Souvlaki, Mouzaka, Malaka

wpid-wp-1444819812059.jpeg

Μονίμως λέω δεν έχει κανένα νόημα να γράψω οτιδήποτε άλλο, αλλά έλα που γαμιέται το σύμπαν στο παράθυρό μου και δεν μπορώ να μην πάρω μάτι. Και μιλάω για το ιντερνετικό παράθυρο. Επίσης, να πω ότι πάντα προσπαθώ να είμαι σύντομος γιατί ο κόσμος βαριέται να διαβάζει. Αυτή την φορά στα παπάρια μου, δεν θα είμαι.

Βλέπω λοιπόν για άλλη μια φορά αυτά τα κωλο-memes με την φάτσα του Άδωνη και δεν αντέχω.

Καλά, αν είσαι ζώο οκ, είσαι ζώο.

Εσείς οι υπόλοιποι, οι κουλ, οι ψαγμένοι, οι διαβασμένοι, οι αριστεροί, οι γαμάτοι, οι όποιοι, τι ασχολείστε ρε μαλάκες με τον κόπανο;

Ειλικρινά, πόσο μαλάκες είστε;

Είναι αστείος; Δεν υπάρχει τίποτα άλλο αστείο;

Ξέρετε τι σημαίνει κουλτούρα; Πολιτισμός;

Κουλτούρα είναι οι καθημερινές σου μικρές ενασχολήσεις φίλε μαλάκα Έλληνα. Αν ακούσεις το καινούριο τραγούδι του Καρβέλα από περιέργεια και το βάλεις να το ακούσει και άλλος, παράγεις μια υποκουλτούρα.

Τον ξέρεις τον όρο. Trash λέγεται. Trash tv, trash internet, trash sites, trash σχέσεις, trash πολιτικοί, trash. Σκουπίδια.

Καθημερινά παράγεις ή μοιράζεσαι ή διαμοιράζεις ή παρακολουθείς σκουπίδια.

Συγγνώμη, μαλάκα γαμάτε Έλληνα, άμα σου χαλάσω την άποψη για το πόσο γαμάτος είσαι, αλλά αυτό σημαίνει ότι και εσύ είσαι σκουπίδι.

Βαριέσαι να διαβάσεις ένα μεγάλο κείμενο, δεν έχεις διαβάσει ούτε 5 σελίδες στο Wikipedia για έναν αρχαίο Έλληνα, αλλά καθημερινά βλέπεις άπειρο σκουπιδιαριό.

Να σου πω μια μαλακία; Μια μέρα θα έχει γίνει τόσο σκατά το μυαλό σου, που πλέον δεν θα μπορείς καν να διακρίνεις την διαφορά.

Θα έχεις γίνει και εσύ ζώο που νομίζει ότι ο κάθε Άδωνης και ο κάθε Ντόναλντ Τραμπ και ο κάθε Χίτλερ, είναι σωστός να τον ψηφίσουμε.

Και όπως συμβαίνει όταν η Ιστορία σκάει στην μάπα σου σαν φάρσα, τότε δεν γελάς καθόλου. Τότε κλαις, μαλάκα.

Τι ακριβώς σε κάνει να νομίζεις ότι, αν μαλακίζεσαι όλη μέρα, στο τέλος της μέρας δεν είσαι απλώς ένας μαλάκας;

Αν όλη μέρα διαβάζεις μαλακίες, βλέπεις μαλακίες, γελάς με μαλακίες, τρως μαλακίες, ανέχεσαι μαλακίες, ψηφίζεις μαλακίες, πες μου ρε φίλε, γιατί δεν είσαι μαλάκας;

Είναι οι άλλοι; Όχι εσύ;

Να σου πω μια μικρή ιστορία.

Έχω πάει στο περίπτερο να πάρω τσιγάρα. Έρχεται τρέχοντας και αλαφιασμένη μια 18χρονη κοπέλα, με το μποξεράκι της και ένα φανελάκι. Τα ρούχα της και μόνο λένε ότι βγήκε τρέχοντας απ’το σπίτι. Ακολουθεί ο εξής διάλογος με τον περιπτερά:

-Τί έγινε Μαρία γιατί τρέχεις;

-Άσε, άσε βλέπω τώρα την Λαμπίρη, γίνεται χαμός. Έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ Βορείων και Δυτικών προαστίων για το Γκούτσι φόρεμα του Μαζωνάκη. Χαμός, έχει βγει κόσμος στους δρόμους, πλακώνονται, χαμός. Έβαλε διαφημίσεις τώρα και ήρθα να πάρω το Ciao να δω αν λέει και τίποτα άλλο. Πάω, πάω, φεύγω, γειά.

Λοιπόν, αυτή ήταν μια κοπέλα στα 18 της. Είχε μόλις τελειώσει το σχολείο, το μυαλό της θεωρητικά είχε ακόμα φρέσκια στην γνώση που της έδινε τόσα χρόνια το σχολείο. Στα χρόνια που θα ακολουθήσουν, αν κρίνεις και από την -εκείνη την- εξυπνάδα της, οδεύει προς την πλήρη στοκοποίηση. Μπάζο. Σκουπίδι.

