Λάσπη και κατάντια

wpid-wp-1476111910866.jpeg

Εξω πλειστηριασμοί και φτωχοποίηση μέσα στη Βουλή μια ακόμη συζήτηση για την διεφθαρμένη μεταπολίτευση. Τελικά οι πολιτικοί μας είναι εκτός τόπου και χρόνου ή σε διετεταγμένη υπηρεσία.



style="display:inline-block;width:320px;height:100px"
data-ad-client="ca-pub-9897597435333950"
data-ad-slot="5229183028">

Είπε ο Τσίπρας:

Δεν θα επιτρέψουμε στη ΝΔ να αποδράσει. Σήμερα θα απολογηθείτε και για τα ψεύδη και για τις συκοφαντίες και για τα πεπραγμένα, γιατί δεν εμφανιστήκατε χθες στην πολιτική σκηνή της χώρας, είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση για τη διαφθορά.

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι συμμάχησε με ό,τι πιο παλιό. Με αυτούς που έχουν την ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας. Με αυτούς που έπαιρναν δάνεια με αέρα, τόνισε.

Από την πρώτη ημέρα η ΝΔ ζητά εκλογές αδιαφορώντας για την οικονομία, την κατάσταση της χώρας και την κρίσιμη αξιολόγηση. Τώρα αδιαφορεί για τη συζήτηση για το χρέος.

Τώρα η ΝΔ, σε συνεργασία με τους καναλάρχες, έχει ξεκινήσει λυσσώδη πόλεμο κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης.

Αυτό που γίνεται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δεν είναι απλό. Θα είναι αντικείμενο μελέτης για τους πολιτικούς αναλυτές του μέλλοντος. Πρόκειται για προσπάθεια νόθευσης της λαϊκής εντολής, που εκφράστηκε τρεις φορές στην κάλπη.

Πρόκειται για διαρκή απόπειρα μεταμοντέρνας μορφής πραξικοπήματος. Όχι στρατιωτικού αλλά μιντιακού.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, είναι η τρίτη πράξη του ίδιου έργου. Η πρώτη ήταν την περίοδο της πιστωτικής ασφυξίας, η δεύτερη κατά τη διάρκεια της β’ αξιολόγησης.

Σήμερα ερχόμαστε να παρακολουθήσουμε την τρίτη πράξη. Η αβυσσαλέα προσπάθεια μιντιαρχών να ρίξουν την κυβέρνηση. Τηρούν την αρχή ότι «το ψέμα που συνεχώς επαναλαμβάνεται, αποκτά καθεστώς αλήθειας».

Εχουν πολλά να κρύψουν και γι’ αυτό θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση. Το θέλουν γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν τους κάνει τα χατίρια, σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας.

Μάχη οπισθοφυλακών

Η ΝΔ δίνει μάχη οπισθοφυλακής και αυτό φαίνεται γιατί η οικονομία δεν καταστρέφεται, αλλά περνά σε φάση ανάκαμψης.

Η αντιπολίτευση μας κατηγορεί ότι καταστρέψαμε την χώρα γιατί κάναμε αναδιαπραγμάτευση, τη στιγμή που σε πέντε χρόνια έριξε το ΑΕΠ κατά 25% και ενώ η σημερινή κυβέρνηση έχει πετύχει σε ένα χρόνο να φέρει την οικονομία σε φάση ανάκαμψης.

Η ΝΔ μάς κατηγορούσε ότι θα καταρρεύσουν τα έσοδα και θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης και εμείς καταφέραμε πλεόνασμα μεγαλύτερο απ’ ό,τι η προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ στο εννεάμηνο υπάρχει υπέρβαση 1,4 δισ. ευρώ στα έσοδα.

Κλείνει η αξιολόγηση

Η πρώτη αξιολόγηση κλείνει και τυπικά, είπε ο πρωθυπουργός, ενώ προσέθεσε ότι πρώτη φορά το ΕΣΠΑ απορροφήθηκε σε ποσοστό κοντά 100%. Ταυτόχρονα η ανεργία μειώθηκε κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, τα παραπάνω εξηγούν γιατί η ΝΔ δίνει μάχες οπισθοφυλακής.

«Κοίτα ποιος μιλάει»

«Κοίτα ποιος μιλάει», λέει ο λαός, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν η ΝΔ μιλά για κοινωνική πολιτική. Αυτός που ταυτίζεται με τα πλέον σκληρά αιτήματα των δανειστών και του ΔΝΤ. Αυτός που είναι υπέρ των μαζικών απολύσεων και της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων στον ιδιωτικό τομέα. Αυτός που θέλει να κόψει 2 δισ. ευρώ από τα νοσοκομεία και την παιδεία.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, η κριτική του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μπορεί να πιάσει τόπο. Γιατί το πρόγραμμά του είναι απορρύθμιση και ομαδικές απολύσεις.

Η μόνη επιλογή

Η ΝΔ στέκεται πίσω από τους καναλάρχες που για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση περνούν από το ταμείο. Δεν παλεύετε για να πείσετε ότι δεν είστε διαπλεκόμενος, είπε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Παλεύετε για να πείσετε ότι είμαστε όλοι ίδιοι.

Δεν είμαστε ίδιοι. Είναι ώρα να μιλήσουμε ανοικτά. Είναι η ώρα για να αποδείξει η ΝΔ τη «Συμφωνία Αλήθειας».

Το ηθικό πλεονέκτημα

Το μιντιακό σύστημα προσπάθησε να λερώσει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς και αυτό είναι ύβρις και ακολουθεί η νέμεσις, υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Επί 27 χρόνια υπάρχει ασυδοσία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, πέρα από κάθε συνταγματική ρύθμιση. «Ηταν σύμφωνη με το Σύνταγμα η διαρκής άρνηση, επί 27 χρόνια, να διευθετηθεί το ζήτημα της δανειοδότησης;», αναρωτήθηκε.

Γιατί αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν όλοι οι διαγωνισμοί; ρώτησε και εκτίμησε ότι αυτό έγινε για τον ίδιο λόγο που από την πρώτη μέρα υπονομεύτηκε ο διαγωνισμός από τη ΝΔ και σαμποταρίστηκε κάθε προσπάθεια για να υπάρξει συγκρότηση του ΕΣΡ.

Η Εξεταστική Επιτροπή

Εχουν αποκαλυφθεί πολλά. Κάποια από αυτά:

* Ο κος Ψυχάρης ομολόγησε ότι έχει πάρει δάνειο 15 εκατ. ευρώ «με αέρα».
* Ο Φ. Μπόμπολας παραδέχτηκε ότι το Mega κλείνει γιατί οι μέτοχοι δεν θέλουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη.
* Αποκαλύφθηκε ότι οι τράπεζες δάνειζαν πέραν λογικής.

Εισπράττουμε

Ηδη από την αρχή της χρονιάς εισπράξαμε 50 εκατ. ευρώ από τα κανάλια ενώ κάναμε τον διαγωνισμό και εισπράχθηκε ήδη η πρώτη δόση.

«Εμείς αυτούς που στηρίζατε τους περνάμε από το ταμείο», τόνισε. Εγινε διαγωνισμός που στην πράξη αποδείχτηκε αδιάβλητος και διαφανής, υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Θύμισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έλεγε ότι η κυβέρνηση θα κόψει τον ΣΚΑΪκαι ο ΣΚΑΪ πήρε πρώτος άδεια. Θύμισε ότι ο διαγωνισμός της Digea είχε έσοδο 18 εκατ. ευρώ όλο το φάσμα και η σημερινή κυβέρνηση για τέσσερις άδειες πήρε 255 εκατ. ευρώ.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι κάνει «bullying» στους δικαστικούς και παράλληλα απειλεί τους δημόσιους λειτουργούς.

Ο Συριζαίος καναλάρχης και ο Θεοδωρικάκος

Συμπεριφερθήκαμε στον Καλογρίτσα με τον ίδιο τρόπο που συμπεριφερθήκαμε στο Mega, το κανάλι του Καρατζαφέρη κ.τλ. Όταν έσπασε έναν όρο του διαγωνισμού, αποβλήθηκε. Όταν θέλετε να ρωτήσετε για τον Καλογρίτσα, ρωτήστε τον κ. Θεοδωρικάκο, που είναι συνεταίρος του, είπε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι ογκόλιθοι είναι απλοί πολίτες

Αυτό που χάρηκα εγώ και οι πολίτες ήταν ότι αυτοί που παρουσιάσατε σαν ογκόλιθους (αλλά είναι απλοί επιχειρηματίες) κλείστηκαν τρεις ημέρες και τηρήθηκε ο νόμος.

Ο υπόδικος Κοντομηνάς

Μας αποκάλυψε σε πρωινή εκπομπή ο υπόδικος Κοντομηνάς ότι είναι υπερασπιστής του νόμου, ενώ έστελνε κασκαντέρ δημοσιογράφους με περούκες για να χρεώνουν ποτά στα δωμάτια υπουργών στις ΗΠΑ.

Δεν θα φοβηθώ

Πιστεύετε ότι θα κάνω πίσω από κάτι τέτοια; Αναρωτήθηκε. Δεν θα το κάνω, γιατί δεν μας έχει κανένας στο τσεπάκι του. Δεν έχουμε δεσμεύσεις γιατί όσο και αν ψάξετε στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα βρείτε εξοπλιστικά, μίζες και θαλασσοδάνεια, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Η Τράπεζα Αττικής

Πήγατε να στήσετε μια σκευωρία αλλά γύρισε μπούμερανγκ. Ψάξτε σε όλα τα πορίσματα, αλλά ηθικό αυτουργό σε θαλασσοδάνεια στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρείτε. Όλα δόθηκαν σε φίλους της αντιπολίτευσης και στα κόμματα.

Υπάρχουν από την Αττικής δάνεια 13 εκατ. ευρώ από τα κόμματα, που δεν εξυπηρετούνται, τόνισε.

Θύμισε ότι στην Αττικής προσλήφθηκε ο κος Μουσάς (εγκέφαλος της υπόθεσης των εκβιαστών), ενώ υπεύθυνη για τον εσωτερικό έλεγχο είναι πρώην διευθύντρια του Χρ. Σταϊκούρα.

Τα θαλασσοδάνεια στα κόμματα

Ο πρωθυπουργός θύμισε την τροπολογία Γιαννίτση το 2012 (όταν υπήρχε το πρώτο μνημόνιο και ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχαναν ποσοστά), με την οποία οριζόταν για τα κόμματα ότι οι δόσεις που αφορούν χρήματα από τις δόσεις 2011-2012 θα δοθούν ανεκχώρητες και ακατάσχετες. Ετσι, ενθυλακώθηκαν 30 εκατ. ευρώ.

Θύμισε ότι τότε η Ντόρα Μπακογιάννη (σ.σ. που δεν ήταν στη ΝΔ) κατήγγειλε το θέμα αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ψήφισε.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός το 2012 υπήρξε και συνέχεια. Με νόμο του 2013 απαλλάχθηκαν από κάθε ευθύνη για το αδίκημα της απιστίας για τα δάνεια που πήραν τα δύο μεγάλα κόμματα. Στη βάση αυτής της τροπολογίας το πόρισμα Καλούδη οδηγήθηκε στο αρχείο.

Ο Αλέξης Τσίπρας ρώτησε προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Φώφη Γεννηματά πόσα χρωστούν τα κόμματά τους.

Θα επιστρέψει η ΝΔ τα 210 εκατ. ευρώ που χρωστά και το ΠΑΣΟΚ τα 189 εκατ. ευρώ; Θα μας πείτε αν θα πληρωθούν τα λεφτά; Τι τα κάνατε; τα φάγατε; θα πληρώσετε; ρώτησε.

Το ερώτημα στη Φ. Γεννηματά

Τι έγιναν τα 16 εκατ. ευρώ που αποκαλύφθηκαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ από τον έλεγχο ορκωτών λογιστών; Δεν ήταν στα βιβλία. «Δεν είχατε πάρει χαμπάρι 16 εκατ. ευρώ;». Τα δώσατε για αποπληρωμή δανείων ή έχουν κατασχεθεί; αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στη Φ. Γεννηματά.

Δεν ρίχνω λάσπη στον ανεμιστήρα. Όλα όσα αναφέρομαι είναι έρευνες της δικαιοσύνης, τόνισε.

Η δικαιοσύνη

Μας κατηγορείτε για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη. Ολοι γνωρίζουν σε αυτή τη χώρα ποιος σήκωνε τηλέφωνα για να καθοδηγήσει δικαστικούς. Ολοι ξέρουμε ότι τα δύο κόμματα διεκπεραίωναν δικαστικές υποθέσεις, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Κανείς δικαστής δεν θα νιώθει πάνω από το κεφάλι του τη δαμόκλειο σπάθη της εκτελεστικής εξουσίας.

Όπως είπε, η κυβέρνηση όλες τις υποθέσεις τις στέλνει στη δικαιοσύνη. Αυτό έγινε και με το ΚΕΛΠΝΟ. Εχουν κατατεθεί όλα τα στοιχεία, ενώ αναζητείται ακόμα πού έχουν δαπανηθεί 10 εκατ. ευρώ επί υπουργίας Λοβέρδου.

