O Tσακαλώτος τώρα προσεύχεται για την μακροημέρευση του ΔΝΤ

wpid-wp-1452808233244.jpeg

«Η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έχει συμφωνηθεί. Τηρούμε αυτή τη δέσμευση», λέει χαρακτηριστικά ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο αυριανό φύλλο της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt. Όπως διευκρινίζει ο υπουργός, η Αθήνα αντιλαμβάνεται ότι για πολλές χώρες η συμμετοχή του Ταμείου είναι εκ των ων ουκ άνευ.

«Ο Αλεξάντερ Στουμπ από τη Φινλανδία, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ από την Ολλανδία και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατέστησαν σαφές ότι για εκείνους η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι μια μη διαπραγματεύσιμη προϋπόθεση», τονίζει ο έλληνας υπουργός. Αυτή περιλαμβάνει «μια ενεργό συμμετοχή, και στη χρηματοδότηση του τρίτου πακέτου βοήθειας», σύμφωνα με τον ίδιο.

Η δήλωση αυτή του Ευκλ. Τσακαλώτου έρχεται σε αντίθεση με τα όσα έχει πει στο παρελθόν ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφέρει τηλεγράφημα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa, υπενθυμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός είχε τονίσει ότι η οικονομική συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα «δεν είναι απαραίτητη».

http://kourdistoportocali.com/news-desk/o-tsakalotos-tora-prosefchete-gia-tin-makroimerefsi-tou-dnt/



     style="display:inline-block;width:250px;height:250px"
     data-ad-client="ca-pub-9897597435333950"
     data-ad-slot="5336220628">