ΕΝΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ

wpid-wp-1435657635873.jpeg

Δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για να μας οδηγησουν σε Grexit η να οδηγήσει η κυβέρνηση τη χώρα σε Grexit. Ειναι σαφές οτι το αφήγημα της εξόδου απο την ευρωζώνη προωθείται απο γνωστά κέντρα που επιθυμούν να μην διαταραχθεί το status quo οσον αφορά την λήψη οικονομικοπολιτικων αποφάσεων στην Ευρωζώνη.

Η Γερμανία με πρόσχημα την κρίση (που δεν είναι ελληνική αλλα συστημική ), και την δήθεν εξυγίανση των ασθενών ( sic οικονομιών) έχει επιβάλει στην ελληνική οικονομία ειδικά, μια θεραπεία σοκ η οποία είναι βέβαιο οτι οδηγεί τον ασθενή σε βέβαιο θάνατο , και ως προς αυτό συνηγορούν ολο και περισσότεροι οικονομολόγοι.

Προς επίρρωση των ανωτέρω αρκεί κανεις να ρίξει μια ματια στο διάγραμμα αλλα και την κλινική εικόνα του ασθενούς για να συμπεράνει οτι η θεραπεία απέτυχε και ο ασθενής πνεει τα λοίσθια.

Το αφήγημα οτι φταίνε οι Έλληνες και οτι τα οικονομικά μέτρα είναι σωστά και αποδίδουν σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης, εκπορεύεται απο τα ίδια κέντρα -ξένα και ντόπια- και ειναι τόσο εξόφθαλμα ψευδές , οσο και ο τρόπος που χτίστηκε αυτο το βουνό χρέους που βαραίνει τις πλάτες μας .

Τα μέτρα κατάφεραν στο ΑΕΠ χώρας ένα καταστροφικό πλήγμα ανάλογο εκείνου που επέφερε ο Α παγκόσμιος πόλεμος.

Διαβάζοντας κανείς ξένο τύπο βλέπει ότι όλο και περισσότεροι οικονομολόγοι αλλα και ο ιδιος ο Strauss Kahn προσφάτως πιέζουν προς μια λύση που θα περιέχει μια σημαντική ελάφρυνση του χρέους αλλά και ενα επενδυτικό πρόγραμμα.

Παρ’ όλα αυτά οι Γερμανοί έδειξαν κατα την διαπραγμάτευση οτι είναι σχεδόν εμμονικά προσκολλημένοι σε μια λάθος μέθοδο επίλυσης της ελληνικής (σύμφωνα με την συλλογιστική τους) κρίσης.

