Πανικός στις εφορίες… 800.000 επιχειρήσεις στην Ελλάδα έγιναν «φαντομάδες»

wpid-wp-1480868161840.jpeg

Πανικός στις εφορίες… 800.000 επιχειρήσεις στην Ελλάδα έγιναν «φαντομάδες» – Makeleio.gr
Εντύπωση, αλλά και αρνητικά σχόλια από την τρόικα για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η ελληνική φορολογική διοίκηση έχει δημιουργήσει η αναντιστοιχία ως προς τα στοιχεία λειτουργίας των ελληνικών επιχειρήσεων που υπάρχει μεταξύ TAXIS και Γενικού Εμπορικού Μητρώου.

Την ίδια ώρα που ενώ στο ΓΕΜΗ παρουσιάζονται ως εγγεγραμμένες 1.250.000 επιχειρήσεις, στο σύστημα TAXIS παρουσιάζονται μόλις 450.000. Πρόκειται για ένα χάσμα 800.000 «εξαφανισμένων» εταιρικών σχημάτων που προκάλεσε ερωτήματα, με αποτέλεσμα να συγκληθεί έκτακτη συνάντηση μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας.

Σύμφωνα με όσα προσπάθησε να υποστηρίξει η ελληνική πλευρά, η μεγάλη αυτή διαφορά στις δηλωθείσες επιχειρήσεις των δύο συστημάτων οφείλεται στο ότι ενώ επιχειρήσεις έχουν διακόψει τη λειτουργία τους, δεν έχουν περαιωθεί ακόμα οι τελικοί έλεγχοι από τους εφόρους, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται ως ενεργές. Αυτό το σύστημα, όμως, κρατά σε ομηρία χιλιάδες επιχειρήσεις που δεν άντεξαν ή για άλλους λόγους ολοκλήρωσαν τη διαδρομή τους και οι οποίες σήμερα παρουσιάζονται ως «φαντάσματα».

Αυτά συμβαίνουν ενώ η κυβέρνηση και προσωπικά ο γενικός γραμματέας μιλούσαν για υπηρεσίες «μιας στάσης» που θα διευκόλυναν τις εγγραφές ή διαγραφές επιχειρήσεων και οι οποίες φυσικά δεν έχουν προχωρήσει ούτε βήμα.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή