Οι κατασχέσεις σπιτιών… Χριστούγεννα και γιορτές δεν λογαριάζουν!

wpid-wp-1451674392244.jpeg

Η αναλγησία δεν έχει όρια. Μέσα στο Δεκέμβρη επιδίδουν κατασχετήρια πρώτης κατοικίας για δημοτικά τέλη. Η αθέατη πλευρά του μεγάλου κύματος των κατασχέσεων που έρχεται είναι εδώ.

Την ίδια ώρα που η Δημοτική αρχή του Δήμου Περιστερίου με κάθε ευκαιρία διαφημίζει το «φιλανθρωπικό» της έργο και με κάθε ευκαιρία προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα δήθεν «δωρεάν» προσφοράς θεαμάτων και μαζικής διασκέδασης για τους δημότες, την ίδια ώρα,
πίσω από τα χαμόγελα, τις παράτες, τα τρενάκια, τα χρωματιστά λαμπιόνια και τα καρουσέλ κρύβεται η αδυσώπητη αλήθεια. Οι «παροχές» αυτές (που, βεβαίως, δεν είναι καθόλου δωρεάν αφού πληρώνονται από τους δημότες με τα τσουχτερά δημοτικά τέλη) δεν αποτελούν παρά τη σκόνη για να καλυφθούν οι  κατασχέσεις σπιτιών για τους οφειλέτες δημοτικών τελών.
Και μάλιστα τώρα, μέσα στην υποτιθέμενη «εορταστική περίοδο» την οποία κατά τα άλλα η δημοτική μας αρχή «τιμά» με τα γνωστά χάπενινγκς».

Και τι είπαν οι αρμόδιοι της δημοτικής αρχής στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου όταν τα παραπάνω θέματα τέθηκαν επιτακτικά από τους εκπροσώπους του δημοτικού σχήματος «Αριστερή Κίνηση Περιστερίου»;:

– ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ πως το ευρωμνημονιακό πλαίσιο είναι τόσο ασφυκτικό που το ανελέητο χαράτσωμα των κατοίκων και των επαγγελματιών είναι «δυσάρεστο» μεν, «αναπόφευκτο» δε (με τον ίδιο ακριβώς υποκριτικό τρόπο που κάποιοι υπουργοί της παρούσας κυβέρνησης δηλώνουν πως διαφωνούν με διάφορα μνημονιακά μέτρα, αλλά τα υπογράφουν … κλαίγοντας)

– ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ πως όντως προχωρούν σε ΚΑΤΑΣΧΕΤΗΡΙΑ πρώτης κατοικίας γιατί … «αν παρανομήσουμε θα έχουμε ποινική ευθύνη εμείς και οι υπάλληλοι», όμως «δεσμεύτηκαν» πως παρά τα κατασχετήρια δεν θα προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς (με τον ίδιο ακριβώς υποκριτικό τρόπο που κάποιοι υπουργοί διαρρέουν δεξιά και αριστερά «μην ανησυχείτε, έτσι για να ξεγελάσουμε τους κουτόφραγκους τα ψηφίζουμε αλλά δεν θα τα εφαρμόσουμε»)

Ωστόσο, είναι φανερό, ότι το κατασχετήριο είναι άμεσο προεόρτιο πλειστηριασμού. Μόλις γίνει το κατασχετήριο αρκεί μια απλή προώθηση προς το ειρηνοδικείο από τον αρμόδιο του δήμου για να ενεργοποιηθεί η διαδικασία του πλειστηριασμού. Με την ίδια λογική που τώρα θα λένε «μα το κατασχετήριο το κάνουμε για να μην υπάρχουν ποινικές ευθύνες στον δήμαρχο, τους αντιδημάρχους και τους υπαλλήλους» αύριο θα μας πουν «δώσαμε εντολή για πλειστηριασμό για να μην έχουμε ποινική ευθύνη, βρείτε τα με το ειρηνοδικείο».

Επίσης, ανά πάσα στιγμή μπορεί να περάσει από την βουλή μια … νομοθετική «ρυθμισούλα» κατ΄ απαίτηση των δανειστών που να κάνει άμεσα εκτελεστά όλα τα κατασχετήρια πρώτης κατοικίας που έχουν κάνει οι δήμοι (σιγά μην τους σταματήσει το υποτιθέμενο «αυτοδιοίκητο» των δήμων, εδώ δεν τους σταμάτησε το υποτιθέμενο «αυτοδιοίκητο» της ίδιας της χώρας …)

image

http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/oxafies/~3/r4p4TYyZHJE/blog-post_54.html