Είναι άραγε οι Γερμανοί τοσο κουτοί ωστε να εμμένουν τοσο συστηματικά σε μια λάθος μέθοδο επίλυσης του προβλήματος , ή καμώνονται οτι πράττουν όπως πράττουν στα πλαίσια μιας ψευδο-Καντιανης* ηθικής που επιτάσσει σεβασμο στο νόμο τους ωστε η δικη τους αρχή να καταστεί καθολικός νόμος .
Ουτε το ένα ούτε το άλλο . Οι Γερμανοί ειναι λαός που εργαστηκε συστηματικά και προγραμματισμένα οντας προσηλωμένοι σε ενα όραμα στο όραμα της Ευρώπης ,μονο που το οραμα των ηγετών της Ευρωπης των λαών και του Ευρωπαϊκού κεκτημένου μετατράπηκε σταδιακά τα τελευταια τριαντα πεντε χρόνια σε Ευρώπη των Τραπεζών και των σκοτεινών λόμπι των Βρυξελλών. Ποιος ειναι ο ρολος της ΕΚΤ ; που είναι η αλληλεγγύη των λαών ; ο ρόλος του Ευρωκοινοβουλίου ειναι πλεον διακοσμητικός ; θέλουμε σαν Ευρωπαίοι μια Ευρώπη όπου τα γουρούνια «PIGS» sic θα νιώθουν και θα ειναι ολο και περισσότερο φτωχοί συγγενείς του Βορρά ; ειναι θεμιτό και ηθικό μια χώρα να καταρρακωνεται ηθικά στα πλαίσια μιας ενορχηστρωμένης προπαγάνδας; ποιές οικονομικές θεωρίες πρεσβεύουν την εξωφρενική περιστολή δαπανών χώρας που ειναι υπο πτώχευση χωρίς παράλληλα δραστικό κούρεμα του χρέους ; εφαρμόζονται στην Ευρώπη δυο μέτρα και σταθμά οσον αφορα την καταπολέμηση της διαφθοράς ; ( βλπ σκανδαλο Lux Leaks), που πήγε η αρρωγη των εταίρων οταν ζητήθηκε δικαστικη συνδρομή για το σκάνδαλο Ζιεμενς – Χριστοφοράκου ; γιατί οι Γερμανοί δεν αναγνωρίζουν τις δίκαιες και ηθικές αξιώσεις της Ελλαδας οσον αφορα τις πολεμικές αποζημιώσεις αλλα και το επαίσχυντο κατοχικό δάνειο ;;;;;;;;;;;;;
Τελευταίο και πιο δραματικό ερώτημα που είναι και επιλογος- κορύφωση του ελληνικού δραματος.Γιατί οι θεσμοί (μη χεσω) ασκώντας μια παρελκυστικη τακτική, καθ’ολη την διάρκεια των διαπραγματεύσεων επιχείρησαν να εξουθενωσουν οικονομικά την χώρα (και το καταφεραν) και να αποδομησουν σταδιακά μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση στα ματια του Ελληνικού λαού ;
Η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα είναι απλή.
Οι Γερμανοί εργάστηκαν συστηματικά απο την έναρξη της κρισης προσηλωμένοι σε ενα στόχο και αυτός δεν ήταν η επίλυση της.

