Ο Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση Κατρούγκαλου

wpid-wp-1453028046445.jpeg

Την παραίτηση Κατρούγκαλου ζήτησε ο Τσίπρας μετά το στραπάτσο του Ασφαλιστικού. Το πόστο του αναλαμβάνει ο Γιώργος Σταθάκης. Ο αποτυχημένος Κατρούγκαλος, είναι ο πολιτικός που μετά την ορκομωσία της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει: “αν με φτύσει ένας πολίτης στο δρόμο θα παραιτηθώ”!

Σήμερα τον φτύνουν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες. Είναι ο υπουργός εξειτίας του οποίου ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει 17 ποσοστιαίες μονάδες από τις εκλογές του Σεπτεμβίου. Είναι ο υπουργός το Ασφαλιστικό του οποίου το έκανε κουρελόχαρτο ήδη ο Πολ Τόμσεν.

Η έκταση των αλλαγών και το ύψος των περικοπών που επιθυμεί το κουαρτέτο (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ, ESM) αποτυπώνονται στη φράση που ανέφερε στο «Βήμα της Κυριακής» πηγή των δανειστών: «Ζητήσαμε αγελάδα, μας έφεραν γάτα» (!) τόνισε χαρακτηριστικά αυτή την εβδομάδα, σχολιάζοντας το μεταφρασμένο κείμενο των 170 σελίδων που παρέδωσε η κυβέρνηση.

H πρώτη «ετυμηγορία» των δανειστών για το ελληνικό σχέδιο διαμορφώθηκε στη διάρκεια δύο τηλεδιασκέψεων, τη Δευτέρα ανάμεσα στα στελέχη του κουαρτέτου και την Τετάρτη με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των δανειστών και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη. Κατόπιν τούτων, το Eurogroup της Πέμπτης ζήτησε περισσότερα στοιχεία από την Ελλάδα για την ποσοτικοποίηση των παρεμβάσεων.

Ο ανεκδιήγητος Κατρούγκαος είναι εκείνος που καμαρώνει για το άνοιγμα της ΕΡΤ και την επιστροφή των διεφθαρμένων υπαλλήλων στο Δημόσιο. Είναι ο πλέον αποτυχημένος υπουργός του Τσίπρα-αλλά επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ σιχαίνεται την αξιολόγηση παραμένει στο πόστο του. Και ο τύπος δεν λέει να παραιτηθεί.

Ο Τσίπρας λοιπόν ζήτησε την παραίτησή του. Ο Κατρούγκαλος υπέστη σοκ και παρακάλεσε τον πρωθυπουργό να τον τοποθετήσει σε άλλο υπουργείο για να μην υποστεί πλήγμα η πολιτική του αξιοπρέπεια.Εκεί φτάσαμε!

http://kourdistoportocali.com/news-desk/110001/