Είναι φίλη μας η Siemens … Πλήρης κάλυψη από ΝΔ , ΠΑΣΟΚ (και ΣΥΡΙΖΑ!!!) στην αμαρτωλή γερμανική εταιρία

wpid-wp-1450900552101.jpeg

Είναι φίλη μας η Siemens … Πλήρης κάλυψη από ΝΔ , ΠΑΣΟΚ (και ΣΥΡΙΖΑ!!!) στην αμαρτωλή γερμανική εταιρία
Ο «εξωδικαστικός συμβιβασμός» στη ζυγαριά της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας


     style="display:inline-block;width:250px;height:250px"
     data-ad-client="ca-pub-9897597435333950"
     data-ad-slot="5336220628">


Στουρνάρας: Μα, ήταν επωφελής συμφωνία! (Ενθέρμως μαζί του και η κυρία Τασία)
Σφοδρή αντίδραση μόνο από τη Χρυσή Αυγή- Εξαλλη με τη μεθόδευση η Ζωή

Ομαδική αμνησία έπαθαν χθες τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας! Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι σύσσωμοι έκαναν τα… στραβά μάτια για την υπόθεση της Siemens και τις ευθύνες του ανθρώπου που έβαλε την υπογραφή του στον περιβόητο εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη γερμανική εταιρία. Ετσι, ο ο Γιάννης Στουρνάρας με διακομματική ομοφωνία εξήλθε χθες της Βουλής ως… αθώα περιστερά!

Βουλευτές κυβέρνησης και αντιπολίτευσης (πλην του Ηλία Κασιδιάρη) έσπευσαν να τον καλύψουν πλήρως, δεχόμενοι το επιχείρημά του ότι επρόκειτο για «επωφελή συμφωνία»! Φυσικά, ουδείς σκέφτηκε να τον ρωτήσει ποιος φταίει που δεν είχαν προβλεφθεί ρήτρες και κυρώσεις για τις καθυστερήσεις (και την κοροϊδία) της γερμανικής εταιρίας ως προς τις υποχρεώσεις της και για την επένδυση ύψους 60.000.000 ευρώ που θα έπρεπε να κάνει!

Ο Βενιζέλος

Την παράσταση έκλεψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ως γραμματέας της επιτροπής «έβγαλε λάδι» τον κ. Στουρνάρα, προφανώς για να αποφεύγει και τις δικές του ευθύνες, μια και εκείνος έφτιαξε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό (που τελικά υπέγραψε ο Στουρνάρας). Δηλαδή ο συγγραφέας της συμφωνίας εκλήθη χθες να… κρίνει αν αυτός που την υπέγραψε έπραξε ορθά. Θέατρο του παραλόγου!

Πρώτος έσπευσε να πάρει τον λόγο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος ως συνήγορος του Στουρνάρα τόνισε ότι «επρόκειτο για επιταγή του νομοθέτη, θα την υπέγραφε (σ.σ.: τη συμφωνία) οποίος και να ήταν υπουργός».
Αμέσως ο Ευάγγελος Βενιζέλος συμφώνησε λέγοντας ότι επρόκειτο για « οφειλόμενη νόμιμη ενέργεια»! Την «πάσα» πήρε ο κ. Στουρνάρας, που υιοθέτησε αυτό το επιχείρημα λίγο αργότερα στην τοποθέτησή του. Μάλιστα, μιλώντας σαν εκπρόσωπος του γερμανικού κολοσσού, είπε ότι διεγράφησαν οφειλές δημόσιων επιχειρήσεων προς τη Siemens, η εταιρία έδωσε 90.000.000 ευρώ (;) σε υποτροφίες στο ΙΚΥ και scanners για την Υγεία, ενώ έχει εκπληρώσει (!) την επένδυση ύψους 100.000.000 ευρώ, αφού ανακεφαλαιοποίησε τη θυγατρική της στην Ελλάδα με 157.000.000 ευρώ! Φυσικά και πάλι κανείς δεν του επισήμανε ότι η ενδοεταιρική ανακεφαλαιοποίηση δεν αποτελεί νέα επένδυση…

Το σοβαρότερο όμως ήταν ότι ο κ. Στουρνάρας αμφισβήτησε το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που ανέβαζε τις αξιώσεις του Ελληνικού Δημοσίου στα 2 δισ. ευρώ, λέγοντας ότι, για να ισχύσει αυτό το νούμερο, ο τζίρος της εταιρίας θα έπρεπε να φτάνει τα 20 δισ. ευρώ. Παράλληλα, επικαλέστηκε πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, από την οποία -σύμφωνα με τον ίδιο- προκύπτει ότι ο «νομοθέτης δέσμευσε τον υπουργό Οικονομικών να θέσει σε ισχύ τους όρους της συμφωνίας και έκρινε ότι ο ΥΠΟΙΚ δεν μπορούσε να αλλάξει τους όρους της σύμβασης».