Ο στόχος εξαρχής ήταν το ξέπλυμα των τοξικών ομολόγων που κατείχαν οι γερμανικές και γαλλικές τράπεζες μεσα στην κολυμπήθρα του Σιλωαμ της ΕΚΤ . Μεταφέροντας το χρέος απο τις πλάτες των τραπεζών στις πλάτες του Ελληνικού κράτους έπρεπε να κανουν παράλληλα κάτι ·κατι στο οποίο είναι πολύ καλοί και διαθέτουν και την απαραίτητη τεχνογνωσία . Επρεπε να δαιμονοποιησουν εναν λαο για να δικαιολογήσουν μια σαδιστικά εξουθενωτικη( μεχρι τελικης εξόντωσης ) τιμωρία. Στην πορεία όμως και επειδή η κρίση ηταν συστημική προέκυψαν και άλλοι ασθενείς οι οποίοι έπασχαν απο την ιδια ασθένεια, και ακολούθησαν την ιδια θεραπεία αφού προηγουμένως ειχαν και αυτοί, κατα την προσφιλή τακτική των Γερμανων δαιμονοποιηθει.Εμβαπτισθησαν λοιπον εν μια νυκτί γουρούνια και τους κρεμασαν στα μανταλάκια όπως λεει και ο λαος μας. Το πρόβλημα είναι οτι σύμφωνα με το αφήγημα των Γερμανών και των Γάλλων σε ρολο πλέον δεύτερο, αλλα και των ημετερου Ιερατείου της πιο βαρβαρης νεοφιλελευθερης πολιτικής τα γουρούνια δεν δείχνουν να αναρρωνουν παρ ολες τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις.Και δεν πρόκειται να αναρρωσουν διότι η υπαρξη μιας πλεονασματικης Γερμανικής οικονομίας προϋποθέτει ως αναγκαία και ικανή συνθήκη εναν ελλειμματικό νότο, εμάς…… τα γουρούνια!
Οι Γερμανοί δεν ενδιαφέρονται για μια ενοποιημένη οικονομικά Ευρώπη , δεν εχουν την δύναμη **και την διάθεση να αντιμετωπίσουν την κρίση ( η Μερκελ σαν καγκελάριος δεν θα επωμιστεί ποτέ αυτη την ευθυνη απλα διοτι οι γερμανοί φορολογούμενοι δεν θα της το συγχωρουσαν).Η Γερμανια ενδιαφέρεται για τα ωφελη πού θα προσκομίζει απο μια οικονομική ένωση που θα ορίζεται γεωγραφικά, απο τα ορια των κρατων μελών της και οπου η οικονομική πολιτική θα ασκείται απο αυτήν σε ηγεμονική θέση, με όργανο το Eurogroup του οποίου ο θεσμικος ρόλος (οπως αποκαλύφθηκε στις διαπραγματευσεις) ειναι δυσδιάκριτος εως σκοτεινός.Σε αυτο το κατασκεύασμα που απέχει παρασάγγας απο το δικο μας όνειρο μιας ενιαιας δημοκρατικής Ευρώπης, οι δεύτεροι και τριτοι ρόλοι ειναι μοιρασμενοι σε χώρες δορυφόρους της Γερμανίας , που σε αντάλλαγμα της τυφλης υπακοης θα εχουν ισως ενα μεγαλύτερο ή μικρότερο οικονομικό όφελος. Μια Euroland οπου οι Γερμανοί μαζί με τους εξωνημενους και ομονοουντες συν-εταιρους επιφυλάσσουν για τους Ελληνες το ρόλο του παρία , του κακοπληρωμένου γκαρσονιου, του υποσιτιζομενου γέροντα και του ανέργου νέου, σε μια αιώνια αποικία χρέους .Μια Euroland οπου οι καταδικασμενοι νότιοι Έλληνες θα αποτελούν το παράδειγμα για όσους τολμήσουν να σηκώσουν κεφάλι στην ηγεμονική προσταγή της Γερμανίας.
Οι Γερμανοί όμως είναι συστηματικοι και προνοητικοι. Το plan b της Γερμανίας ειναι μεγαλοφυες . Οταν το καράβι της οικονομικής ένωσης αρχισει να μπάζει πολλα νερά και αφού εχουν αποκομίσει τεράστια οφέλη απο την κρίση (γεγονός που αποκρύπτεται συστηματικά απο την επιχειρηματολογία των νεοφιλελευθέρων) θα το εγκαταλείψουν στην τυχη του αφήνοντας πισω μια οικονομική έρημο (every way you look at it you loose) υιοθετώντας ξανα το μάρκο (euromark)
Οσοι απο μας νομίζουν οτι θα καταφέρουμε να επιβιώσουμε σε αυτό το μέλλον που απλώνεται ζοφερά μπροστά μας πλανώνται πλάνην οικτράν
Επιμύθιο – καθαρσις – δεκάλογος ενος……καταδικασμένου .

1. Αρνούμαι να υποκυψω στην ραγιαδικη λογική του ….μαζί τα φάγαμε. Εγω τουλάχιστον τρώω μέχρι σήμερα το φαγητό που καταφέρνω να κερδίζω τίμια απο την περιουσία που οι παπούδες, οι γονεις μου και εγω μόχθησαμε για να αποκτήσουμε.

2. Δεν εχω πάρει θαλασσοδανεια , ΕΣΠΑ ,μιζες , δωρακια, φακελάκια , προμήθειες απο εξοπλιστικά , παράνομες επιδοτήσεις
3

. Πλήρωνα και πληρώνω την εφορία που μου αναλογούσε βάσει μιας ειλικρινούς φορολογικής δήλωσης την οποια το ληστρικό μεχρι σήμερα κράτος θεωρούσε ανειλικρινη και εξαναγκαζομουν ετσι να υποβάλλω δήλωση περαίωσης ωστε να αποφύγω ετσι κάποιους απίθανους, διορισμένα ορνεα μιας κομματικής ευνοιοκρατίας που μιμουμενα την πρακτική των ευεργετών (κομματαρχων , βουλευτών ) προσπαθούσαν να ξεσκίσουν τις σάρκες μου.

