Να απομακρυνθούν οι «λεβέντες» της ομάδας «Ζ».

wpid-wp-1449949775694.jpeg

Γιατί οι αστυνομικοί στο όνομα 800-1000 ευρώ μηνιαίου μισθού δέχονται να εκτελούν εντολές οι οποίες έρχονται σε ευθεία αντίθεση με βασικές αρχές του ανθρωπισμού;

Γιατί για τους λαθρομετανάστες πρέπει όλοι να επικαλούνται τον όρο «ανθρωπισμός» αλλά για τους Έλληνες ο όρος αυτός να μην σημαίνει απολύτως τίποτα, όταν έρχονται αντιμέτωποι με το κράτος;

Οργή προκαλεί ο ζήλος που επέδειξαν άνδρες της ομάδας «Ζ» σε βάρος ενός ηλικιωμένου βιοπαλαιστή στη Θεσσαλονίκη επειδή δεν είχε άδεια για να πουλάει κάστανα.
Το περιστατικό που έχει προκαλέσει σάλο στο πανελλήνιο για τη σπουδή που έδειξαν οι αστυνομικοί σε βάρος ενός άνδρα ο οποίος προσπαθεί να βγάλει τον επιούσιο συνέβη στην πλατεία Αριστοτέλους το βράδυ της Παρασκευής.
Την ώρα που η πλατεία είχε «πλημμυρίσει» από κόσμο, επτά αστυνομικοί με κράνη, μετέβησαν στην γωνία Τσιμισκή και Αριστοτέλους, όπου βρισκόταν με το καρότσι του ο ηλικιωμένος καστανάς, έπειτα από καταγγελία που δέχθηκαν.
Σύμφωνα με τοπική ιστοσελίδα οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ήθελαν να συλλάβουν τον ηλικιωμένο, ο οποίος φώναζε πως δεν ήταν παράνομος. Ωστόσο, όταν η Αστυνομία του ξεκαθάρισε ότι το καρότσι του με όλα τα προϊόντα κατάσχεται, εκείνος λόγω της έντασης και της ηλικίας του έχασε τις αισθήσεις του.  Λίγες ώρες αργότερα, ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης μίλησε σε κανάλι για τα όσα έγιναν: »Ήρθαν 15 άτομα και μου ζήτησαν την άδεια. Τους λέω: παιδιά άδεια δεν έχω! Πάρτε λεφτά, πάρτε ό,τι θέλετε αλλά δεν έχω άδεια. Τότε μου είπαν να έρθω επάνω (αστυνομικό τμήμα). Δεν μπορώ να βγάλω άδεια γιατί χρωστάω στο ΤΕΒΕ 70.000€ και στην εφορία άλλα 70.000€. Δουλεύω για να βγάλω κανένα φράγκο και να μπορέσω να πάρω την άδειά μου» είπε στην κάμερα…
image

Αστυνομικές πηγές προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την πράξη των ανδρών της ομάδας «Ζ» λένε απλά ότι ενεργούσαν στο πλαίσιο ειδικών αστυνομικών δράσεων για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Αυτό που δεν απαντούν είναι γιατί εξάντλησαν την αυστηρότητά τους σε έναν βιοπαλαιστή και δεν δείχνουν την ίδια σπουδή για τα μεγαλύτερα «ψάρια».
Το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι αυτό δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό αφού παρόμοιες «επιτυχίες» έχει να επιδείξει ο κρατικός μηχανισμός στην Καρδίτσα πάλι με καστανά, στην Ηπειρο με καλαμποκού, στο Ηράκλειο με μια πλανόδια που πουλούσε λιβάνι και στα Τρίκαλα με θύμα μια ηλικιωμένη που πουλούσε ζαρζαβατικά. Και αυτή η σκληρότητα βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την κυβερνητική πολιτική «μπάτε σκύλοι αλέστε» σε ότι αφορά τους λαθρομετανάστες και τα ατέλειωτα καραβάνια προσφύγων από την Συρία, αλλά και την προθυμία παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας ακόμα και στην συστημική βάση της: Την παραχώρηση του δικαιώματος φύλαξης των συνόρων σε ξένους, οι οποίοι μάλιστα δεν θα λογοδοτούν έστω κατ’ελάχιστον στην κεντρική κυβέρνηση! Ολα τα παραπάνω θα μπορούσαν να είναι σενάρια σε ένα σύγγραμμα πολιτικής φαντασίας τύπου «1948″ αλλά δεν είναι. Είναι η πραγματικότητα.

image

http://ixnos.blogspot.com/2015/12/blog-post_38.html