Μήπως πρέπει να το ξαναπούμε για να το εμπεδώσετε; Δεν υπάρχει ρευστό. Τελεία και παύλα.

wpid-wp-1452841345282.jpeg

Τι σκατά σας ποτίζουν. Μαλακοπιτουρόζουμο; Το ευρώ ήταν η καταστροφή μας με μαθηματική ακρίβεια. Δεν μπορεί μια χώρα που δεν παράγει σχεδόν τίποτα, να ανατροφοδοτεί τα ταμεία της που τα αδειάζουν οι αθρόες εισαγωγές, τα «εμβάσματα» με διαφόρους τρόπους εκατομμυρίων λαθρομεταναστών κ.α, τα πάσης φύσεως μαύρα από μίζες, και οι άλλο βάλει ανθρώπου νους. Η τελευταία ψιλικατζού γνωρίζει πως εάν δεν μπαίνουν λεφτά στο ταμείο της, κάποια στιγμή θα αδειάσει. Εμάς από πού θα έρθει το χαρτονόμισμα στα ταμεία ; Από τα αγγουράκια της Ιεράπετρας; Από την χώρα λείπει πάνω από ένα τρις σε ….ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ. Αυτό είναι το άλυτο πρόβλημα. Πλέον μόνο εάν τυπώσουμε δραχμές και με τα χρόνια διορθώσουμε σιγά-σιγά το πληθωριστικό θέμα, μπορούμε να επιβιώσουμε. Διαφορετικά στο τέλος αφού θα τα έχουν πάρει όλα για τους τόκους των δανείων που δίνουν για να υπάρχει το ελάχιστο ρευστό, θα συναλλασσόμεθα με… αυγά. 

Το ότι υπάρχουν capital controls, οφείλεται στο γεγονός ότι οι τράπεζες δεν έχουν αρκετό φυσικό χρήμα για να δώσουν στους καταθέτες αν υπάρξει μεγάλη ζήτηση.

Τότε τι είναι τα περίπου 130 δισεκατομμύρια ευρώ που

έχουν καταθέσεις; Προφανώς είναι στο μεγαλύτερο μέρος τους μόνο λογιστκές εγγραφές. Και αυτές οι εγγραφές μπορούν να λειτουργήσουν ως χρήμα μόνο μέσω ψηφιακών

συναλλαγών, από εγγραφή σε εγγραφή, χωρίς φυσικό χρήμα.

Γι΄ αυτό προφανώς και διαφημίζονται οι ψηφιακές συναλλαγές και ταυτόχρονα η αριστερή κυβέρνηση σπεύδει να δώσει φορολογικά κίνητρα για ψηφιακές συναλλαγές.

Όλα αυτά σημαίνουν με απλά λόγια, ότι στην χρεοκοπημένη Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, κινούμαστε με ένα παράλληλο ψηφιακό – εικονικό ευρώ. Δηλαδή με ένα παράλληλο νόμισμα.

Εκείνο που φαίνεται να προσπαθούν δανειστές και κυβέρνηση, μέσω διαφόρων τρόπων, είναι να κάνουν τους Έλληνες, που έχουν φυσικό χρήμα στα σπίτια τους, να το περάσουν στις τράπεζες.

image

http://ixnos.blogspot.com/2016/01/blog-post_23.html



     style="display:inline-block;width:250px;height:250px"
     data-ad-client="ca-pub-9897597435333950"
     data-ad-slot="5336220628">