ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Δεν περνάνε Περικοπές Συντάξεων και νέα Μέτρα!!

wpid-wp-1475496124480.jpeg

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είναι από εκείνους που ξημεροβραδιάζονται στα κανάλια. Διαφωνούν με τη… μετάλλαξη της κυβέρνησης και με την ευκολία με την οποία υποκύπτει στις απαιτήσεις των δανειστών και ψηφίζει μέτρα που πλήττουν τις λαϊκές τάξεις και ιδιωτικοποιούν βασικούς πυλώνες του κράτους. Μέτρα που ως αντιπολίτευση το κόμμα τα καταδίκαζε και έβγαινε στους δρόμους.

Και τώρα οι βουλευτές δεν μπορούν να πάνε στα χωριά τους. Οι αντοχές τους έχουν φτάσει στα όριά τους. Και σε συζητήσεις τους δεν κρύβουν ότι, αν το ΔΝΤ επιμείνει σε μέτρα που οδηγούν σε περικοπές συντάξεων, το νομοσχέδιο δεν πρόκειται να περάσει από πολλούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Προβλήματα, όμως, έχουν και με τους υπουργούς, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας μαζί τους για να συζητήσουν θέματα σημαντικά για τις περιφέρειές τους.

Τα νομοσχέδια που φθάνουν στη Βουλή δεν έχουν περάσει προηγουμένως από τον αρμόδιο Τομέα προκειμένου να ενημερωθούν οι βουλευτές, να γίνει συζήτηση και να πουν τις τυχόν ενστάσεις τους ή να καταθέσουν προτάσεις. Σε σχέση με τον ανασχηματισμό που κυοφορείται, η θέση πολλών βουλευτών είναι ότι πρώτος στόχος πρέπει να είναι η διόρθωση παθογενειών, ελλείψεων και καθυστερήσεων, που φρενάρουν το έργο της κυβέρνησης σε πάρα πολλούς τομείς. Δεν κρύβουν, τέλος, ότι κυοφορούνται εξελίξεις στο κυβερνητικό επιτελείο, αποφεύγουν όμως να γίνουν συγκεκριμένοι ως προς το ποιοι θα πρέπει να μαζεύουν τα προσωπικά τους αντικείμενα…

Πηγή