Μόλις τελείωσε την τοποθέτησή του, η πρόεδρος της επιτροπής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου συμφώνησε μαζί του με πάθος. «Εάν εσείς λάβατε αυτό το κείμενο και ζητήσατε τη γνώμη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, τότε σε αυτό τελειώνει και η αρμοδιότητά σας» είπε, με τον βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Παφίλη να επαυξάνει. Αντιθέτως, ο Ηλ. Κασιδιάρης τόνισε ότι πρέπει να αποδοθούν άμεσα ποινικές ευθύνες για το συγκεκριμένο έγκλημα. Υπέρ της «αθώωσης» Στουρνάρα τάχθηκαν επίσης από τη Ν.Δ. η Σ. Βούλτεψη, ο Κ. Τζαβάρας, η Ολ. Κεφαλογιάννη, από το Ποτάμι ο Γ. Μαυρωτάς και από τον ΣΥΡΙΖΑ η Α. Καβαδία και η Π. Δριτσέλη.

Εξαλλη με τη μεθόδευση η Κωνσταντοπούλου

Με μπαράζ από tweets η τέως πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για «ξέπλυμα» του Γιάννη Στουρνάρα αναφορικά με την υπόθεση της Siemens και επιτέθηκε στους Αλέξη Τσίπρα, Ευάγγελο Βενιζέλο, Νίκο Βούτση και Τασία Χριστοδουλοπούλου γι” αυτήν την αμαρτωλή υπόθεση. «Ξέπλυμα Στουρνάρα για Siemens από Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας; Δεν γνωρίζουν ότι η υπογραφή του είναι εκπρόθεσμη (22/8) και ο συμβιβασμός άκυρος;» έγραψε η κυρία Κωνσταντοπούλου στον προσωπικό λογαριασμό της και επανήλθε με άλλα δύο tweets. «Πώς όμως να ερευνήσει τον άκυρο συμβιβασμό με τη Siemens η Επιτροπή με Γραμματέα τον Ευ. Βενιζέλο, που παρήγγειλε το συμβιβασμό ως ΥπΟικ το 2011;». «Μπράβο, λοιπόν, σε Βούτση, Χριστοδουλοπούλου και στον ιθύνοντα Α. Τσίπρα που ξεμπερδεύουν με το παλιό, δηλαδή τις απαιτήσεις μας κατά Siemens».

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Πέραν της οικονομικής διάστασης, το σκάνδαλο της Siemens είναι κατεξοχήν πολιτικό. Οι δωροδοκίες και ο εκμαυλισμός συνδέονται άρρηκτα με το καθεστώς εξάρτησης στο οποίο είχε βρεθεί η χώρα πριν ακόμη επιβληθεί το Μνημόνιο και οι εγχώριες μαριονέτες αρχίσουν να χορεύουν ακατάπαυστα στον ρυθμό τουΒερολίνου. Αποδείχτηκαν, μάλιστα, ανίκανες να διεκδικήσουν ακόμη και τα 2 δισ.της ζημιάς, όπως η ίδια η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής τα προσδιόρισε. Για να μη μείνει καμία αμφιβολία, αρκεί να θυμηθεί κανείς ότι το καλοκαίρι του 2012 η κυρίαΜέρκελ δέχτηκε τον κ. Σαμαρά ως πρωθυπουργό αφού προηγουμένως είχε υπογράψει τη (διά χειρός Βενιζέλου συνταχθείσα) επονείδιστη συμφωνία συμβιβασμού ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος καλό είναι να μην επαναπαύεται ύστερα από τη χθεσινή (σχεδόν διακομματική) «αθώωσή» του. Ορισμένα εγκλήματα μένουν, τουλάχιστον πολιτικά και ιστορικά, απαράγραπτα…

dimokratianews

http://www.triklopodia.gr/