Μπορεί οι υπουργοί με νόμο Βενιζέλου να έχουν εξασφαλίσει ακαταδίωκτο, αλλά θα πρέπει να δοθούν πολιτικές εξηγήσεις, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δέχτηκε τα επιχειρήματα Βγενόπουλου. Σήμερα, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, επιμένετε να παριστάνετε τον συνήγορο αυτού του κυρίου; διερωτήθηκε.

Οι λίστες φοροδιαφυγής

Κρύψατε τις λίστες φοροδιαφυγής στα συρτάρια και βγήκατε ως συνήγοροι υπερασπιστές των φοροφυγάδων. Λέγατε ότι είναι παράνομος ο έλεγχός τους και όταν κάναμε ρύθμιση που έκλεινε το θέμα, μιλήσατε για παραβίαση του Συντάγματος. Θύμισε ότι στις λίστες βρισκόταν ο συνεργάτης Σαμαρά, κος Παπασταύρου.

Γιατί βάλατε τον κ. Σκλαβούνη υπεύθυνο για το σχέδιο ανάπτυξης της ΝΔ; Ο ίδιος ήταν στέλεχος της UBS, τράπεζας που ελέγχεται για προώθηση φοροδιαφυγής και έχει πληρώσει τεράστια πρόστιμα, υπογράμμισε.

Το πάρτι τελείωσε. Ελέγχονται και θα λογοδοτήσουν όσοι έχουν κρύψει χρήματα.

Δεν υπάρχει κανείς που να μην καταλαβαίνει ότι διεξάγεται μεγάλος πόλεμος. Από τη μια, οι δυνάμεις της διαπλοκής και της διαφθοράς. Από την άλλη, οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας με τις οποίες θέλει να είναι η κυβέρνηση.

Υπάρχει σκάνδαλο Siemens ναι ή όχι; Εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων, εσείς παιδί της διαπλοκής και της Siemens. Μια ερώτηση έχω μόνο, κατέληξε ο πρωθυπουργός: Υπάρχει ή όχι σκάνδαλο Siemens;

Pre daily discussion agenda in the plenum of the parliament about corruption in Athens on Oct. 10, 2016 / Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής με θέμα τα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς και την επιρροή τους στο θεσμικό και πολιτικό σύστημα της χώρας και την αντιμετώπισή τους. Αθήνα στις 10 Οκτωβρίου, 2016

Aπάντησε ο Μητσοτάκης:

Η δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που στο όνομα της ρήξης με το παλαιό αναπαράγουν τις χειρότερες πρακτικές του παρελθόντος και παραβιάζουν το Σύνταγμα, απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρωθυπουργό.

Οσοι σας άκουσαν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν αξίζει στη χώρα να είστε εσείς ο πρωθυπουργός της.

Όχι μόνο γιατί διαλύσατε την οικονομία και η αλαζονεία σας προσβάλει, αλλά και γιατί υπονομεύεται όσους έδωσαν αγώνα για να γίνει η Ελλάδα δημοκρατία.

Οσο μικραίνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα μεγαλώνουν οι αθλιότητες. Εχετε ηττηθεί και γι’ αυτό μιλάτε έτσι. Στη συνείδηση του λαού είστε ήδη παρελθόν και ο ιστορικός του μέλλοντος θα είναι αυστηρός μαζί σας, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Η προσφορά σας είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν θα πιστέψει ξανά ένα λαϊκιστή πολιτικό.

Το συντομότερο ανέκδοτο

Η προσωπική αποτυχία Τσίπρα δεν πρέπει να γίνει αποτυχία της χώρας, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ολοι οι πολίτες γνωρίζουν ότι το συντομότερο ανέκδοτο είναι το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς. Σε αυτό το μύθο χτίστηκε ο διχαστικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι ήταν σαρξ εκ της σαρκός του λαϊκίστικου μιντιακού τύπου. «Τα μέσα που χαρακτηρίζετε πειρατικά δεν σας έδωσαν βήμα; Εσεις δεν συναντηθήκατε με τον κ. Ψυχάρη;», ρώτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλάτε για τον Κοντομηνά. Ο Λάκης Λαζόπουλος σε πιο κανάλι εργάζεται; αναρωτήθηκε.

Τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου

Δεν ορθώσατε ανάστημα στους διορισμούς και με μεγάλη ευκολία φιλοξενήσατε στο κόμμα τα αποκαΐδια του σάπιου πολιτικού συστήματος, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό.

«Τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου βρήκαν σε εσάς το θετό τους πατέρα. Ο δικηγόρος του Κουτσόγιωργα βρήκε σε εσάς εργασία». Κοσκωτάς-Τσίπρας ένας Ματζουράνης δρόμος», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Η Siemens

Διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα. Πώς σας φαίνεται ότι επί ημερών σας ίσως παραγραφούν αδικήματα λόγο της καθυστέρησης μιας μετάφρασης; Δυο χρόνια που είστε στην κυβέρνηση γιατί δεν προωθήσατε την κατάργηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού;

Θέλετε να ελέγξετε το σύστημα

Σας ενδιαφέρει να ελέγξετε το σύστημα και να φτιάξετε μια νέα διαπλοκή. Ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου μας είπε ότι είναι δουλειά της κυβέρνησης να έχει κάποια φιλικά ΜΜΕ, σημείωσε.

Φιάσκο ο διαγωνισμός για τις άδειες

Είχατε στόχο τον έλεγχο του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Είχα προτείνει να επιστρέψει η αρμοδιότητα στο ΕΣΡ και θα προχωρήσουμε σε ρύθμιση του τοπίου, τόνισε.

Δεν το θέλατε. Θέλατε το ΕΣΡ να μην έχει λόγο για να σημαδευτεί η τράπουλα. Αυθαίρετα βάλατε τον αριθμό «4» και δημιουργήσατε ολιγοπώλιο ενημέρωσης, υπογράμμισε.

Ο Καλογρίτσας

Είχατε επιλέξει το δικό σας καναλάρχη, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εδώ αρχίζουν ερωτήματα:

* Γιατί το πρωτόκολλο της γραμματείας έμεινε ανοικτό μέχρι να καταθέσει την εγγυητική.
* Τι έλεγχος του πόθεν έσχες έγινε. Γιατί δεν τον επικύρωσε η Grand Thorton;
* Γιατί ο Νίκος Παππάς υπερασπίστηκε τον κ. Καλογρίτσα;
* Ποια η σχέση της κατασκευαστικής του Καλογρίτσα με την Tράπεζα Αττικής. Ποιος ενέκρινε τα δάνεια; Ηταν Χρ. Σπίρτζης το πραγματικό αφεντικό στην τράπεζα Αττικής;
* Ποιες είναι οι πραγματικές σχέσεις του υπουργού Σπίρτζη; Πως έσπασαν έργα σε κομμάτια για να τα πάρει.
* Είναι λογικό ο πρώτος επιλαχόν που πήρε τη θέση Καλογρίτσα να λέει ότι ήταν λαγός;

Θέλατε να χρηματοδοτήσετε τον ΣΥΡΙΖΑ Channel με χρήμα της Τράπεζας Αττικής. Ο έλεγχος της αντιπολίτευσης ακύρωσε τα κυβερνητικά σχέδια, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Το τίμημα

Τρία ερωτήματα έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

* Πόσα θα χάσει η κυβέρνηση σε τέλη, φόρους και ασφαλιστικές εισφορές; Συνολικά 1,7 δισ. στη δεκαετία με βάση έρευνα του ΣΕΒ.
* Γιατί δεν επιλέξατε να εισπράξετε αυτό το ποσό από περισσότερους καναλάρχες;
* Εχει σημασία η προέλευση των χρημάτων ή το μόνο που χωρίζει ένα καναλάρχη από μια άδεια είναι το πορτοφόλι του; Αν ερχόνταν ένας λαθρέμπορος θα δίνατε κανάλι;

Ο αρχηγός της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι ο νόμος Παππά θα ακυρωθεί και η αρμοδιότητα θα πάει στο ΕΣΡ. Σε μια ευνομούμενη πολιτεία δεν θα είχε γίνει ποτέ ο διαγωνισμός αν δεν είχε αποφανθεί το ΣτΕ.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ο πρωθυπουργός προσπάθησε να θέσει προ τετελεσμένων το ΣτΕ λέγοντας στη Θεσσαλονίκη ότι «Και τώρα που το δημόσιο συμφέρον αποτυπώθηκε σε νούμερα θα βγει άκυρος ο διαγωνισμός. Δεν δίνω ούτε μια πιθανότατα».

Εκτίμησε ότι αυτός ήταν ο λόγος που το ΣτΕ ματαίωσε την συζήτηση για το νόμο.

Όπως είπε το ΣτΕ έχει κομβικό ρόλο και δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση και έκανε έκκληση το δικαστήριο να επιλύσει το θέμα της συνταγματικότητας του ν. Παππά χωρίς καμία χρονοτριβή.

«Καθήκον των δικαστών δεν είναι να πιάνουν το σφυγμό της κοινωνίας, αλλά να εφαρμόζουν το νόμο», ξεκαθάρισε.

(H σταχυολόγηση από το Euro2day)

Πηγή