ΠΡΟΤΑΣΗ-ΣΟΚ! Τσουχτερό επιτόκιο έως 10% ζητάνε οι δανειστές για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

wpid-wp-1438877493522.jpeg

«Ξύρισμα» στη ρύθμιση των 100 δόσεων φέρνει η συμφωνία με τους δανειστές, καθώς θα υπάρξει αυστηρότερη αντιμετώπιση των οφειλετών που είχαν την οικονομική δυνατότητα και δεν πλήρωναν, ενώ ουσιαστικά «επιβραβεύτηκαν» από την υπαγωγή τους στο νέο καθεστώς που ισχύει, πληρώνοντας είτε σημαντικά χαμηλότερα πρόστιμα και προσαυξήσεις είτε πετυχαίνοντας την πλήρη διαγραφή τους.
Οι παρεμβάσεις που σχεδιάζει αφορούν την εισαγωγή εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, γεγονός που σημαίνει ότι αυτόματα με την υιοθέτησή τους για αρκετούς οφειλέτες θα μειωθεί ο αριθμός των υπολειπόμενων δόσεων και θα αυξηθεί αντίστοιχα το ποσό της δόσης.
Με τους δανειστές να πιέζουν για αλλαγές στη ρύθμιση το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει ήδη διάφορα σενάρια που κινούνται στο εξής πλαίσιο:

• Εισαγωγή περιουσιακών και εισοδηματικών κριτηρίων.
Με τη θέσπιση συγκεκριμένων κριτηρίων θα περιοριστεί ο αριθμός των δόσεων που έχουν επιλέξει οφειλέτες οι οποίοι διαθέτουν σημαντική περιουσία και εισόδημα, που οδηγεί φυσικά στην αύξηση του ποσού της μηνιαίας δόσης για τις δόσεις που υπολείπονται.
Για παράδειγμα ένας φορολογούμενους με υψηλό εισόδημα ή τραπεζικές καταθέσεις που έχει υπαχθεί στη ρύθμιση και επέλεξε να εξοφλήσει τη ληξιπρόθεσμη οφειλή του σε 100 δόσεις με την εισαγωγή κριτηρίων, αυτομάτως θα μειωθεί ο αριθμός των δόσεων και θα αυξηθεί το ποσό της μηνιαίας δόσης.
• Αύξηση του επιτοκίου για τις ρυθμισμένες δόσεις από 8% – 10%. Σήμερα, ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 5.000 ευρώ ρυθμίζονται άτοκα, ενώ το επιτόκιο για μεγαλύτερα ποσά είναι 3%.
• Αυτόματη «αποβολή» από τη ρύθμιση των φορολογουμένων-οφειλετών που δεν εκπληρώνουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους.

pitsirikidotnet.gr

http://www.triklopodia.gr/protasi-sok-tsouchtero-epitokio-eos-10-zitane-danistes-gia-ti-rithmisi-ton-100-doseon/