Ο Ιερώνυμος και ο Άνθιμος να κερδάνε…

wpid-wp-1444835349245.jpeg

Εξαιρετικά καλά πάει το σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στον διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους, αφού, σύμφωνα με το ΦΕΚ της 28ης Σεπτεμβρίου, οι Μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών εξαιρούνται από τα capital controls. Θαύμα!

Συγκεκριμένα, οι Μητροπόλεις μπορούν να σηκώνουν έως 10.000 ευρώ μηνιαίως, ενώ η Αρχιεπισκοπή 20.000 ευρώ κι αυτό είναι πολύ λογικό, αφού αν δε σηκώσει ο Ιερώνυμος 20 χιλιάρικα το μήνα για το σέρβις της BMW, πώς θα ζήσει; Άσε που μπίζνες με 60 ευρώ τη μέρα δε γίνονται. Τα 60 ευρώ είναι για τους φτωχομπινέδες.

Μάλιστα, η Ιερά Σύνοδος έβγαλε και δική της θεόπνευστη εγκύκλιο για το θέμα κι αυτό είναι πολύ σωστό, αφού τίποτα δεν θεωρείται επίσημο σε αυτόν τον τόπο αν δεν πάρει το χρυσόβουλο της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος.

Όπως όλα δείχνουν, η πρόσφατη συνάντηση του Υπουργού Θρησκευμάτων – το Παιδείας ξεχάστε το  – Νίκου Φίλη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο απέδωσε καρπούς, ενώ υπάρχει η σκέψη το Eλληνικό Kράτος να παραχωρήσει στην Εκκλησία όλα τα εδάφη βόρεια της Λαμίας, αξιοποιώντας το γνωστό σύνθημα «Ελλάδα είναι μέχρι τη Λαμία από ‘κει και πάνω είναι Εκκλησία», ώστε ο πολυπόθητος διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους να γίνει επιτέλους πραγματικότητα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος χαιρέτισε την αμερόληπτη πρωτοβουλία της προοδευτικής μας κυβέρνησης, λέγοντας ότι τα capitals controls είναι του Διαβόλου ενώ η προνομιακή ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων για την Εκκλησία είναι θέλημα Θεού και εντάσσεται στις καλές σχέσεις που οφείλει να έχει το Ελληνικό Κράτος με τους νταβατζήδες του. Δηλαδή καλύτερη είναι η Μέρκελ από το παπαδαριό;

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος είπε ότι θα επενδύσει τα πρώτα 10.000 ευρώ που θα σηκώσει στην επανένταξη των ομοφυλόφιλων, που έχουν κατακλύσει τον Κλήρο και πηδιούνται αβέρτα μεταξύ τους, και στους μετανάστες, που λόγω ανωμαλίας γεννιούνται εκτός Ελλάδας, ενώ όσα περισσέψουν θα σταλούν στο Παπάφειο Ίδρυμα για την καλύτερη συγκάλυψη υποθέσεων βιασμού ανηλίκων.

Από τη μεριά του, ο προληπτικός Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν η Εκκλησία ΑΕ να αντιμετωπίζεται σαν μια απλή επιχείρηση που πληρώνει φόρους, ΕΝΦΙΑ και άλλα τέτοια πράγματα του Σατανά, αφού υπάρχει κίνδυνος η Κυβέρνηση να ξεφύγει από τον δεξιό χαρακτήρα της και να πέσει φωτιά να την κάψει.

Τέλος, μετά τα παράπονα που δέχτηκε για το στρατιωτικό τζάκετ που φόρεσε πρόσφατα, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι τις προσεχείς μέρες θα επισκεφτεί το Άγιο Όρος ντυμένος καλόγερος, ενώ δίνει αγώνα δρόμου να αφήσει γενειάδα και να πάρει 200 κιλά για να μοιάζει με τραγόπαπα.

image

Πατρίς-Θρησκεία-Σοσιαλδημοκρατία!

(Ανήθικο δίδαγμα: Παρακολουθώντας τις οργισμένες αντιδράσεις στα social media για το θέμα, θα έλεγε κανείς ότι ζούμε στην πιο προοδευτική κοινωνία του κόσμου. Τα “χουμε ξαναπεί: μερικές χιλιάδες άνθρωποι είμαστε που τα καταγγέλουμε μεταξύ μας για να ξεκαυλώνουμε. Η συντριπτική πλειοψηφία θέλει ράσα και σκοταδισμό.)

http://thethreemooges.blogspot.com/2015/10/ekklisia-capital-controls.html