4. Αρνουμαι στην λογική του μαζί τα φάγαμε, να γινω κουκουλοφόρος δειχνοντας το φίλο, τον γείτονα , τον ευσυνείδητο φορολογούμενο , τον δημοσιο υπαλληλο, και τον σκληρά εργαζόμενο ελεύθερο επαγγελματία ,

5. Αρνούμαι το νεοφιλελεύθερο αφήγημα που λέει οτι ΟΛΟΙ οι πολιτικοί ειναι εξαγορασμενοι, σάπιοι ,φοροδιαφεύγουν παίρνουν μιζες , εχουν λεφτά στο εξωτερικό

6. Αρνουμαι την Γκαιμπελικη προπαγάνδα οτι ολοι οι Έλληνες ειναι σάπιοι, διεφθαρμένοι, τεμπέληδες ,ανίκανοι να παράξουν οτιδήποτε , και ως εκ τούτου τους αξιζει η πιο επωδυνη , η πιο παραδειγματική τιμωρία

7. Εχω πληρωσει φόρο για το σπιτι που ο πατερας μου μοχθησε να μου κληροδοτήσει και αρνούμαι να πληρώσω κεφαλικο φορο ΕΝΦΙΑ για ακινητο που δεν μου αποδίδει κανενα εισοδημα.

8. Εχω συμπληρωσει 31 χρόνια ασφαλισης με αιμα και κάποιοι σωτήρες ξενοι και ημετεροι θεωρησαν καλο να να ελαφρύνουν το ταμείο μου απο τις εισφορές μου βαπτιζοντας σε μια νυχτα τα αποθεματικά μου- ομόλογα του ελληνικου δημοσίου- για να τα κουρεψουν ωστε να σώσουν τις τράπεζες , επιβαρύνοντας με σαν φορολογούμενο και με το κόστος αναδιάρθρωσης (μαγικό ε)
8Αρνούμαι την λογική οτι ο αγώνας για το δίκαιο είναι χαμενος.**** Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.
9. Αρνούμαι να υποκυψω στην λογική του εγω βολεύτηκα , του δεν υπαρχει εναλλακτική , να σκύψουμε το κεφάλι γιατί θα πεινασουμε
10. Ειμαι Έλληνας δημοκράτης που επιθυμώ να ζω σε μια Ευρωπη ισοτιμη , δικαια , με προσήλωση στο Ευρωπαϊκό κεκτημένο και θα ψηφίσω ΟΧΙ στην συνέχιση αυτής της βάρβαρης πολιτικής που κατέστρεψε τον παραγωγικό ιστό της χώρας μου .

Η συνέχιση απο μερους των πιστωτών χωρις την συναίνεση μου αυτής της πολιτικής που θα καταστρέψει ολοκληρωτικά την Οικονομία ισοδυναμεί με κήρυξη οικονομικου πολέμου και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται απο εμάς.

Στο πρόσωπο καθε νεου που φεύγει μετανάστης βλέπω το παιδί μου , στο πρόσωπο του γεροντα που λιμοκτονει και δεν εχει λεφτά να αγοράσει φάρμακα βλέπω τον πατερα μου , στο πρόσωπο της γερόντισσας που ψάχνει στον κάδο των σκουπιδιων βλέπω την μάνα μου , στο πρόσωπο των ανέργων νέων που οι επαίσχυντοι πολιτικοί εκλεψαν την ζωή βλέπω τον εαυτό μου νεο , στο πρόσωπο του συνταξιούχου οικογενειάρχη που του έκοψαν την σύνταξη βλέπω τον εαυτο μου γέρο, και ολες αυτες οι μορφές με κάνουν δυνατό να αντέξω την βρώμικη προπαγάνδα τους τις απειλές τις φοβέρες και τις άναρθρες τσιριδες και να τους φτύσω κατάμουτρα ΟΧΙ .

Για ολους αυτούς τους λόγους αλλα και για εναν ακόμα , επειδή θελω να βλέπω τον εαυτό μου στον καθρέφτη και να νοιώθω άνετα απέναντί του, ψηφιζω ΟΧΙ και ακόμα κι αν αυτο εχει σαν συνέπεια την φυσική μου εξόντωση δεν θα εχει καμία σημασία.΄Απλά θα εχει μείνει ενα γουρούνι λιγότερο χερ Σόιμπλε.

( Εγραψε ο Αντώνης Μπότσαρης )