Νέο σχέδιο Σόιμπλε για το ελληνικό χρέος και στο βάθος 4ο μνημόνιο!!

wpid-wp-1476459732761.jpeg

Έχοντας πλέον μείνει μόνος εναντίον όλων στην αντιπαράθεση για το ελληνικό χρέος, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν καταθέτει τα όπλα!

Ετοιμάζει έναν ακόμη ελιγμό, ώστε οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί τον Δεκέμβριο στο Eurogroup για ελάφρυνση, να συνοδεύεται από… τοξικούς αστερίσκους και αιρέσεις.

Οι πληροφορίες από το Βερολίνο ανησυχούν σφόδρα το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο, που φοβάται ότι σ’ αυτή την περίπτωση μπορεί να χαθεί για την ελληνική πλευρά ο βασικός στόχος ένταξης στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Ο ελιγμός του Σόιμπλε

Όμως, ο Σόιμπλε εκτιμάται ότι θα επιχειρήσει να βγει από τη δύσκολη θέση, προτείνοντας να συμφωνηθούν και να εφαρμοσθούν σε αυτή την φάση μόνο τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης. Για τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα θα δεχθεί να περιγραφούν στην απόφαση του Eurogroup, αλλά θα επιμείνει να τεθεί υπό μια σοβαρή αίρεση η εφαρμογή τους μετά τη λήξη του τρίτου ελληνικού προγράμματος, το καλοκαίρι του 2018.

Από την πλευρά του Σόιμπλε, μια πρόταση με αυτή τη μορφή προορίζεται να περιορίσει το πολιτικό κόστος της γερμανικής κυβέρνησης.

Η απειλή τέταρτου μνημονίου

Το χειρότερο είναι ότι με μια υπό αίρεση συμφωνία, σε περίπτωση αστοχιών στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος όλα τα σημαντικά μέτρα για το reprofiling του χρέους θα μείνουν μετέωρα το 2018 και θα είναι αδύνατη η χρηματοδότηση της χώρας από τις αγορές το 2019, τη χρονιά που πρέπει να πληρωθούν χρεολύσια άνω των 13 δισ. ευρώ. Αν δεν έχει εξασφαλισθεί η ελάφρυνση του χρέους και η χρηματοδότηση από τις αγορές, δεν θα υπάρχει άλλος δρόμος αποφυγής της χρεοκοπίας από ένα τέταρτο μνημόνιο.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°






Πηγή