Tέλος η Πόπη Παπανδρέου

wpid-wp-1449870622248.jpeg

Αποχώρησε από τη θέση της εισαγγελέως διαφθοράς, που κατείχε από την ημέρα συστάσεως του θεσμού δίπλα στην επικεφαλής του τμήματος Ελένη Ράικου, η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, όπως μεταδίδει το liberal.gr.

Η εισαγγελικός λειτουργός είχε χειριστεί πολλές σοβαρές υποθέσεις όπως π.χ την δικογραφία διώξεων για το ελληνικό ποδόσφαιρο το 2011 , την υπόθεση των δανείων του ΤΤ, μέρος των εξοπλιστικών προγραμμάτων κλπ.

Η επιλογή αποχώρησης από τη θέση, ήταν σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, δική της επιλογή και μάλιστα για προσωπικούς λόγους. Γίνεται πάντως σε στιγμή που το τμήμα διαφθοράς δέχεται εσωτερικά πυρά από πλευρές της δικαιοσύνης. Και συγκεκριμένα λίγες μέρες μετά την δημοσιοποίηση του περίφημου μηνύματος Λιακουνάκου προς τον Άγγλο δικηγόρο και συγκατηγορούμενό του Κόλετιτζ για την υπόθεση των οπλικών συστημάτων. Το μήνυμα αυτό εμφανίστηκε ως προσπάθειά του να μεσολαβήσει μεταξύ της εισαγγελίας διαφθοράς και του κατηγορούμενου για να εμφανιστεί στη δικαιοσύνη ατύπως και «να κλείσει ο φάκελος».

Επίσης διατυπώθηκαν ερωτήματα για το γεγονός ότι επί μακρόν δεν είχαν δεσμευθεί οι λογαριασμοί ή τα περιουσιακά στοιχεία του προσωρινά κρατούμενου επιχειρηματία, κάτι που συνήθως γίνεται από την έναρξη της έρευνας. Πιθανόν βέβαια αυτά να μην έχουν καμμιά σχέση με την υπόθεση και απλώς να πρόκειται για μια επιλογή της κας Παπανδρέου.
image

http://kourdistoportocali.com/post/48759