Fake friends: Once they stop talking to you, they start talking about you!

6620

Fake friends: Once they stop talking to you, they start talking about you!
Και με το ωραίο αυτό quote, ξεκινάω λέγοντας πως δεν είναι όλες οι φιλίες αληθινές. Σαφώς υπάρχουν και φίλοι που ενδιαφέρονται ειλικρινά για σένα. Υπάρχουν όμως και αυτοί που στέκονται δίπλα σου με την ταυτότητα του φίλου και μόνο φίλοι δεν είναι! Μερικές φορές καταλαβαίνεις ότι αυτοί προσποιούνται κι έτσι τους απομακρύνεις όσο γίνεται πιο γρήγορα γιατί το ψεύτικο δεν σου ταιριάζει.
Όταν όμως δεν τους καταλαβαίνεις; Όταν «κρύβονται» καλά πίσω από την μάσκα που χρησιμοποιούν; Τότε; Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;
Απολύτως τίποτα! Συνεχίζεις και τους συμπεριφέρεσαι φιλικότατα. Κάποια στιγμή όμως αργά ή γρήγορα θα έρθει η μέρα που οι μάσκες θα πέσουν! Εκεί θα καταλάβεις ότι έκανες πολλά για ανθρώπους που δεν άξιζαν τίποτα! Τους στάθηκες όταν σε χρειάστηκαν γιατί έτσι κάνει ένας αληθινός φίλος. Ήσουν αληθινός την στιγμή που αυτοί ήταν ψεύτικοι.
Και όταν θα τους απομακρύνεις θα πληγωθείς. Γιατί τους θεωρούσες φίλους σου ενώ δεν ήταν έτσι…

Αξίζει όμως;
Αξίζει να στεναχωριέσαι για κάποιους που δεν σε εκτίμησαν και σε εκμεταλλεύτηκαν; Όχι! Και εξάλλου καμία φιλία δεν υπήρξε στην ζωή σου κατά λάθος. Ακόμα και από αυτούς τους δήθεν κάτι μαθαίνεις! Μαθαίνεις να ξεχωρίζεις τους ανθρώπους, το ψεύτικο από το αληθινό. Μαθαίνεις να προφυλάσσεσαι. Ά, και να τους λυπάσαι τους δήθεν! Γιατί ποτέ δεν θα μπορέσουν να έχουν αληθινούς φίλους. Γιατί ποτέ δεν θα μάθουν το νόημα της πραγματικής φιλίας που είναι να αγαπάς ανιδιοτελώς, να εμπιστεύεσαι και να σε εμπιστεύονται.
Αυτή είναι η φιλία. Τέτοιους φίλους να βρεις που σε νοιάζονται, σε αγαπάνε και θα είναι για πάντα δίπλα σου! Τέτοιους φίλους χρειάζεσαι! Φίλους με τους οποίους μπορείς να μοιραστείς τα πάντα. Από το πιο ασήμαντο μέχρι το πιο σοβαρό πρόβλημά σου. Ακόμα και τις πιο χαζές ιστορίες. Και όμως… Δε διαμαρτύρονται. Μπορείς να τους πάρεις τηλέφωνο οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας για να τους μιλήσεις, για να τους ρωτήσεις, για να διαμαρτυρηθείς για κάτι που έγινε ή απλά για να τους ακούσεις.
Και σας συνδέουν πολλά. έχετε κοινές εμπειρίες, κοινά ενδιαφέροντα, κοινές ζωές όταν περνάτε χρόνο μαζί τους.

Αυτούς τους φίλους να παλέψεις για να τους κρατήσεις στην ζωή σου. Και αυτοί όμως θα παλέψουν από την μεριά τους για να κάνουν το ίδιο. Τέτοιες φιλίες δεν χάνονται εύκολα. Αντέχουν στο πέρασμα των χρόνων. Και γιατί αντέχουν; Γιατί οι φίλοι αυτοί είναι δίπλα σου χωρίς να ζητούν τίποτα. Και καθώς ο καιρός θα περνάει, η φιλία σας θα γίνεται πιο δυνατή.

Όταν θα σκέφτεσαι το παρελθόν, φιλίες που ήρθαν και έφυγαν, φιλίες που ήρθαν και έμειναν για τα καλά και θα βλέπεις τους φίλους σου, τους κολλητούς σου θα καταλάβεις ότι όλα έγιναν για κάποιο λόγο.

“Πρέπει να ζήσεις με λάθος ανθρώπους για να εκτιμήσεις την αξία των σωστών όταν τους συναντήσεις.” Charles Bukowski.
Και τότε έχεις κερδίσει πολλά περισσότερα απ’ όσα νομίζεις!

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°