Λίγο πριν το δημοψήφισμα

wpid-wp-1435730173524.jpeg

Τούτο είναι το τελευταίο κείμενο που γράφω πριν από το δημοψήφισμα. Μετά θα περιμένω νηφάλιος το αποτέλεσμα της Κυριακής και θα το απολαύσω το απόγευμα της ίδιας ημέρας, μόλις κλείσουν οι κάλπες.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έχει ήδη κριθεί και δεν αναστρέφεται που να χτυπιέται ο ποταμάκης ανάποδα. Το μόνο που μπορεί τώρα πια να το επηρεάσει είναι να κάνουν κανά δυο-τρεις ακόμα δηλώσεις ο Σουλτς, ο Γιούνκερ και το συνάφι τους, ώστε να φτάσει πλέον το «όχι» σε δυσθεώρητα ύψη.

Με την ευκαιρία, επιθυμώ να πληροφορήσω όσους σκοπεύουν να ψηφίσουν «ναι» ότι, είτε το συνειδητοποιούν είτε απλώς ψηφίζουν αμέριμνοι, συντάσσονται πάντως, θέλουν δεν θέλουν, με την επιστροφή του Σαμαρά, του Βενιζέλου και της πρότερης κατάστασης, την οποία ευτυχώς, πλην όμως με ασυγχώρητη αργοπορία, ο ελληνικός λαός έστειλε τον Ιανουάριο στον αγύριστο.

Κάνω ειδική μνεία στους αμέριμνους και τους ξεχωρίζω από τα λαμόγια, διότι αυτή τους ακριβώς η αμεριμνησία τους παρέδωσε ως εύκολη λεία σε όσους εκμεταλλεύονταν τον ελληνικό λαό τόσα χρόνια και μας οδήγησαν εντέλει εδώ όπου μας οδήγησαν. Όσοι δεν το έχουν καταλάβει αυτό μετά από όσα έχουμε τραβήξει, λυπάμαι αφάνταστα αλλά δεν θα το καταλάβουν ποτέ.

Σε κάθε περίπτωση, να ξέρουν ότι το «ναι» τους ισοδυναμεί με συνολική και συγκεφαλαιωτική έγκριση όλης της αγριότητας, που έχουν μέχρι τώρα υποστεί από τους Σαμαράδες και τους Βενιζέλους. Συνολική και συγκεφαλαιωτική! Ας το σκεφτούν αυτό κι ας το λογαριάσουν.

Οι λόγοι για τους οποίους θα ρίξουν το… δικό τους «ναι» στην κάλπη μπορεί να τους φαίνονται προσωπικά επεξεργασμένοι, αλλά δεν είναι παρά άλλο ένα σετ από λόγους, με τους οποίους οι Σαμαράδες και οι Βενιζέλοι τους δουλεύουν και αυτή τη φορά, όπως τους δούλευαν πάντα αυτοί οι επιτήδειοι, υπολογίζοντας ότι έχουν να κάνουν με χάφτες.

Για όσους ψηφίσουν «όχι» υπάρχει ελπίς.

Καλή ψήφο!
sotosblog