Εσύ που το διαβάζεις αυτό και γελάς, έβλεπες και εσύ Λαμπίρη και Τατιάνα και όλο το σκουπιδιαριό. Όταν κάποιος μαλάκας σαν και εμένα φώναζε και μάλλιαζε η γλώσσα του, έλεγες έλα μωρέ, έχει πλάκα.

15 χρόνια μετά έχει πλάκα ακόμα; Γουστάρεις την κουλτούρα που παράχθηκε; Γουστάρεις που κατέρρευσε ο καπιταλισμός και δεν το πήρες πρέφα; Α κάτσε να σου πω και κάτι να μάθεις και κάτι.

Οι επιστήμες όπως τις έχουμε ορίσει, για να δεχθούν ότι μια θεωρία ισχύει, θα πρέπει να την δοκιμάσουν σε πείραμα.

Το μοναδικό πράγμα που λέγεται επιστήμη αλλά δεν έχει αποδείξεις είναι τα Οικονομικά. Είναι μια επιστήμη που χρησιμοποιεί μαθηματικά χωρίς να ξέρει αν ισχύουν. Πώς να το ξέρει; Αφού δεν μπορεί να κάνει πουθενά πείραμα.

Α όχι μαλακία είπα, αν φτιάξεις μια κοινωνία με ολόιδιους μαλάκες που θα δράσουν όπως ακριβώς περιμένεις ότι θα δράσουν, μπορείς να κάνεις μια χαρά το πείραμα σου. Θα έλεγες ότι προσεγγίζει την ακρίβεια του εργαστηρίου μάλιστα.

Και ξέρεις τί είσαι τότε, μαλάκα Έλληνα, ε; Είσαι και μαλάκας και πειραματόζωο. Αλλά έχεις χιούμορ γιατί γελάς με τον Άδωνη, άρα είσαι γαμάτος και όχι ζώο.

Λοιπόν, μαλάκα Έλληνα, τον Σωκράτη τον καταδίκασες γιατί όλη μέρα γύρναγε στο δρόμο και όποιον έβλεπε του έκανε την ζωή δύσκολη. Τους έλεγε μαλάκες και αυτός. Πιο κομψά όμως. Και εγώ τόσα χρόνια κομψά το έκανα, τώρα όμως έχω σιχτιριάσει.

Ο Μαρξ εκείνος ο γραφικός που μίλαγε για ουτοπίες, ξέρεις, έλεγε ότι μια μέρα εφόσον πετύχουμε τον κομμουνισμό και όλοι την περνάμε ζωή και κότα θα πετύχουμε την Γενική Διάνοια. Το έλεγαν και μερικοί άλλοι πολύ παλιότεροι. Δεν θα σου πω τί είναι αυτό, ρε μαλάκα Έλληνα, ψάξε το μόνος σου.

Σκέψου όμως πόσο ουτοπία είναι το εξής: είσαι ένα κοριτσάκι 10 χρονών στα Μπόρα-Μπόρα και έγραψες ένα φανταστικό ποίημα. Και το ανεβάζεις στο ίντερνετ. Και μέσα σε μία μέρα το έχουν διαβάσει 1 εκ. άνθρωποι. Αυτό πόσο ουτοπικό ακούγεται, ρε μαλάκα; Αλλά εσύ επιμένεις να ασχολείσαι με σκουπίδια.

Ο Σωκράτης έλεγε τον εαυτό του αλογόμυγα. Μάντεψε ποιος είναι το άλογο και ποιος τα σκατά.

Οπότε, τόσο μαλάκας που είσαι θα σου πω και εγώ αυτό που λες και εσύ όλη μέρα.

Άι γαμήσου μαλάκα.

Και εσύ και όλο σου το σόι και ο φασισμός που αφήνεις να μεγαλώνει με την μαλακία που σε δέρνει. Σε θυμάμαι στην Ίο να τραγουδάς όλη μέρα στην πισίνα μαζί με την αγέλη σου «σας γαμάμε απ’το κώλο» προς τους ξένους.

Προσπαθούσα να σου μιλήσω κομψά τότε.

Τώρα άι και γαμήσου. Μαλάκα.

Πιτσιρίκο μου σε φιλώ, να είσαι καλά

Βασίλης

(Αγαπητέ Βασίλη, πες τα να φύγουν από μέσα σου. Δεν πρέπει να τα κρατάμε μέσα μας γιατί θα αρρωστήσουμε. Βασίλη, αυτό το τίποτα και η πλήρης απόσάθρωση της ελληνικής κοινωνίας είναι κάπως τρομακτικά πράγματα. Και βέβαια οδηγούν ντουγρού στον φασισμό. Αλλά αυτή είναι και η πραγματικότητα. Αλλά ευτυχώς έχουμε φίλους να πιαστούμε. Καλή δύναμη. Να είσαι καλά.)

http://feedproxy.google.com/~r/pitsirikos/uPfN/~3/jcrR6n_VWVY/