Μας λέγαν πως θα ΄ρθουν να μας σώσουν

wpid-wp-1438804173243.jpeg

Είναι φορές που γελάω. Όχι ,όχι ετσι. Αλλιως. Είναι φορές που δεν γελάω με αυτά που βλέπω γύρω μου. Μάλλον κλαίω.Θα πάω να βοηθήσω έναν άνθρωπο που έχει την ανάγκη μου. Να διωξω το κακο, τον τύραννο.Να ορθωσω το ανάστημά μου. Να φωνάξω ως εδώ . Και μόλις μου ανοίξει την πόρτα του,να πω, μια στιγμή να το σκεφτώ και στο τέλος να καταλήξω πως η υποταγή σε αυτό το κακο που λίγες στιγμές πριν ορκιζόμουν ότι θα τον απαλλαξω,ειναι μονοδρομος, η καλύτερη δυνατή λύση για τον κακόμοιρο άνθρωπο.
Αυτό ακριβώς έγινε και με τούτη την κυβέρνηση.Αυτό ακριβως. Όλα τα άλλα είναι πληρωμένες απαντήσεις για τους δημοσιογραφισκους της σειράς. Η αυτοσκοπος για εκείνους που θέλουν να γαντζωθουν στο δέντρο της εξουσίας με τους γλυκούς καρπούς. Μόνο που αυτή την φορά δεν φταίει ο οφις αλλά η γλυκύτητα των καρπών που εύκολα εθιζουν τον καιροσκόπο, τον αμαθή,
τον αλαζόνα, το ανθρωπάκι που για εκείνον η μόνη αξία είναι το συμφέρον του και τίποτα άλλο.
Μια κυβέρνηση παλιάτσων ακριβών θα έλεγα για τους πολίτες, ένας ακόμα θίασος όπως οι προηγούμενοι που ορκίζονταν πως βλέπουν τα πράγματα στα σοβαρά. Ειναι από την ίδια πάστα της διαφθοράς, από όπου ξεπήδησαν και οι φιλοχρήματοι γιατροί,οι αγορασμένοι δικαστές, οι επίορκοι δημόσιοι λειτουργοί.Δεν τους βαρέθηκες θα μου πείτε; Απόλυτα. Αλλά δεν έχει τέλος από δαύτους.Ειναι και αμέτρητοι.Ξεκινούν απο την πολυπληθή βουλή και φτάνουν μέχρι και τον τελευταίο εκπρόσωπο αυτού του σάπιου κράτους.Μέσα σε αυτους, οι καλοί,χάθηκαν. Πνίγηκαν.
Τώρα ήρθε η σειρά των αριστερών παλτών να μας σώσουν αφού απέτυχαν τα δεξιά και τα κεντροαριστερά παλτά.Μόνο που τα ρούχα δεν κάνουν τον παπα.Τα φοράνε σκυλιά που γαβγίζουν σίγουρα για τον ρόλο του σωτήρα.Τα βρήκαν κάπου πεταμένα παρατημένα και τα φόρεσαν.Και τώρα ηρθε η ώρα να μας σώσουν και αυτοί….Καημένη Ελλάδα. Καημένοι Έλληνες.

pitsirikidotnet.gr