολιγάρχες

- Εχουν αλλάξει 8 κυβερνήσεις. Ολες υπόσχονταν ρύθμιση του τοπίου αλλά καμία δεν το έπραξε.

- Αυτοί που απέκτησαν ως ολιγάρχες το δικαίωμα χρήσης των ραδιοτηλεοπτικών Μέσων είχαν αρκετή δύναμη να μπορούν να επιβάλλουν στις εκάστοτε κυβερνήσεις.

- Παράδειγμα ο βασικός μέτοχος, απεδείχθη ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν μεγαλύτερη δύναμη από τις κυβερνήσεις, που δεν είχαν την αντοχή να φτάσουν μέχρι το τέλος

- Όταν ανοίγεις μια κόντρα πρέπει να είσαι αποφασισμένος να φτάσεις μέχρι το τέλος, αλλιώς καλύτερα να μην την ανοίξεις καθόλου.

- Για Στουρνάρα: Στους ανθρώπους που επιτελούν έργο δεν έχουμε διάθεση ρεβανσισμού. Απαιτούμε να είναι συνεπείς στο έργο τους και να τη ρούν την εθνική γραμμή. Ο κ. Στουρνάρας θα κριθεί από την ικανότητά του να διαχειριστεί την ορθή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος

- Για εξεταστική: Η εξεταστική δεν γίνεται για να στοχοποιηθούν άνθρωποι αλλά για να αναδειχθούν τα σκοτεινά σημεία».